Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

USAMV Cluj-Napoca găzduiește Agronomiada 2022, cu sute de studenți participanți

Publicat: 17 mai 2022 - 19:46
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca a găzduit între 12-15 mai 2022,  Agronomiada – cea mai mare competiție de natură științifică și sportivă, destinată studenților de la universitățile de profil din țară și Republica Moldova.

Agronomiada 2022_b

Au participat peste 500 de studenți, dar și profesori de la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, USAMV Cluj-Napoca, Universitatea de Ştiinţele Vieţii ”Ion Ionescu de la Brad” Iaşi, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului ”Regele Mihai I al României” Timișoara, Universitatea Agrară de Stat din Republica Moldova, precum și de la Facultățile de Agronomie și de Horticultură din cadrul Universității Craiova.

Agronomiada 2022 - 3_b

Competițiile au fost atât academice, cât și sportive și s-au desfăşurat în campusul USAMV Cluj-Napoca, iar studenții și profesorii concurenți au fost evaluați de comisii de notare formate din reprezentanți ai fiecărei instituții de învățământ superior, participantă la Agronomiadă.

”Este a treia oară când încercăm să organizăm Agronomiada în campusul nostru, se pare că acum e cu noroc. Cei doi ani de pandemie ne-au obligat să amânăm ediția de la USAMV Cluj-Napoca, iar acum suntem bucuroși să primim toți colegii participanți. Ne dorim să transformăm evenimentul într-o sărbătoare a învățământului superior agricol din România și, totodată, să ne bucurăm de reîntâlnire cu studenții și profesorii de la celelalte universități după doi ani de pauză. De asemenea, salutăm participarea în premieră la ediția din Cluj-Napoca a reprezentanților Universității Agrare de Stat din Republica Moldova”, a declarat coordonatorul Agronomiada 2022, Prof. dr. Leon Muntean, prorector Activități sociale și studențești la USAMV Cluj-Napoca.Agronomiada 2022 - 2_b

Competițiile profesional-științifice includ 22 de discipline de studiu, iar în concursurile sportive studenții s-au întrecut la fotbal, tenis de masă (băieți), volei (mixt), tenis de câmp (mixt), pescuit sportiv. O altă competiție atractivă este destinată echipelor de majorete.

La cea de-a 32-a ediție a Agronomiadei, USAMV Cluj-Napoca a participat cu peste 100 de studenți și profesori, angrenați în competițiile din program sau voluntari.

Agronomiada 2022 - 4_b

Festivitatea de deschidere a evenimentului a fost programata vineri, 13 mai 2022, de la ora 10.00, în Aula Magna ”Mihai Șerban” din campus, iar ceremonia de premiere este programată sâmbătă, 14 mai 2022, de la ora 18.00. S-au acordat premiile I-III la toate secțiunile, plus o mențiune.

 Agronomiada 2022 - 1_b

Vizualizat: 410 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Când este perioada optimă pentru recoltarea merelor? Cum le depozităm și unde? Ioan Jula, pomicultor din jud. Sibiu, ne dă câteva sfaturi legate de păstrarea merelor peste iarnă pentru cei care au o livadă mică în curte.

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?