Kwizda
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Povestea "La grădina Ritei"

Publicat: 18 decembrie 2017 - 12:55
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Până acum patru ani, de multe ori când veneam de la lucru, găseam la uşă cizme murdare de noroi şi câte o soră de-a mea frântă de oboseală după "lupta" cu buruienile grădinii tradiţionale. Am zis că “aşa ceva nu se mai poate”!

Ştiam, de pe internet, despre existenţa grădinilor cu paturi supraînălţate aşa că, în primăvara anului 2013, le-am făcut cadou surorilor mele o grădină de acest tip. S-au îndrăgostit instantaneu iar Rita, una dintre surori, a intuit imediat oportunitatea unei afaceri în domeniul legumelor văzând uşurinţa în exploatarea acestei grădini, mai ales că ea lucrase pe timpuri la serele Timişoara. A renunţat la micul ei business din oraş şi s-a dedicat în exclusivitate cultivării legumelor şi florilor în acest sistem.

La gradina Ritei_b

Observând că acest concept are succes şi printre vecinii mei, majoritatea înfiinţându-şi câte o casetă mică de legume, atât eu, cât şi Rita am simţit nevoia să promovăm la nivel naţional acest sistem. Aşa a apărut grădina demonstrativă şi filmuleţele care promovează acest concept. Deoarece Rita nu are totuşi baza teoretică necesară pentru a disemina informaţii tehnologice, am apelat la Casiana, un cadru didactic pasionat de grădinărit, care se ocupă şi de legumicultură în solar şi în propria grădină.

Casiana Mihut la gradina Ritei_b

Din primăvara acestui an, am început să postăm filmuleţele care promovează acest sistem pe pagina de Facebook şi de Youtube “La grădina Ritei”. Instantaneu, filmuleţele au avut un mare succes, majoritatea depăşind 100.000 de vizualizări pe Facebook, iar unul a depăşit chiar 1 milion de vizualizări, ceea ce ne determină ca la anul să dezvoltăm acest proiect sub umbrela Ferma Media Grup.

Beneficiile grădinii cu paturi supraînălţate

  • datorită aleilor înierbate sau protejate cu folie şi scoarţă, se poate intra chiar şi după ploaie, fără a te murdări;
  • în primii doi ani lipsesc aproape cu desăvârşire buruienile, deoarece în paturi se pune un mix de turbă, gunoi de grajd;
  • prin introducere în grădină a florilor, acest spaţiu poate fi un loc de relaxare şi odihnă; în plus, florile ademenesc şi polenizatorii.

Ne găsiți pe paginile de Facebook și Youtube sub numele de "La grădina Ritei".

Până data viitoare vă dorim spor în toate!

Vizualizat: 290 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Claas Cemos Auto Threshing – Medalie de aur la Agritechnica 2017

Claas Cemos Auto Threshing – Medalie de aur la Agritechnica 2017

La Agritechnica 2017, producătorul german de maşini agricole - Claas a câştigat o medalie de aur şi patru medalii de argint.
Medalia de aur a fost acordată pentru Cemos Auto Threshing - Modulul automat de comandă pentru combinele de recoltat Claas cu scuturători şi hibride. 
Cemos Auto Threshing este un alt modul care contribuie la automatizarea proceselor desfăşurate de combina de recoltat. 
Noul sistem de asistenţă permite ajustarea complet automată a spaţiului contrabătătorului şi a turaţiei tobei de batozare în unităţile de batozare tangenţiale,
pentru o adaptare dinamică la condiţiile existente de treierat. 
Astfel, procesul derulat în unitatea de batozare este îmbunătăţit în mod continuu şi automat până la limitele sale tehnice de performanţă, fără a mai fi nevoie de reglaje manuale.
Integrat în sistemul Cemos Automatic, Cemos Auto Threshing este interconectat cu toate celelalte sisteme de asistenţă ale combinei de recoltat, în special cu sistemul de control automat al vitezei de deplasare - Cruise Pilot.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga StalkBuster - Kemper şi John Deere - Medalie de aur Agritechnica 2017 Francisc Mozer vrea 2 lei pe litrul de lapte
Cultura anului 2017

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2017?