Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Väderstad Tempo - Filozofia lucrului bine făcut (III)

Publicat: 19 iunie 2018 - 10:28
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Suntem convinşi că agricultura traversează o etapă de extindere cum nu s-a mai văzut înainte. Acest domeniu indispensabil vieţii încă de la începuturile omenirii tinde spre o globalizare acută, dată fiind populaţia mondială aflată în creştere continuă, precum şi schimbarea climei, raportat la nevoile de alimentaţie calitative, în general, şi cantitative, în special. Modalităţile de satisfacere a acestor nevoi au fost îndelung aprofundare de către furnizorii de tehnologie modernă, iar liniile de demarcaţie între criteriile de selecţie ale utilajului potrivit tind să se estompeze. Producătorii de materie primă agricolă doresc tot mai mult utilaje de înaltă productivitate şi fiabilitate într-un raport din ce în ce mai mare cu celelalte criterii care momentan rămân importante, cum ar fi preţul utilajului sau costurile de întreţinere a acestuia.

 

Väderstad Tempo - Filozofia lucrului bine făcut_b
Semănătoarea Tempo reprezintă misiunea constructorului suedez de a menţine traiectoria dezvoltării acestui segment într-o direcţie ascendentă, atingând totodată cele mai sensibile şi de interes puncte ale agriculturii mondiale, nevoia de hrană, obţinerea ei cât mai repede, cât mai multă şi cât mai bună. Această traiectorie ascendentă pe axa dezvoltării este trasată în primul rând de calitatea utilajului, şi anume productivitatea lui. O productivitate ridicată este rezultatul preciziei foarte bune în regim de viteză mare, iar acest lucru este important, dat fiind faptul că “ferestrele” sau perioadele de semănat au devenit tot mai scurte din cauza schimbărilor climatice. Un alt aspect care rămâne etalon al dezvoltării acestui segment agricol este fiabilitatea de care beneficiază Tempo. Väderstad este singurul producător de pe piaţă care oferă pentru acest tip de semănătoare 2 ani de garanţie la achiziţionare.

O maşină - culturi multiple
Fie că este vorba de porumb, sfeclă de zahăr, boabe de soia, floarea-soarelui, rapiţă, bumbac, sorg şi multe altele, Tempo este capabilă să planteze o gamă completă de culturi, cu rezultate apreciate de cei mai pretenţioşi fermieri din lume. Schimbând cu uşurinţă intervalul de rânduri şi setarea maşinii pentru culturi diferite, Tempo oferă o versatilitate ridicată în fermă. Rezultatul este creşterea eficienţei şi reducerea la minimum a costurilor per maşină la hectar. Schimbarea discurilor de însămânţare se efectuează în câteva secunde, fără a fi nevoie de unelte. Setul pentru seminţe mici, care include roţi de oprire suspendate şi capacitatea de a regla unghiul roţilor de închidere, asigură rezultate excelente atunci când se plantează culturi cu seminţe mici, cum ar fi rapiţa şi sfecla de zahăr. Acest lucru îmbunătăţeşte randamentul şi extinde utilizarea plantatorului de mare viteză.
Väderstad Tempo - Filozofia lucrului bine făcut_b

Tempo - câştigătorul testului Top Agrar
Cea mai citită revistă germană, Top Agrar, a făcut în urmă cu câţiva ani o comparaţie între semănătorile de precizie aflate în Top 3 pe piaţa mondială, iar Väderstad Tempo a fost, bineînţeles, una dintre ele. Fiind la acea vreme noul jucător de pe scena mondială, Väderstad Tempo F8 a avut rezultate impresionante. În primul grafic se arată numărul de seminţe (în procente) care au fost greşite, cu alte cuvinte nu au fost plasate cu o precizie perfectă. Diagrama arată că semănătoarea Tempo este cea mai performantă, având un indice constant scăzut în comparaţie cu concurenţii. Apoi, în al doilea grafic se arată că Tempo funcţionează cu precizie sporită atunci când viteza creşte până la 15 km/h. Termenul "duble" se explică prin faptul că două seminţe sunt plasate în acelaşi loc.
Grafic-1-graf_skipsm218_b

Record cu Tempo
Într-o cursă de 24 de ore, pe 24-25 aprilie 2013, Tempo F8 a semănat 212 hectare de porumb cu o viteză medie de 18 km/h. Trei operatori, lucrând în schimburi, au semănat 212 hectare de porumb cu viteza medie de 18 km/h, în două parcele în apropiere de Kiev, în zona solurilor fertile ale acestei regiuni arabile. Semănatul a fost monitorizat de către Institutul Ucrainean de Certificare pentru Maşini Agricole. Solul a fost semănat la aproximativ 5,2 cm adâncime, cu o normă de sămânţă de 85.000 de plante la hectar, iar fertilizatorul a fost aplicat cu o normă de 130 kg la hectar.

Tempo R stabileşte un nou record cu floarea-soarelui
Într-o cursă de 24 de ore, pe 3-4 aprilie 2014, Tempo R12 a semănat 306 hectare de floarea-soarelui cu o viteză medie de 19 km/h. Cursa Väderstad Tempo a fost ţinută la nord de Sofia, împreună cu colegii noştri omologi de la Titan Machinery Bulgaria, dar şi cu cei de la Case IH. Aici a fost arătată abilitatea lui Tempo R de a semăna floarea-soarelui cu precizie excelentă la viteze mari.
Väderstad Tempo - Filozofia lucrului bine făcut_b

Tempo L bate recordul mondial la semănarea porumbului
Case IH şi Väderstad au stabilit un nou record mondial la semănarea porumbului cu tractorul Magnum 380 CVX şi semănătoarea de precizie Tempo L 16, în data de 11-12 aprilie 2017, eveniment ce a avut loc la ferma Agoston Puszta din apropierea oraşului ungar Enying. Au fost însămânţate peste 500 de hectare cu porumb, într-un interval de doar 24 de ore, semănarea făcându-se cu o înaltă precizie, la o viteză medie de lucru de 20 km/h, un test ce a fost trecut cu brio de cele două utilaje. Spre deosebire de recordul anterior, în care au fost semănate 448,29 de hectare în acelaşi interval de timp, cu o semănătoare pe 24 de rânduri şi buncăr unic pentru seminţe, la stabilirea acestui record semănătoarea Väderstad Tempo a avut 16 rânduri şi buncăre individuale pentru sămânţă şi îngrăşăminte, fiind aplicată totodată şi o fertilizare. Într-un final, noua performanţă atinsă a fost de 502,05 hectare. Pentru această performanţă s-a făcut şi un montaj video, care poate fi urmărit pe pagina web: www.titanmachinery.ro.

Tempo a adus o creştere cu 12% a cifrei de afaceri a Väderstad
Anul 2017 a fost un unul de succes pentru Väderstad. Piaţa generală a crescut în industrie, iar producătorul suedez a avut o tendinţă de vânzări pozitivă. În plus, au fost stabilite noi canale de vânzări în Rusia şi în Ucraina, care au contribuit la creşterea volumelor. Apoi, în ţări precum Suedia, Anglia şi România rezultatele obţinute au fost foarte bune. Astfel, în anul fiscal 2017, Väderstad AB, inclusiv sucursalele, au raportat o cifră de afaceri de 225 milioane de euro, din care aproape 90% reprezintă vânzări la export în afara Suediei. Venitul înainte de impozitare a fost de 12 milioane de euro, iar rata capitalului propriu a fost de 46%. Produsul care a avut cel mai mare succes comercial a fost unica semănătoare de precizie a producătorului Väderstad, şi anume Tempo, care a continuat să majoreze cota de piaţă pe segmentul semănătorilor de precizie. Această creştere continuă s-a simţit cu precădere în primul trimestru al anului 2018, când vânzările au fost foarte bune. Tendinţa pare să dureze şi se aşteaptă cu nerăbdare, atât din partea producătorului, cât şi din partea distribuitorilor, ca în 2018 să avem noi rezultate care să confirme poziţia lui Tempo, în special, şi a lui Väderstad, în general. Anul acesta, Väderstad va investi în creşterea capacităţii de producţie a fabricii sale.

Bogdan Constantin
PR & Communication Specialist
Titan Machinery România


CEL MAI BUN IMPORTATOR DIN LUME AL UTILAJELOR VÄDERSTAD
La doar un an şi jumătate de la preluarea exclusivă a distribuţiei mărcii Väderstad în România, Titan Machinery România a fost desemnată, la sfârşitul anului 2018, la congresul Väderstad din localitatea Linköping, Suedia: cel mai bun importator din lume al acestor utilaje de înaltă clasă, datorită celor mai bune rezultate obţinute în ultimele 12 luni dintre toţi importatorii din lume. Cererea cea mai mare de utilaje Väderstad a înregistrat-o semănătoarea de precizie Tempo, aceasta reprezentând un utilaj-cheie al producătorului. Parteneriatul dintre Titan Machinery şi Väderstad în România a reuşit datorită scopului comun pentru ambele companii: de a creşte cota de piaţă în România, oferind cele mai bune soluţii pentru clienţii noştri. Această performanţă nu ar fi fost niciodată posibilă fără ajutorul partenerilor noştri fermieri, care au înţeles foarte bine mesajul pe care l-am transmis constant în piaţă în ultimele 18 luni, conştientizând faptul că retehnologizarea parcului de utilaje al fermelor din România cu utilaje de mare calitate nu mai este un moft, ci a devenit un lucru accesibil tuturor, fiind astăzi o necesitate.

 

Un articol publicat în revista Ferma nr. 9/214 (ediţia 15-31 mai 2018)

Vizualizat: 514 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?