Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Wuxal Sulphur, fertilizantul potrivit pentru un an bun la rapiță

Publicat: 02 octombrie 2018 - 15:54
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În curând se dă startul unui nou sezon de rapiță. Probabil că ați achiziționat deja sămânța, dar vă amintim că printre primii pași pe care trebuie să-i faceți pentru dezvoltarea optimă a culturii dumneavoastră se numără și fertilizarea corectă, care să asigure tinerelor plăntuțe nutrienții necesari. 

În cazul rapiței, trebuie să acordați atenție nivelului de sulf, element indispensabil culturii de rapiță. Acest element chimic, alături de alți micro și macronutrienți, sunt disponibili plantelor prin aplicarea fertilizantului foliar Wuxal Sulphur, oferit de Kwizda Agro Romania.

Sulful – element vital pentru dezvoltarea culturii de rapiță

Cercetările au arătat că sulful se găsește într-un procentaj ridicat în țesturile plantelor de rapiță. Fertilizarea cu sulf este eficientă în special în perioada de toamnă și la începutul primăverii. Este de dorit ca aplicarea să se realizeze înainte de apariția simptomelor de carență. Totuși, spre deosebire de alte culturi și deficiențele minerale specifice fiecăreia, în cazul rapiței, aplicarea de sulf poate aduce beneficii și atunci când este realizată după instalarea carenței, în timpul dezvoltării tulpinii, înainte de înflorire. Totuși, vă reamintim că odată ce simptomele s-au manifestat, efectele asupra productivității vor fi resimțite, iar aplicarea de sulf doar stopează manifestările ulterioare și perpetuarea deficienței. Cu alte cuvinte, prevenția este calea cea mai bună pentru a vă asigura productivitatea optimă.

Simptomele carenței de sulf la rapiță: Frunzele plantelor cu deficiențe de sulf sunt mai mici, strânse în jurul tulpinilor. Simptomele se instalează mai ales la frunzele tinere, iar bobocii au o culoare spălăcită, alburie. Pentru că semnele carențelor apar în preajma înfloritului, vă reamintim încă o dată recomandarea noastră de a preveni deficiențele de sulf pentru a nu vă pune în pericol productivitatea. 

Fotolia_195710651_S.1_b

Wuxal Sulphur – aport de nutrienți pentru cultura de rapiță

Wuxal Sulhur conține sulf solubil în apă, azot și microelemente în proporții echilibrate, ceea ce asigură o dezvoltare maximă a culturii încă din primele stadii de vegetație. Nutrienții din acest produs sunt disponibili în proporție de 100%, completând rapid necesarul de sulf ce nu poate fi preluat prin rădăcină și, în plus, îmbunătățește eficiența absorbției din sol a îngrășămintelor cu azot.

Wuxal Sulphur este absorbit rapid, iar dacă este aplicat toamna, crește rezistența la îngheț.

Ca și celelalte produse din gama Wuxal, Wuxal Sulphur conține adjuvanți ce cresc eficacitatea produsului, dar și a pesticidelor. Ne referim la agenții de chelatare, care împiedică reacția dintre nutrienți și alte produse din amestecul de tratare, agenții anti-evaporare, care fac ca pelicula de substanță să nu se evapore, agenții de tamponare, ce asigură un pH la nivel optim pentru absorbția nutrienților și pentru acțiunea pesticidelor, surfactanții care duc la o bună acoperire a suprafeței foliare cu nutrienți, umectanții, prin care reziduurile de substanță sunt reactivate cu apa din rouă și precipitații, stickerii, care cresc aderența produsului pe frunză, împiedicând spălarea acestora de către ploaie și agenții de amestecare, care mențin nutrienții în suspensie o perioadă îndelungată.

Doza recomandată este de 3 - 5 l/ha (cantitate per aplicare). Wuxal Sulphur se aplică odată cu tratamentele fitosanitare. Acest produs poate fi utilizat toamna, la stadiul de 4-6 frunze, dar și în primăvară, în timpul dezvoltării tulpinii.

Vizualizat: 1839 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?