Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Un an intens pentru Himel - proiecte concrete şi clienţi entuziasmaţi

Publicat: 28 ianuarie 2019 - 12:51
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Producerea şi prepararea furajelor este una dintre cele mai importante activităţi în orice fermă zootehnică. Silozurile, morile, mixerele şi apoi remorcile tehnologice sunt dotări esenţiale în astfel de ferme. În aceste condiţii, nu este de mirare că şi anul 2018 a fost unul intens pentru Himel România.

"Am avut mai multe luni «fierbinţi», cu foarte multe proiecte în desfăşurare. Am colaborat cu consultanţi de elită pentru depunerea de proiecte pentru fermierii care vor să îşi construiască FNC-uri, silozuri, uscătoare de cereale, instalaţii de granulare şi chiar linii de peletizare paie şi lucernă. Avem multe cereri şi pentru remorcile tehnologice, veriga finală în distribuirea hranei în fermele de bovine şi de ovine. Obţinerea furajelor - acesta este obiectul nostru de lucru - să furnizăm fermierilor tehnica adecvată pentru scopul lor. Sperăm ca fondurile să nu se epuizeze degrabă şi proiectele aflate acum în pregătire să poată fi discutate şi analizate cu fermierii, găsite cele mai bune soluţii, apoi finalizate şi depuse cu succes", ne-a declarat Liviu Ceclan. Reprezentantul Himel România se referă la proiecte semnate, care vor intra în lucru în primăvara anului viitor. Deja la aceste ferme s-a trecut la "ieşirea din pământ", cum se spune, la construcţie - partea de betoane, pregătirea halelor şi clădirilor - astfel încât începând din primăvară să se poată monta silozurile, sistemele interioare, morile, mixerele şi toată tehnica de alimentare a acestora.
Majoritatea proiectelor au vizat dotarea cu tehnică de prelucrare şi obţinere a furajului în fermă. Costurile şi calitatea furajului influenţează cheltuielile de exploatare şi, în final, evoluţia fermei.
În general, anul acesta, capacităţile de producţie ale instalaţiilor de producere a furajelor au fost mici şi medii, de circa 1-2 tone/oră. La proiectarea unei instalaţii, specialiştii Himel pot lua în calcul modificarea ulterioară a capacităţii de producţie prin schimbarea unor parametri de lucru (puterea motorului, diametrul sitei, tehnica de transport, dozatoarele etc).
Tot mai cerute sunt remorcile autopropulsate pentru prepararea şi distribuirea furajelor. "Fermierii încep să remarce calitatea şi omogenizarea mai bună a furajelor în cazul folosirii sistemului de amestecare orizontală. Dar se vând foarte bine şi remorcile tractate şi cele cu autoîncărcătoare cu freză", a remarcat Liviu Ceclan.

Liviu Ceclan, reprezentant Himel România, şi Claudiu Negrea, director export Himel_b

Proiecte noi, dar şi noi puncte de service
Himel s-a făcut remarcat pe piaţa din România prin consultanţă şi vânzare. Cererile specifice venite din partea clienţilor au modificat şi priorităţile companiei. După o experienţă de peste zece ani în România, Claudiu Negrea, director de export la Himel, ne-a declarat că "anul acesta au fost cele mai interesante cereri din punctul nostru de vedere, am avut multe proiecte concrete şi clienţi foarte entuziasmaţi. Nu avem încă cifrele finale, dar estimăm o dublare a cifrei de afaceri Himel în România, în 2018 faţă de anul trecut. Investim tot mai mult în piaţa din România, pentru a fi mai aproape de clienţi. Piaţa de aici este diferită de cea din Germania, unde Himel are multe proiecte şi este specializată pe adaptarea şi modernizarea instalaţiilor deja existente. Facem acest lucru şi în România, dar la o scară mult mai mică. Aici realizăm foarte multe proiecte noi".
Service-ul este foarte important pentru Himel. "Suntem tot mai activi pe piaţa din România, atât prin noile proiecte la care lucrăm, cât şi prin activitatea de service. De anul acesta avem două noi puncte de service, care acoperă zonele de nord-vest şi sud-est ale ţări, pe lângă cel existent în centrul ţării", a punctat Claudiu Negrea.
Dar cele mai mari "bătăi de cap" sunt în faza de montaj, mai ales pentru că “nu este uşor să găsim oameni buni. Prin lucrările pe care le avem, încercăm să selectăm cei mai buni oameni şi să îi păstrăm. Educaţia şi pregătirea se face în timp, şcolarizăm personal. Important este ca aceştia să aibă uneltele şi soluţiile bune. Uneori putem să efectuăm montajul chiar şi cu oamenii beneficiarului, în funcţie de contract. Dar ne dorim să face montajul complet, cu echipele noastre, atunci avem şi controlul asupra fiecărei faze de lucru", a adăugat Claudiu Negrea.

 Un an intens pentru Himel_b

 

Un articol publicat în revista Ferma nr. 20/225 (ediţia 15-30 noiembrie 2018)

 

Vizualizat: 891 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Emanuel Miclăuş, la vârsta de 14 ani, se bucură de cei doi berbeci şi cele 63 de oi de Brează de care are mare grijă.

”De la şapte ani mă ocup de animale, de agricultură, de tot. Toamna le ţinem aici la Haţeg, la fratele meu.Pe timp de iarnă, primăvara şi vara le avem acasă sau la munte. Nu e chiar aşa de greu. Dimineaţa mă trezesc, mă duc la şcoală, vin după-amiaza şi le fac curăţenie, le dau apă, merg cu ele pe câmp, apoi învăţ. Vreau să mă fac medic veterinar, să urmez Facultatea de Medicină”, ne-a mărturisit Emanuel Miclăuş.


Caracteristici si recomandari pentru hibrizii Pioneer Deutz-Fahr 6125 C - ediţie specială în culori Hürlimann Climate FieldView - simplificarea procesului decizional din ferme
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?