Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Tractorul Case Magnum AFS a trecut la un nou nivel

Publicat: 07 noiembrie 2019 - 09:28
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Cea de-a şaptea generaţie de tractoare Case Magnum AFS Connect aduce la un nou nivel atât comunicarea "informatică", respectiv schimbul de date între/dintre maşină şi operator (şi invers), cât şi precizia operaţiilor executate. Noul Magnum a fost proiectat astfel încât să răspundă nevoilor fermierilor inovatori care promovează potenţialul unei noi tehnologii de precizie, dar o face într-un mod care să păstreze uşurinţa de funcţionare şi pentru cei care pot fi mai puţin atenţi la tehnologie.

Cu ajutorul tehnologiei telematice a sistemelor avansate Case IH Advanced Farming Systems (AFS Connect) se realizează transferul şi înregistrarea instantanee a datelor din noile modele Magnum, ceea ce permite proprietarilor şi operatorilor să ajusteze, să gestioneze, să monitorizeze şi să transfere datele aşa cum doresc.

Tractorul Case Magnum AFSClick pe poza pentru galerie!

Conectivitate şi suport integrat
AFS Connect se bazează pe o tehnologie care include alt hardware şi software, incluzând un nou display, sistem de operare, receptor şi hardware complet reproiectat, care permite vizualizarea la distanţă a datelor, asistenţa la depărtare şi multe altele. Noua tehnologie este înglobată într-un interior redimensionat al cabinei, echipat cu un nou afişaj şi cu butoane/manete de control.
Tehnologia Magnum AFS Connect oferă o legătură în două sensuri între noul afişaj AFS Pro 1200 (display-ul de 12 inci) din cabină şi portalul Case IH AFS Connect disponibil pe site-ul web mycaseih.com. Aceasta oferă o interfaţă de administrare a datelor generate de tractorul seria Magnum şi a activităţilor pentru care sunt utilizate. Sistemul AFS Connect permite administratorilor de ferme să gestioneze cu precizie activităţile din fermă, flota şi datele obţinute, direct de la calculatorul din birou sau de pe dispozitivul mobil, monitorizând "în direct" şi în timp real operaţiunile de pe teren, informaţiile despre flotă, date agronomice şi multe altele, cât şi activităţile înregistrate în anterior. Transferul wireless al datelor este securizat, eliminând astfel riscul asociat de pierdere sau deteriorare. Proprietarii şi administratorii de ferme au libertatea de a transmite datele agronomice selectate către parteneri terţi, cum sunt agronomii, consultanţii, şi a datelor de exploatare a tractorului cu dealerul lor, pentru a ajuta la identificarea problemelor de service sau de exploatare şi pentru a obţine cei mai buni parametri de exploatare de la tractoarele lor.
Cu acordul şi permisiunea proprietarului, dealerul poate vizualiza terminalul AFS Pro 1200 în direct, aşa cum îl vede şi operatorul. Acest lucru poate ajuta la identificarea eventualelor probleme şi permite obţinerea unor detalii suplimentare pentru acordarea de asistenţă de la distanţă, atât pentru a identifica nevoile de întreţinere şi servicii, cât şi, dacă este necesar, pentru a afla codurile de piese necesare.

Trei componente cheie ale noii tehnologii AFS Connect
AFS Connect are trei componente de bază care lucrează împreună: terminalul AFS Pro 1200, sistemul de operare AFS Vision Pro şi receptorul de satelit AFS Vector Pro. Aceste elemente permit utilizatorilor să configureze managementul tractorului şi nivelul de precizie pe care îl preferă.
Noul terminal AFS Pro 1200 utilizează sistemul de operare AFS Vision Pro ce permite configurarea sistemului de operare în funcţie de preferinţele operatorului. Pentru accesarea mai uşoară a anumitor funcţii în mişcare pe câmp, ecranul tactil are şi tastele rapide pre-programate.

Cabina - confort şi uşurinţă în exploatare
Interiorul cabinei tractoarelor Magnum a fost revizuit şi perfecţionat pentru a crea un mediu simplu şi intuitiv pentru operator, integrând atât conceptele clasice Case IH, cum ar fi afişajul informaţiilor pe stâlp, dar şi Multicontrollerul şi comenzile de pe cotieră repoziţionate. Noul joystick Multicontroller are acum patru butoane configurabile şi încă patru butoane configurabile pe cotieră, alături de un cadran de codare rotativ pentru selectarea funcţiilor de pe monitorul AFS 1200. Precum şi comutatoare configurabile pentru controlul valvelor hidraulice.
De asemenea, datele de funcţionare ale tractorului, cum ar fi nivelul de combustibil şi temperatura lichidului de răcire, pot fi calibrate rapid pe noul afişaj compact cu ecran inteligent VIS2 de pe stâlpul din dreapta al cabinei, care înlocuieşte vechile afişaje individuale din stâlp.
Confortul şoferului este asigurat şi cu ajutorul unui nou scaun cu pivotare 40o la dreapta şi 5o la stânga. Performanţele sistemelor de încălzire, ventilaţie şi aer condiţionat ale tractoarelor Magnum AFS au fost îmbunătăţite, iar aceste funcţii sunt operate printr-un nou sistem de control de tip headliner.
O soluţie exclusivă din industrie este cheia cu telecomandă de gestionare a accesului, cu funcţie de blocare/deblocare automată a uşilor şi a funcţiilor programabile.

Frânare asistată HMC II
Noile tractoare Magnum AFS au direcţie cu frânare asistată, gestionată prin intermediul sistemului HMC II, dezvoltat în special pentru modelele Rowtrac, cu şenile spate, dar acest sistem este disponibil şi pentru tractoarele Magnum cu roţi. HMC II este util în special la capăt de rând atunci când, prin aplicarea automată a frânei pe axa spate sau pe una dintre roţile spate, se modifică direcţia tractorului. O altă opţiune este virarea cu viteză variabilă, aşa cum au şi tractoarele Case IH Optum, pentru modificarea ratelor de răspuns la virare în timpul operaţiunile pe teren şi cele pentru deplasările rutiere.

Design elegant
Noua gamă Magnum cu tehnologia AFS Connect are un design frontal care aminteşte de vehiculul Case IH Concept autonom. Noua grilă a capotei are opţiunea cu faruri LED, care, combinate cu noi faruri de lucru 360o de pe cabină, asigură o iluminarea cu o putere de peste 35.000 lumeni. Pe vârful capotei poate fi instalată opţional o cameră, pentru o mai bună vizibilitate şi pentru siguranţa rutieră. Un flux total de patru camere poate fi vizualizat pe afişajul AFS Pro 1200. Două camere standard sunt incluse în configuraţia "de lux" a cabinei. Alte opţiuni de cabină includ senzori de monitorizare a presiunii în anvelope şi un sistem hidraulic de suspensie semi-activă a cabinei.


CINCI MODELE CU PUTERI DE LA 351 LA 435 CP
Aşa cum am început să detaliem în articolul din numărul anterior al revistei Ferma, noua generaţie de tractoare Case IH Magnum va cuprinde, pentru piaţa europeană, cinci modele: Magnum 280, Magnum 310, Magnum 340, Magnum 380 şi Magnum 400 - cu puteri maxime de 351 până la 435 CP. Toate modelele sunt echipate cu un motor turbo FPT Industrial Cursor 9, cu o capacitate de 8,7 litri, cu 6 cilindri care utilizează cea mai nouă tehnologie FPT Hi-eSCR2 şi care îndeplinesc normele Stage V.
Modelele 340, 380 şi 400 pot fi, de asemenea, livrate în configuraţia Rowtrac - cu şenile spate. Tractoarele au o capacitate hidraulică de ridicare spate de până la 11.700 kg, iar capacitatea de ridicare a cârligului din faţă, unde este montat, atinge 4.090 kg. În spate sunt disponibile şase valve hidraulice şi trei în faţă. Specificarea unei legături frontale nu limitează acum numărul de robinete spool din spate. Opţiunile de capacitate ale pompei hidraulice sunt de 160, 221 sau 282 litri/minut.

 

Articol publicat în revista Ferma nr. 17/244 (ediţia 1-14 octombrie 2019)

Vizualizat: 811 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?