BAyer 1200x150
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

WUXAL BORON PLUS la floarea-soarelui

Publicat: 24 mai 2018 - 18:43
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Wuxal Boron Plus reglează pH-ul amestecului de tratare și îl aduce la un nivel optim pentru plante, favorizând deopotrivă absorbția micronutrienților și acțiunea pesticidelor.  

WUXAL BORON PLUS la floarea-soarelui. Randament maximizat pentru un micronutrient esențial

 Fotolia_199173842_M_b

Dumneavoastră, fermierii, trebuie să vă distribuiți atenția între mai multe culturi, de aceea scriem acest articol pentru a vă aminti că a venit momentul să vă ocupați cu multă de grijă de floarea-soarelui. Una dintre principalele probleme pe care ar putea-o întâmpina cultura dumneavoastră este carența de bor. Pentru a evita efectele grave ale acestei situații, vă recomandăm utilizarea fertilizantului foliar Wuxal Boron Plus, care înseamnă aport de bor într-o formulare excelentă, care facilitează absorbția până la o rată de aproape 100%. Concret, Wuxal Boron Plus reglează pH-ul amestecului de tratare și îl aduce la un nivel optim pentru plante, favorizând deopotrivă absorbția micronutrienților și acțiunea pesticidelor. 

Fotolia_199173949_M_b

Rolul borului în dezvoltarea plantelor

Borul contribuie la diviziunea celulară și dezvoltarea pereților celulari, fiind important pentru integritatea membranei celulare și permeabilitatea acesteia. De asemenea, susține asimilarea azotului și influențează absorbția calciului.

Acest microelement este cu precădere important pentru zonele cu o creștere intensivă (vârfurile rădăcinilor, frunzele nou formate) si pentru dezvoltarea mugurilor, a fructelor și a semințelor. Ajută la creșterea numărului de flori, influențează pozitiv alungirea si germinarea tuburilor cu polen.

Borul este absorbit prin rădăcini odată cu apa. De aceea, mai ales în situații de secetă, disponibilitatea borului este afectatată din cauza reducerii transportului de apă în sol. O altă cauză a deficienței este reprezentată de lipsa acestui element în sol. În ambele situații, recomandăm aplicarea foliară a borului pentru a asigura productivitatea culturii dumneavoastră.
O cantitate insuficientă de bor reduce dezvoltarea rădăcinilor și a frunzelor și afectează polenizarea, fapt ce se va traduce într-o diminuare a producției. Carența gravă de bor afectează apexul terminal al tulpinii principale, ceea ce duce la dezvoltarea lăstarilor secundari. Semnele deficienței de bor apar târziu în cultură, consecința fiind afectarea serioasă a producției. De aceea, vă recomandăm aplicarea preventivă și din timp a fertilizantului Wuxal Boron Plus.

Fotolia_199173970_M_b

Wuxal Boron Plus – acțiune eficientă în beneficiul productivității

Wuxal Boron Plus prezintă un conținut ridicat de bor, iar formularea produsului permite o asimilare excelentă a acestui micronutrient. De asemenea, Wuxal Boron Plus reprezintă o sursă de azot și fosfor, necesare pentru o nutriție echilibrată a culturilor. În plus, fosforul facilitează absorbția de bor.
Produsul îmbunătățește rezistența culturilor la stresul abiotic și la cel hidric, mai ales la plantele tinere.
Aplicarea fertilizantului Wuxal Boron Plus susține procesele generative, stimulează creșterea timpurie a plantelor și a semințelor, contribuind la o productivitate optimă.

Xtra Uptake – inovație în nutriția plantelor

Eficiența fertilizantului foliar Wuxal Boron Plus este datorată adjuvanților conținuți, care asigură disponibilitatea nutrienților, compatibilitatea cu pesticidele și stabilirea unui pH optim, miscibilitatea, reactivarea depozitelor de substanță uscată cu ajutorul picăturilor de rouă și ploaie, aderența pe frunză etc.

Unul dintre cei mai importanți conformulanți este Xtra Uptake. Acest nou adjuvant prezintă calități îmbunătățite de penetrare și, în același timp, este un surfactant mai performant, ce îmbunătățește absorbția foliară și crește eficiența aplicării, mai ales la plantele cu hidrofilie scăzută. Datorită acestui adjuvant, asimilarea nutrienților este rapidă, acest beneficiu fiind crucial în condiții meteo dificile.

Adjuvantul Xtra Uptake face ca diametrul picăturii de substanță de tratare să fie cu 66% mai mare și să acopere o suprafață foliară de 2,5 ori mai mare. Picăturile se aplatizează prin reducerea tensiunii superficiale, ceea ce conduce la extinderea acestora pe o arie mai mare din frunză. S-a constatat că acest coformulant acoperă mai bine zgârieturile și imperfecțiunile frunzelor.
Pentru mai multe informații privind nutriția foliară, vă invităm să contactați reprezentanții de vânzări Kwizda Agro Romania sau să ne scrieți pe pagina www.facebook.com/profesorwuxal.

Vizualizat: 4922 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?