Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Profil de fermier

Rezultate: [208]  
Pagini: [21]  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  »   
Matei Lupşa joacă totul pe o carte: agricultura

Matei Lupşa joacă totul pe o carte: agricultura

09 aprilie 2021 - 19:02

Are 25 de ani şi un curaj de invidiat. De ce a ales Matei Cosmin Lupşa să investească timp şi bani în prima meserie practicată pe pământ: agricultura?

Alex Culda a tras lozul cel mare: oaia Lacaune

Alex Culda a tras lozul cel mare: oaia Lacaune

12 februarie 2021 - 16:32

Cei care acuză generaţia milenialilor de neseriozitate ar trebui să-l cunoască pe Alex Culda. În cazul său, nici o generalizare nu reflectă realitatea. La vârsta de 23 de ani, micul fermier este un exemplu de urmat pentru tinerii din generaţia sa care doresc să se apuce de agricultură.

Manualul succesului. Cum se descurcă femeia fermier la 65 ani?

Manualul succesului. Cum se descurcă femeia fermier la 65 ani?

11 februarie 2021 - 10:45

40 de vite creşte Maria Luţa în ferma sa din judeţul Suceava. La cei 65 de ani, întreprinzătoarea vrea să-şi dezvolte afacerea pentru a da plusvaloare produselor din gospodăria ei. 

Fost polițist, acum fermier cu 500 de vaci în subordine

Fost polițist, acum fermier cu 500 de vaci în subordine

07 februarie 2021 - 14:11

Cum se împacă meseria de poliţist cu cea de fermier? Ilie Chifan reprezintă un exemplu clar că cele două se pot completa în mod armonios...

„Renunţăm la vaci sau ne facem fabrică?”

„Renunţăm la vaci sau ne facem fabrică?”

03 februarie 2021 - 18:50

Iar familia Şfabu a ales fabrica. Brânzeturile produse acum la Săveni sunt la mare căutare. În plină pandemie, antreprenorii au găsit resurse pentru a obţine certificări europene.

Picătura de succes: 2 stele Michelin pentru uleiul din Oțeleni

Picătura de succes: 2 stele Michelin pentru uleiul din Oțeleni

24 ianuarie 2021 - 18:14

Metoda tradițională de presare la rece este asul din mânecă al Genovevei Cojocaru, producător tradițional din Iași care a obținut două stele Michelin pentru uleiul Zorian.

Cum a făcut Kosa Alpar saltul de la 20 la 1.250 ha?

Cum a făcut Kosa Alpar saltul de la 20 la 1.250 ha?

22 ianuarie 2021 - 16:41

Hectar cu hectar, Kosa Alpar a construit o afacere de succes în Mureş: acum lucrează 1.250 hectare de pământ, înfruntând pandemia, animalele sălbatice şi problemele administrative.

Sateliţii au controlul în ferma lui Valentin Mărginean

Sateliţii au controlul în ferma lui Valentin Mărginean

30 decembrie 2020 - 17:25

Cu 1.400 de hectare cultivate şi întreţinute şi cu ajutorul sistemului de ghidare prin satelit, Valentin Mărginean scrie una dintre poveştile agricole de succes din centrul ţării.

Dinastia Pataki

Dinastia Pataki

20 decembrie 2020 - 19:49

Când aşchia nu sare departe de trunchi, cum se spune în popor, rezultatul poate fi unul care depăşeşte aşteptările. Câteodată aşchia se transformă într-un vlăstar mai rodnic decât arborele însuşi.

Supravieţuitori pe frontul agriculturii băcăuane

Supravieţuitori pe frontul agriculturii băcăuane

16 decembrie 2020 - 10:52

Pentru tinerii fermieri, anul de producţie 2020 a fost un adevărat câmp de luptă. Provocările acestui sezon agricol i-au zdruncinat destul de mult şi pe agricultorii mai experimentaţi. 

Rezultate: [208]  
Pagini: [21]  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  »   
reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură

Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură

Proprietarul uneia dintre cele mai mari ferme de bovine Scottish Highland din România, Nicolae Ibăşfălean, vrea să-şi lichideze afacerea înființată în urmă cu 12 ani. Pare cumva greu de înţeles, însă după ce am stat de vorbă cu fermierul, am convingerea că nu prea e cale de întoarcere. Lipsa motivaţiei, înaintarea în vârstă şi mai ales faptul că îi este tot mai greu să găsească oameni de încredere care să se ocupe de activitatea din fermă l-au determinat pe cel mai cunoscut crescător de vaci Highland din judeţul Sibiu să ia foarte serios în calcul opţiunea de a renunța la efectivul de animale. Printre argumente s-ar mai putea adăuga, desigur, şi dezinteresul românilor pentru carnea de vită premium. Pentru că, până la urmă, degeaba ai un produs de calitate dacă nu îl poţi valorifica.

Un reportaj de LIVIU GORDEA

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?