Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Un an bun pentru LEMKEN

Publicat: 10 aprilie 2018 - 08:55
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Anul trecut, odată cu creşterea la nivel global a pieţei de utilaje agricole, Lemken a înregistrat vânzări în valoare totală de 360 milioane de euro, în plus cu 11% faţă de anul precedent (2016). Vânzările au crescut în mod deosebit în Europa de Est, iar cota de export curentă este de 77%.

În aproape toate ţările, sectorul agricol a cunoscut o revenire. Preţurile la cereale şi la lapte s-au redresat în mare măsură, realizând astfel un climat optim pentru investiţii în rândul agricultorilor. Mai ales cererea din Rusia şi din Ucraina a fost deosebit de ridicată. Volumul vânzărilor Lemken a crescut, de asemenea, cu două cifre şi pe pieţele din Canada şi SUA. Compania a obţinut rezultate excelente de vânzări şi în Republica Cehă, Ungaria şi Polonia. O extindere a afacerii deja consolidate s-a înregistrat şi în Marea Britanie. Aşa cum era de aşteptat, piaţa franceză rămâne o provocare, după ce în 2017 s-a înregistrat o producţie agricolă foarte mică.

cultivatorul Karat 12_b
Vânzările Lemken au evoluat pozitiv pentru toate grupurile de produse, o creştere deosebit de puternică fiind înregistrată pentru pluguri şi discuri compacte, urmate de vânzările de semănători, cultivatoare şi maşini de erbicidat.
"Suntem foarte fericiţi că economia şi-a revenit. Datorită angajamentului remarcabil al angajaţilor noştri, am reuşit să producem mult mai multe maşini decât am planificat. Suntem de asemenea recunoscători partenerilor noştri, printre care şi dealerilor specialişti care ne-au oferit un sprijin optim în vânzări şi service", s- declarat mulţumit Anthony van der Ley, director executiv Lemken.
Construită ca o afacere de familie, firma Lemken a realizat investiţii în valoare totală de aproape 7 milioane de euro în 2017, ceea ce ridică la circa 60 milioane de euro volumul investiţiilor din ultimii trei ani. La sfârşitul anului trecut, Lemken avea un total de 1470 de angajaţi - un nou record.
Perspectiva pentru anul 2018 este pozitivă, deoarece există un nivel excelent al comenzilor primite la începutul anului. Noile produse oferite de specialistul german în maşini agricole pe piaţă în 2018 sunt: semănătorile de precizie Azurit, cultivatorul Karat 12, maşinile de erbicidat Primus şi Albatros cu terminalul CCI 1200 ISOBUS.


Un articol publicat în revista Ferma nr. 5/210 (ediţia 15-31 martie 2018)

 

Vizualizat: 390 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?