Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

ZOOM IN. Rapiţa KWS - noutatea înseamnă performanţă

Publicat: 16 octombrie 2018 - 11:12
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Observăm în fiecare zi cu câtă grijă şi atenţie vă pregătiţi pentru un nou sezon de rapiţă. Ne bucurăm să vedem preocuparea şi implicarea dumneavoastră, pentru că doar cu dăruire se pot obţine culturi reuşite, cu producţii ridicate. 

Noi, echipa KWS, ne-am specializat în a vă oferi material genetic tot mai avansat, an după an, iar în acest sezon vă dedicăm două premiere: hibrizii Umberto KWS şi Himalaya CL.

ZOOM IN. Rapiţa KWSClick pe poza pentru galerie!

Umberto KWS. Trei expresii ale performanţei
Hibridul de rapiţă Umberto KWS armonizează trei caracteristici pe care orice fermier şi le doreşte pentru cultura sa: potenţial foarte bun de productivitate, coroborat cu toleranţa excelentă la boli şi rezistenţă superioară la scuturare. Aceste trăsături fac ca Umberto KWS să se înscrie cu succes în linia hibrizilor de rapiţă cu genetică performantă, amelioraţi de compania noastră, şi să aibă în comun cu aceştia obţinerea unor producţii ridicate şi a unei marje generoase de profit.
Umberto KWS este un hibrid semitimpuriu, cu ramificare foarte puternică şi potenţial de producţie impresionant, care se traduce prin emiterea unui număr mare de silicve, dar şi prin realizarea unui MMB foarte mare. O caracteristică importantă este rezistenţa superioară la dehiscenţă a silicvelor, ceea ce înseamnă un randament mai bun al culturii şi rezultate excelente pentru dumneavoastră.
Umberto KWS prezintă o stabilitate deosebită a producţiilor de la un an la altul şi de la o zonă la alta, acest hibrid având o pretabilitate foarte bună la tot arealul românesc al rapiţei.

Caracteristici genetice pentru o evoluţie excelentă a culturii
După cum menţionam în rândurile anterioare, Umberto KWS prezintă o toleranţă deosebită la boli, în special la Sclerotinia şi Phoma lingam.
Acest hibrid prezintă în toamnă un ritm de creştere foarte rapid şi atingerea unui grad de dezvoltare a culturii care îi permite să facă faţă condiţiilor de iarnă. În primăvară, Umberto KWS cunoaşte o dezvoltare mediu - rapidă. Ritmul echilibrat de creştere la desprimăvărare îl fereşte de îngheţurile timpurii şi de crăparea longitudinală a tulpinilor.
Plantele au o rezistenţă excelentă la cădere, iar conţinutul de ulei este ridicat: 44-47%. Umberto KWS demonstrează avantaje remarcabile: plantele se usucă complet, silicvele se maturează uniform, numărul de boabe verzi în masa recoltată (corpuri străine) este foarte mic comparativ cu alţi hibrizi de rapiţă de toamnă, iar recoltarea este mult mai uşoară.
Pentru Umberto KWS recomandăm o densitate la semănat de 45-50 boabe germinabile/mp, astfel încât să atingeţi la recoltare 30-35 plante/mp. În cazul acestui hibrid, este indicat semănatul până în a doua parte a epocii de semănat, datorită ritmului foarte rapid de creştere din toamnă. Arealul de cultură recomandat se regăseşte în toate zonele de favorabilitate pentru rapiţa de toamnă.

Hibridul de rapiţă Himalaya CL. Profitabilitate de cel mai înalt nivel
Acest nou produs dedicat fermierilor români dovedeşte câteva calităţi care îl fac foarte potrivit pentru teritoriul românesc, cu rezultate remarcabile.
Hibridul de calitate este primul pas către profit. Himalaya CL este un hibrid realizat în sistem de cultură Clearfield® (sistem cunoscut ca fiind marcă înregistrată BASF) şi are o rezistenţă excelentă la imazamox. Este un hibrid timpuriu, cu un potenţial de producţie foarte bun. Aceasta înseamnă capacitate de ramificare foarte bună şi realizarea unui MMB foarte mare al boabelor.
Pe aceste calităţi puteţi conta indiferent unde vă aflaţi în ţară, sezon după sezon, deoarece Himalaya se remarcă şi printr-o stabilitate deosebită a producţiilor de la un an la altul şi de la o zonă la alta.

Cum evoluează acest hibrid excelent?
Himalaya CL prezintă un ritm ceva mai lent de dezvoltare în toamnă, motiv pentru care KWS recomandă semănatul lui cât mai timpuriu, nu are o supradezvoltare în toamnă, ceea ce reduce riscul de îngheţ în iarnă. Acest hibrid este remarcabil prin toleranţa sa la ger. În primăvară, Himalaya CL are un ritm de creştere echilibrat, ceea ce fereşte cultura de îngheţurile timpurii şi de crăparea longitudinală a tulpinilor.
Plantele au o talie scurtă spre medie, cu o excelentă rezistenţă la cădere. Înflorirea este timpurie spre medie. Un alt motiv pentru care vă recomandăm acest hibrid este toleranţa ridicată la boli, în special la Sclerotinia şi Phoma lingam.
După ce cultura va străbate cu bine, spunem noi, încercările sezonului, veţi putea constata că, dincolo de MMB-ul bun şi numărul excelent de boabe, producţia prezintă şi o calitate foarte bună, cantitatea de ulei fiind de 47-50%.
Pentru a beneficia de avantajele pe care le aduce, Himalaya CL se seamănă foarte timpuriu. Densităţile recomandate la semănat sunt: 45-50 boabe germinabile/mp, astfel încât să obţinem la recoltare 30-35 plante/mp.
Principalele zone de cultură: toate zonele de favorabilitate pentru rapiţa de toamnă.
Statornicia în calitatea produselor este o caracteristică a companiei KWS. De aceea, vă oferim de la an la an hibrizi tot mai buni, care să facă faţă cerinţelor crescânde ale pieţei, precum şi necesităţilor de climă. Vă invităm să ne citiţi în continuare pentru a afla ultimele noutăţi privind produsele noastre.

Ion VOINEA
Director Dezvoltare Produse KWS Seminţe


Un articol publicat în revista Ferma nr. 12/217 (ediţia 1-31 iulie 2018)

 

Vizualizat: 808 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Emanuel Miclăuş, la vârsta de 14 ani, se bucură de cei doi berbeci şi cele 63 de oi de Brează de care are mare grijă.

”De la şapte ani mă ocup de animale, de agricultură, de tot. Toamna le ţinem aici la Haţeg, la fratele meu.Pe timp de iarnă, primăvara şi vara le avem acasă sau la munte. Nu e chiar aşa de greu. Dimineaţa mă trezesc, mă duc la şcoală, vin după-amiaza şi le fac curăţenie, le dau apă, merg cu ele pe câmp, apoi învăţ. Vreau să mă fac medic veterinar, să urmez Facultatea de Medicină”, ne-a mărturisit Emanuel Miclăuş.


Caracteristici si recomandari pentru hibrizii Pioneer Deutz-Fahr 6125 C - ediţie specială în culori Hürlimann Climate FieldView - simplificarea procesului decizional din ferme
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?