Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Wuxal CoMo. Tratamentul sămânță și inoculanții sporesc productivitatea culturii de soia

Publicat: 27 aprilie 2018 - 11:54
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Mulți fermieri din România folosesc, pentru creșterea productivității la soia și alte tipuri de leguminoase, produse pentru bacterizarea semințelor. 

wuxal-como-2_b

Kwizda Agro Romania vă propune aplicarea tratamentului sămânță Wuxal CoMo, o soluție tehnologică ce crește eficiența inoculanților. Wuxal CoMo prezintă un conținut ridicat de cobalt și molibden, este ușor de aplicat și are drept beneficiu principal crearea unui mediu propice de nutriție și dezvoltare pentru bacteriile Rhizobium fixatoare de azot.

Beneficiile simbiozei dintre bacteriile Rhizobium și plantele de soia

Bacteriile de Rhizobium infestează perii absorbanți de pe rădăcini și formează nodozități, unde are loc fixarea azotului absorbit din atmosferă. Bacteriile iau din plantă glucidele necesare, iar planta se apără de aceste microorganisme printr-un proces de lizare. În acest proces are loc descompunerea azotului acumulat în nodozități. Rezultatul simbiozei constă, deci, în faptul că că plantele sunt aprovizionate cu compuși ai azotului esențiali pentru creștere. După cum știți deja, solul rămâne bogat în azot după recoltarea leguminoaselor, iar cultura succesoare necesită aplicarea unor cantități reduse de fertilizanți pe bază de azot.

Prezența cobaltului și a molibdenului stimulează activitatea bacteriană

Wuxal CoMo conține cantitățile de cobalt și molibden necesare bacteriilor Rhizobium pentru o acumulare eficientă de azot. Cobaltul și molibdenul ajută la formarea aminoacizilor, enzimelor și sărurilor necesare unei nutriții optime a bacteriilor. Culturile de soia își procură prin simbioză între 20-80% din necesarul de azot, procentaj influențat de eficiența cu care se realizează infestarea cu bacterii a plantelor. De aceea, aplicarea tratamentului sămânță Wuxal CoMo dă un start bun dezvoltării acestor microorganisme și stimulează procesele benefice pe care acestea le desfășoară.

wuxal-como-1_b

Wuxal CoMo – beneficii multiple pentru cultura de soia

Wuxal CoMo este special conceput pentru nutriția plantelor leguminoase și conține nutrienți 100% solubili în apă. Acest produs stimulează germinarea și creșterea în condiții de stres și favorizează răsărirea uniformă, determină creșterea în greutate și număr a păstăilor și a semințelor. Wuxal CoMo prezintă o compatibilitate foarte bună cu majoritatea pesticidelor și inoculanților.

Aplicare și doze

Wuxal CoMo se prezintă sub formă de suspensie și se aplică facil, direct pe semințe, cu ajutorul echipamentului special, pentru o acoperire integrală. Diluarea se face cu apă curată; proporția recomandată: 100 ml produs la 150 ml de apă pentru 100 kg de semințe. Doza la hectar variază între 75 și 150 ml, în funcție de condițiile de semănat și de germinație a semințelor.

Adjuvanții din gama de fertilizanți Wuxal. Randament crescut pentru nutrienți și pesticide

Podusele din gama Wuxal conțin adjuvanți ce potențează beneficiile de nutriție și cresc eficiența aplicării. Agenții de chelatare împiedică reacția dintre nutrienți și celelalte substanțe din soluția de tratare. Agenții anti-evaporare împiedică picăturile fine de soluție să se evapore înainte de a atinge suprafața foliară. Umectanții ajută la reactivarea depozitului rezidual prin utilizarea umidității oferite de precipitații și rouă. Agenții de tamponare reduc valoarea pH-ului soluției de tratare, menținând-o la o valoare optimă atât pentru absorbția nutrienților, cât și pentru stabilitatea pesticidelor din soluția de tratare. Surfactanții determină distribuția egală a soluției pulverizate pe frunză și conduc la acoperirea foarte bună a suprafeței foliare cu substanțele de tratare. Stickerii împiedică spălarea nutrienților și a pesticidelor de către ploaie. Adjuvanții de amestecare mențin nutrienții în suspensie o perioadă îndelungată de timp. Din 2018, formularea Wuxal Boron s-a îmbogățit cu un nou adjuvant, Xtra Uptake, un surfactant complex ce determină o mai bună pătrundere a nutrienților în frunză.

Pentru mai multe informații, vă invităm să vă adresați reprezentanților de vânzări din zona dumneavoastră sau să ne scrieți pe pagina de facebook www.facebook.com/profesorwuxal.

Vizualizat: 5989 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?