Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Un nou proiect pentru comunitate: Ferma ultra-modernă din comuna Amzacea

Publicat: 14 noiembrie 2018 - 10:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În ultimii ani, companiile Jantzen Development și JD Agro Cocora au cunoscut o expansiune accentuată și au dezvoltat proiecte tot mai ample de cultivare a terenurilor agricole din România. 

Ca urmare a creșterii importanței sectorului agricol pentru România, și implicit a ponderii participării acestuia la rezultatele economice locale, suprafețele alocate segmentului de cultură mare cu semințe certificate se află pe un trend ascendent. În acest sens, pentru a răspunde corespunzător standardelor impuse de piața internă și externă cu privire la calitatea producției și valorificarea acesteia la cote superioare, asamblarea terenurilor locale pentru productivitate sporită este nu doar binevenită, dar chiar necesară. În plus, această acțiune s-a dovedit benefică și pentru dezvoltarea socio-economică a localităților din jur.

Ca o continuare a proiectului din Ialomița, ale cărui beneficii directe asupra comunității locale și-au spus cuvântul prin dezvoltare pe toate nivelurile, parteneriatul dintre ferma JD Agro Cocora și Jantzen Development se extinde cu un nou segment de importanță strategică locală. Acest ritm susținut de creștere necesită investiții considerabile; astfel se apropie cu pași repezi inaugurarea unei ferme moderne, cu dotări de ultimă generație, în zona Amzacea, județul Constanța, al cărei scop este eficientizarea activității de cultivare a cerealelor, prin sporirea producțiilor de porumb, grâu și rapiță și prin păstrarea acestora în condiții optime.

Noua investiție se va întinde pe o suprafață de 3.500 mp și va avea alocate anexe destinate utilajelor agricole. Ferma va dispune de echipamente performante și tehnologie la zi pentru atingerea pragurilor de eficiență estimate.
Viitoarea fermă va aduce noi oportunități de expansiune, va optimiza procesele de colectare a recoltelor și va crea, totodată noi locuri de muncă pentru cei din jur. În prezent, Jantzen Development și JD Agro Cocora exploatează în județul Constanța 4.000 de ha teren de arabil.
Termenul estimat pentru finalizarea construcției este luna martie 2019.

 POZA-Comunicat.2_b

Despre JD Agro Cocora

JD Agro Cocora S.R.L. aparține grupului Romania Farm Invest A/S şi are ca obiect principal de activitate cultivarea cerealelor. Momentan exploatăm o suprafaţă de 12.500 ha în județele Ialomița și Constanța. Compania și-a creat o echipă solidă, formată din specialiști în agricultură din România și localnici din județele Constanța și Ialomița. De asemenea, JD Agro Cocora beneficiază de experiență internațională în domeniul exploatărilor agricole, ceea ce înseamnă cultivarea la cele mai înalte standarde a terenurilor românești.

Ferma JD Agro Cocora, a cărei construcție a fost finalizată în 2009, include o hală pentru maşini cu o suprafaţă de 3.450 m², precum și un atelier, spaţii pentru substanţe chimice şi zone administrative. De asemenea, JD Agro Cocora deține o hală cu o suprafaţă de 2.550 m² şi o capacitate de depozitare de 8.000 de tone, precum şi un siloz de cereale cu o capacitate de 32.000 de tone, rezultând o capacitalte totală de depozitare de 40.000 de tone.

Despre Jantzen Development

Jantzen Development este o companie specializată în dezvoltarea proiectelor de terenuri agricole, care activează în România din 2006, având sediul principal în Bucuresti și punct de lucru în Amzacea, județul Constanța. În 2008 a fost lansat proiectul JD Agro Cocora concomitent cu achiziționarea de terenuri agricole de 5.000 hectare și construirea unei ferme noi în Ialomita, inaugurată în anul 2009. Proiectul este în continuă expansiune prin achiziționarea și consolidarea de terenuri agricole în judetele Ialomița și Constanța.

Vizualizat: 667 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Agromalim 12 - 15 septembrie 2019 Case IH - Sistemul AFS Harvest Command
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?