Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

“Ziua Porţilor Deschise” la IPSO Agricultură

Publicat: 17 ianuarie 2019 - 12:27
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

În dată de 17 mai 2018, la sediul IPSO Agricultură din Sânandrei, jud. Timiş, a avut loc, ca în fiecare an, “Ziua Porţilor Deschise”, unde fermierii au putut să vadă ultimele noutăţi în domeniul tractoarelor, combinelor şi maşinilor agricole de la firme precum John Deere, Manitou, Kuhn, Bednar şi Fliegl. 

Au fost prezentate combinele S770i, W330 şi W650i, încărcătorul telescopic Manitou, modelul MLT 737, maşina de stropit autopropulsată John Deere R4030, agregatele: tractorul John Deere 5100 M cu încărcător frontal montat pe tractor, varianta 543R, tractorul John Deere 6155M şi maşina de stropit tractată John Deere M732, tractorul John Deere 6215R cu semănătoarea Kuhn ESPRO 6000, tractorul John Deere 7230R cu scarificatorul Bedner TN 3000, tractorul John Deere 8320R şi cultivatorul Kuhn Cultimer 4000 şi tractorul John Deere 8370 cu remorca Fliegl.

“Ziua Porţilor Deschise” la IPSO AgriculturăClick pe poza pentru galerie!

Vedeta evenimentului a fost combina John Deere S770i
Combina John Deere S770i a fost concepută atât pentru recoltatul plantelor prăşitoare, cât şi pentru cerealele păioase. Utilajul a fost lansat de John Deere la expoziţia Agritechnica de la Hanovra, din 2017. Reglarea Integrată a Combinei S770i (ICA2) garantează automat un randament constant al procesului de recoltare, indiferent de condiţii. Deoarece reglajele manuale periodice nu mai sunt necesare, operatorii se pot baza pe eficienţa maximă a combinei lor. Testele independente au demonstrat că operatorul utilizează capacitatea instalată a combinei în proporţii ce variază cu până la 20%. ICA2 elimină această incertitudine şi oferă fermierului performanţe optime, oră de oră şi zi de zi. ICA2 diferă de alte sisteme, deoarece controlează atât sistemul de treierare, cât şi sistemul de curăţare, pentru a oferi fermierului controlul complet asupra procesului de recoltare. Camerele digitale montate în elevatoarele de boabe curate şi de reziduuri măsoară în permanenţă cantitatea de boabe sparte şi de corpuri străine. Combina realizează reglaje automate în timp real pentru a menţine nivelurile presetate, fără intervenţia operatorului. Combina este dotată cu un motor PowerTech PSS cu capacitatea cilindrică de 9 litri, având puterea maximă de 455 CP. Viteza de transport este de 40 km/h.

Încărcătorul telescopic Manitou MLT 737
Atracţia zilei a fost şi încărcătorul telescopic autopropulsat pentru teren accidentat Manitou MLT 737, având puterea motorului de 130 CP. Acesta este destinat atât pentru fermele vegetale şi zootehnice, cât şi pentru prestatorii de servicii. Abilităţile sale impresionante permit operatorilor să execute toate operaţiunile de manipulare în agricultură şi anume: transportul hranei animalelor, în activităţile de recoltare, încărcarea şi descărcarea produselor în vrac, manipularea baloţilor, manipularea gunoiului de grajd etc.
Cabina inovatoare şi silenţioasă este dotată cu: JSM (Joystick Switch& Move), care permite utilizarea braţului telescopic, schimbarea sensului de mers şi schimbarea treptei de viteză; cu Easy Step - prag curbat care permite accesul în cabină fără efort; Display complet - oferă operatorului toate informaţiile necesare; DSB (Double Switch Buttons) - oferă posibilitatea de repoziţionare a butoanelor din cabină, astfel operatorul îşi configurează cabina cum doreşte el; cabina ROPS/FOPS cu grilaj care permite vizibilitate maximă; sistem de ventilaţie cu aer condiţionat; scaun operator cu suspensie; ştergătoare pe toate geamurile cabinei, pentru o vizibilitate optimă; ECS (Easy Connect System) - decomprimă linia hidraulică a accesoriilor fără oprirea motorului, pentru a permite schimbarea simplă şi rapidă a accesoriilor hidraulice; cutie de viteze automată; Autoreverse Fan - sistem automat de inversare a rotaţiei ventilatorului pentru curăţarea radiatorului.

Maşina de stropit tractată John Deere M732
Modelul John Deere M732 este prevăzut cu şasiu robust, bine echilibrat şi cu suspensie axială cu legătura dublă (opţional), pentru a avea performanţă de lungă durată şi mai puţină tensiune asupra materialului, atât pe teren, cât şi pe drumurile publice. Designul rezervorului cu linie joasă şi mecanismul de reglare a înălţimii paralelipipedic cu bară în “Z” transferă mai multă greutate tractorului. Aceasta înseamnă o mai bună distribuire a greutăţii, urmărirea perfectă a cărărilor tehnologice şi o compactare mai mică a solului. Centrul jos de greutate menţine stabil utilajul de erbicidat chiar şi pe pante şi, de asemenea, permite operatorului să facă întoarceri mai rapide la capăt. Osiile versatile dotate cu frâne cu tambur sunt disponibile a se adapta la cărările tehnologice şi la vitezele de transport de 25 sau 40 km/h. Două osii fixe permit fermierului să regleze dimensiunile de lucru de la 1,50 la 1,80 m sau de la 2 la 2,25 m prin mutarea roţilor de la stânga la dreapta. Un ax culisant asigură o versatilitate de neegalat, prin reglarea dimensiunii de la 1,50 la 2,10 m.
Circuitul primar de presiune asigură întotdeauna o presiune ridicată (10 bari) pentru toate funcţiile auxiliare, precum clătirea, spălarea inductorului şi rezervorului, fiind complet independent de circuitul de presiune al pulverizatorului.

Combina John Deere W330
Combina John Deere W330 a fost concepută şi proiectată pentru a oferi fermierilor recolte de calitate în mod constant şi un buncăr de cereale perfect curat, chiar şi în condiţii de umiditate ridicată, în timp ce designul intuitiv face ca această combină să fie extrem de uşor de utilizat şi de întreţinut. Cabina este confortabilă şi silenţioasă, ceea ce conferă operatorului un mediu de lucru relaxant şi lipsit de stres în lungile zile petrecute pe câmp. Operarea este facilă, cu o singură mână accesând toate funcţiile prin intermediul interfeţei de control integrată în cotieră, în timp ce ecranul tactil color este confortabil poziţionat pe stâlpul din colţul cabinei.
Hederele pentru W330 sunt disponibile în variantele de 3,90 m, 4,20 m, 4,50 m, 4,80 m şi 5,10 m lăţime de lucru.
Combina W330 este echipată cu un sistem de site eficient pentru a transfera în buncăr boabe curate. Sabotul mare de curăţare, cu ventilator variabil cu 4 lame frontale reglabile şi cu site în partea din spate, face ca pleava să fie complet separată de boabe. Tocătorul cu două viteze (3900 rot./min./2000 rot./min.) taie paiele foarte scurt, iar apoi le distribuie uniform pe întreaga lăţime a părţii frontale. Acesta are 44 de cuţite netede şi 45 lamele reglabile opuse. Funcţia de tocare este operată prin intermediul unei manete care reglează clapeta pentru paie şi cuplează/decuplează tocătorul de înaltă densitate şi de mare viteză, evitând astfel necesitatea de a schimba centurile sau de alterna ambreiajele. Tocătorul oferă până la 4 metode de a distribui paiele, şi anume: în brazdă, în tocător, sub brazdă sau în ambele părţi. Paletele posterioare pot fi reglate manual sau electric (opţional) din cabină. Distribuitorul hidraulic de paie este disponibil (opţional) pentru tocătorul “standard” sau “confort”.

Soluţii tehnice pentru fermele zootehnice
Agregatul tractor John Deere 5100M cu încărcător frontal montat pe tractor, varianta 543R, este ideal pentru lucrările dintr-o fermă zootehnică, cum ar fi: manipularea baloţilor, a dejecţiilor din fermă, transportul hranei la animale etc. Acesta se pretează la lucrul în spaţii înguste sau în câmp pe suprafeţe mici, unde sunt necesare întoarcerile frecvente, utilajul având ampatamentului îngust şi raza de întoarcere de numai 4,6 m. Tractorul John Deere 5100M este dotat cu un motor cu capacitatea cilindrică de 4,5 litri, cu sistem de injecţie cu rampa comună de mare presiune “Common Rail”. Acesta respectă standardele şi reglementările europene privind emisiile de noxe. Combinaţia dintre sistemul de injecţie cu combustibil de mare presiune, sistemul activ de răcire a aerului de supraalimentare şi comanda electronică pot creşte cuplul cu 30%, fără o majora consumul mediu de combustibil. Manevrabilitatea tractoarelor compacte John Deere 5100M simplifică munca de zi cu zi a fermierului.
Aşadar, o “Zi a Porţilor Deschise” plină pentru oaspeţii IPSO Agricultură, care au avut ce vedea la sediul companiei din Sânandrei - jud. Timiş. Pe parcursul manifestării, fermierii au participat la o tombolă cu cadouri surpriză.

 

Un articol publicat în revista Ferma nr. 14/219 (ediţia 15-31 august 2018)

Vizualizat: 892 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Cum a fost trecerea de la U 650 la tractorul Massey Ferguson? „Ca de la Logan la Merţan. Cum să le compari? Cu U 650 lucrai 3 ha într-o zi şi consumai un rezervor de 90 litri. Făceam arătura roată în jurul parcelei şi ieşeau nişte şanţuri la mijloc. Cu tractorul Massey Ferguson şi cu plugul reversibil e altă viaţă. Calitatea lucrării, timpul de lucru, costurile cu combustibilul nu se compară” Mirela Popa, din Cerăt, judeţul Dolj.

Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă KRONE - expertul în furaje verzi! Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?