Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Triada câștigătorilor - Hibrizii de rapiță Hybrirock, Factor KWS și Umberto KWS

Publicat: 13 iunie 2019 - 11:42
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Ne bucurăm să vă putem oferi și în acest sezon hibrizi puternici și foarte productivi, care să facă din cultivarea rapiței o investiție fructuoasă. 

În plus, anul acesta vă oferim în exclusivitate o noutate ce protejează mediul: hibrizii de rapiță sunt tratați cu biofungicidul Integral® Pro de la BASF. De asemenea, vă punem la dispoziție un stoc în ediție limitată de semințe din hibrizii Umberto KWS și Factor KWS cu dublu tratament: biofungicidul Integral® Pro și insecticidul Lumiposa.

Hybrirock. Un star al câmpurilor, pe merit

Hybrirock este unul dintre cei mai căutați și utilizați hibrizi de rapiță din România. Acest hibrid este în piață de 5 ani, timp în care și-a dovedit cu prisosință calitățile, în toate zonele de cultură din România, în condiții diverse de mediu și tehnologie de cultivare. Prezintă timpurietate medie și recomandăm să fie semănat de la jumătatea lunii august până la jumătatea lunii septembrie. Prezintă ritm de dezvoltare excepțional în toamnă și o evoluție extrem de rapidă în primăvară, cu înflorire timpurie.
Hybrirock este un hibrid ce merită încrederea dumneavoastră pentru productivitatea sa excelentă și constantă, dar și pentru stabilitatea foarte bună la niveluri foarte înalte de performanță. Se prezintă printr-o talie medie și ramificare foarte puternică, realizând MMB-uri foarte mari și oferind o calitate superioară a producției: conținutul de ulei este de 47 - 50%. Dovedește toleranță bună la Phoma lingam și Sclerotinia. Remarcăm și capacitatea excelentă de valorificare a inputurilor.

 Factor KWS. Plante sănătoase, randament crescut

Factor KWS este de asemenea un hibrid intensiv, ce valorifică excelent inputurile. Se remarcă printr-o rezistență foarte bună la Phoma lingam și Sclerotinia, ceea ce duce la o evoluție nestingherită de boli și, în cele din urmă, la obținerea unor producții notabile. De asemenea, randamentul foarte bun al culturilor în care s-a mizat pe Factor KWS s-a datorat unei alte calități excepționale: acest hibrid face parte dintr-o clasă genetică cu rezistență superioară la scuturarea boabelor din silicve.
Și la Factor KWS recomandăm ca semănatul să aibă loc de la jumătatea lunii august până la jumătatea lunii septembrie, fiind un hibrid cu timpurietate medie, caracterizat prin ritm de dezvoltare foarte rapid în toamnă și ritm de dezvoltare echilibrat în primăvară. Înflorirea este timpurie. Acest hibrid prezintă ramificare foarte puternică, MMB excelent al boabelor și un conținut de ulei foarte bun (45 - 48%). Acestea se datorează calităților genetice excelente ce îi permit valorificarea foarte bună a inputurilor, Factor KWS pretându-se la niveluri tehnologice ridicate.

FACTOR-KWS.1_b

Umberto KWS. Generație nouă, genetică de viitor

Umberto KWS este un continuator merituos al mai experimentaților Hybrirock și Factor KWS. Domeniile sale de excelență sunt rezistența la scuturare și randamentul foarte bun la culturilor. Este un hibrid extrem de productiv, cu un pattern (tipic) productiv benefic: acest hibrid emite un număr mediu de silicve, dar cu un număr ridicat de boabe în silicvă, cu MMB mare.
Umberto KWS face parte din noua clasă genetică oferită de KWS, caracterizată printr-o foarte bună rezistență la scuturare a boabelor din silicvă. Acest hibrid este remarcabil și prin faptul că la maturitate se produce uscarea completă a plantei, ceea ce reduce numărul de boabe verzi din masa recoltată. De asemenea, se constată o stabilitate a producțiilor oferite de Umberto KWS, de la an la an și de la o zonă la alta.
Toleranța la Phoma lingam și Sclerotinia este excelentă. Conținutul de ulei se situează între 44-47%. Epocă de semănat recomandată: de la jumătatea lunii august până la jumătatea lunii septembrie. Acest hibrid are timpurietate medie, ritm de dezvoltare foarte rapid în toamnă și ritm de dezvoltare echilibrat în primăvară. Prezintă rezistență bună la cădere și iernare.

Umberto-KWS.1_b

Tratamentele de sămânță – siguranța culturilor de la început

Hibrizii de rapiță KWS sunt tratați din acest sezon cu biofungicidul Integral® Pro, produs de BASF. Integral® Pro a fost dezvoltat de BASF și conține spori de bacterie Bacillus amyloliquefaciens, tulpina MBI600, ce conferă protecție biologică împotriva bolilor provocate de anumite ciuperci periculoase, cum ar fi Phoma lingam, Rhizoctonia solani, Alternaria brassicae etc., și îmbunătățește toleranța naturală față de dăunători cum ar fi puricele de pământ. Acest biofungicid potențează toleranța genetică a hibrizilor KWS la boli și contribuie la dezvoltarea culturilor prin întărirea sistemului natural de apărare al plantelor, dar și prin solubilizarea anumitor nutrienți din sol și prin stimularea secreției de către plante a unor substanțe de creștere.

Cristiano-KWS.1_b

Mai multe detalii pe www.kws.ro și Facebook / KWS România.

Vizualizat: 1738 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?