Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Ultimele inovaţii Fendt - eficienţă la superlativ în protecţia plantelor

Publicat: 19 februarie 2019 - 09:04
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Pentru fermierii români care au participat la Ziua Câmpului Fendt (Wadenbrunn, în 23 august 2018), maşinile şi aparatele de erbicidat Fendt Rogator s-au aflat printre atracţiile evenimentului. În primul rând pentru că fiecare fermier cunoaşte importanţa aplicării tratamentelor fitosanitare şi încearcă să găsească cele mai bune soluţii pentru propriile culturi, iar apoi pentru că modul de alcătuire ingenios şi noua serie de tehnologii cheie aduse gamei Rogator au drept rezultat o eficienţă crescută, cu o funcţionare simplă şi intuitivă. 

Prezentate atât în demonstraţii, cât şi în cadrul atelierelor de lucru, maşinile şi echipamentele de erbicidat Fendt Rogator au putut fi şi testate, Cristian Rista, fermier din Satu Mare, jud. Arad, spunând că a fost ”plăcut impresionat” de ceea ce a văzut, după ”o tură cu operatorul maşinii”.

Fendt_b

Noile şi performantele maşini Fendt Rogator
Condiţiile obţinerii unor producţii bune nu sunt puţine, iar printre acestea se numără urmărirea permanentă a stării culturilor, analiza minuţioasă a condiţiilor meteorologice, anticiparea momentului apariţiei bolilor şi dăunătorilor şi o intervenţie promptă cu tehnică modernă de administrare, în aşa fel încât baza de deteriorare, care duce la pierderi de calitate şi cantitate, să se diminueze în stadiul incipient.
Fendt îşi propune să satisfacă în permanenţă cele mai exigente nevoi ale clienţilor, iar acest lucru a devenit posibil prin însumarea multor ani de experienţă, cercetare şi, mai ales, prin perfecţionarea continuă. Ultimele inovaţii ale producătorului, prezentate în cadrul evenimentului de la Wadenbrunn, ridică, din nou, standardele în sectorul tehnologiei pentru protecţia plantelor. Ca rezultat: o umplere mai rapidă a rezervorului, o mai mare flexibilitate privind setarea lăţimii rampelor şi modalitatea de rabatare a acestora, comutarea cu mai multă uşurinţă a duzelor (eQuad Select) direct din cabină, pe scurt - eficienţă, precizie crescută şi o utilizare mai facilă.
• Timp de umplere mai scurt. Pentru a creşte eficienţa, toate modelele noi Fendt Rogator sunt dotate cu o nouă supapă cu 5 căi, ce permite o alimentare mult mai rapidă. Aceasta îmbunătăţeşte ciclul de umplere, permiţând pătrunderea apei atât în bazinul de inducţie a substanţelor chimice, cât şi în rezervorul de apă curată.
• Flexibilitate crescută. O altă noutate, care contribuie la creşterea gradului de flexibilitate în lucru, este sistemul eQuadSelect. Acesta permite comutarea cu uşurinţă a duzelor, direct din cabină, răspunzând astfel nevoilor individuale, din teren.
• Modificarea rapidă a lăţimilor de lucru. De asemenea, noile modele de maşini autopropulsate, având rezervor de 6.000 litri, beneficiază de un segment suplimentar al rampelor cu o nouă tehnică de rabatare. Pentru rampele care au o lăţime de lucru totală de 18 m (primul segment), acum există o secţiune specială pentru cel de-al doilea segment, de 3 m, pe ambele părţi, care se adaugă celor cu care suntem deja familiari. Această inovaţie facilitează modificarea rapidă a lăţimilor de lucru, crescând nivelul de adaptabilitate pe teren.
• Mai uşor de folosit. În cazul noilor modele Fendt Rogator, funcţiile de curăţare automată sunt doar la o apăsare de buton distanţă, cu noua funcţie OptiRinse, din dotarea standard.
Deţinătorii noului model Rogator 600 pot, de asemenea, să achiziţioneze o unitate de comandă hidraulică, acţionată de un joystick. Aceasta permite controlarea unor accesorii suplimentare şi a punţii spate din confortul cabinei. Totodată joystick-ul poate fi utilizat pentru o mai bună compensare a decalajelor în cazul lucrărilor pe pante abrupte.
• Mai multe accesorii. Diversitatea accesoriilor opţionale oferă clienţilor mai multă flexibilitate în alegeri la achiziţionarea echipamentelor de erbicidat Rogator. În plus, odată cu primirea maşinilor, clienţii pot opta pentru un al doilea set de cauciucuri şi pentru un al doilea set de duze, diferite de modelul standard.
Construite în jurul conceptelor de robusteţe, agilitate, manevrabilitate şi eficienţă superioară, caracteristici permanent îmbunătăţite prin inovaţii în tehnologie, maşinile şi aparatele de erbicidat Rogator îndeplinesc toate cerinţele pe care clienţii le pot avea de la un echipament modern pentru protecţia plantelor.

Text şi foto: MEWI

 

 

Un articol publicat în revista Ferma nr. 19/221 (ediţia 1-14 noiembrie 2018)

 

Vizualizat: 555 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?