Are 25 de ani şi un curaj de invidiat. De ce a ales Matei Cosmin Lupşa să investească timp şi bani în prima meserie practicată pe pământ: agricultura?
Cei care acuză generaţia milenialilor de neseriozitate ar trebui să-l cunoască pe Alex Culda. În cazul său, nici o generalizare nu reflectă realitatea. La vârsta de 23 de ani, micul fermier este un exemplu de urmat pentru tinerii din generaţia sa care doresc să se apuce de agricultură.
40 de vite creşte Maria Luţa în ferma sa din judeţul Suceava. La cei 65 de ani, întreprinzătoarea vrea să-şi dezvolte afacerea pentru a da plusvaloare produselor din gospodăria ei.
Cum se împacă meseria de poliţist cu cea de fermier? Ilie Chifan reprezintă un exemplu clar că cele două se pot completa în mod armonios...
Iar familia Şfabu a ales fabrica. Brânzeturile produse acum la Săveni sunt la mare căutare. În plină pandemie, antreprenorii au găsit resurse pentru a obţine certificări europene.
Metoda tradițională de presare la rece este asul din mânecă al Genovevei Cojocaru, producător tradițional din Iași care a obținut două stele Michelin pentru uleiul Zorian.
Hectar cu hectar, Kosa Alpar a construit o afacere de succes în Mureş: acum lucrează 1.250 hectare de pământ, înfruntând pandemia, animalele sălbatice şi problemele administrative.
Cu 1.400 de hectare cultivate şi întreţinute şi cu ajutorul sistemului de ghidare prin satelit, Valentin Mărginean scrie una dintre poveştile agricole de succes din centrul ţării.
Când aşchia nu sare departe de trunchi, cum se spune în popor, rezultatul poate fi unul care depăşeşte aşteptările. Câteodată aşchia se transformă într-un vlăstar mai rodnic decât arborele însuşi.
Pentru tinerii fermieri, anul de producţie 2020 a fost un adevărat câmp de luptă. Provocările acestui sezon agricol i-au zdruncinat destul de mult şi pe agricultorii mai experimentaţi.