Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Tractorul 100% românesc

Publicat: 18 iulie 2018 - 11:13
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Prezent la Târgul Agraria, grupul de firme IRUM-MAVIPROD din Reghin, jud. Mureş, a amenajat un stand extrem de bine reprezentat. Pe un spaţiu de expunere suficient de mare, am remarcat o gamă generoasă de tractoare, încărcătoare frontale, remorci şi alte tipuri de utilaje pentru agricultură şi domeniul forestier. 

Pentru a afla noutăţile companiei IRUM, am stat de vorbă cu directorul naţional de vânzări tractoare agricole IRUM. Când l-am întâlnit, Alexandru Géczi tocmai terminase de prezentat unui potenţial client unul dintre cele mai noi tractoare agricole fabricate la Reghin. „Pe partea de tractoare agricole avem modele de la 95 şi până la 110 CP, produse de către societatea noastră. Pe lângă acestea, am adus spre comercializare o parte din gama de tractoare Belarus, de la 36 până la 136 CP”, ne-a precizat Alexandru Géczi.

Alexandru Géczi_b

IRUM va surprinde plăcut micii fermieri la IndAgra
„La IndAgra venim cu tractorul de fabricaţie sută la sută românească, de 100 CP, adresat micilor fermieri”, a precizat directorul de vânzări al IRUM Reghin, companie care în urmă cu aproape opt ani a făcut pionierat pe partea de tractoare agricole. Alexandru Géczi spune că piaţa este în dezvoltare: ”Ne situăm pe un trend pozitiv; de cinci ani suntem în continuă creştere, atât în domeniul agricol, cât şi în cel forestier. Au explodat vânzările, ca să zic aşa. Avem în plan să deschidem cât mai multe puncte de lucru, în momentul de faţă deţinând peste 15 în toată ţara. Practic, suntem prezenţi aproape în fiecare judeţ, fie prin puncte proprii, fie prin distribuitori”.

Centrul de cercetare - „pompa de injecţie” a noilor modele
În 2015, la Reghin a fost inaugurat Centrul de cercetare şi dezvoltare a utilajelor agricole şi forestiere, singura unitate de acest gen cu capital românesc din ţară. Rezultatele celor peste 40 de ingineri specialişti care activează în Centru s-au văzut destul de repede. Un an mai târziu, IRUM a fost lansat TAF 2012 G cu cleşte, un tractor forestier românesc cu performanţe occidentale, remarcându-se prin tehnologie de ultimă oră, eficienţă şi confort. Iar în anul 2017, alte două modele - TAF 2012 G 6C şi TAF 2012 PS 6C - au ieşit pe porţile fabricii. Aceste utilaje au 153 CP şi fac parte dintr-o gamă mai permisivă din punct de vedere al emisiilor şi sunt echipate cu motoare Perkins, sisteme de motorizare premiate la cele mai mari competiţii de profil. O estimare la nivel mondial arată că unul din cinci tractoare are motorizare Perkins.

„Fabricat în România”
Din nomenclatorul de fabricaţie al IRUM se detaşează două tractoare agricole marca „Fabricat în România”. Primul este TAG 952.3, un model agil şi capabil, caracterizat prin costuri minime de întreţinere, ce poate executa o gamă variată de lucrări. Utilajul este extrem de versatil, care în agregat cu diverse maşini şi utilaje specializate, purtate, semipurtate sau tractate, poate îndeplini diverse sarcini în agricultură, silvicultură şi transporturi.
Cel de-al doilea utilaj, TAG 1025.3, echipat cu un motor Belarus, ca şi primul, este un tractor agricol performant, remarcându-se prin robusteţe, fiabilitate, putere şi confort, dar şi prin eficienţă şi o serie de dotări moderne.

Belarus, urmaşul tractorului românesc!
De asemenea, compania IRUM produce şi comercializează tractoare de 95-110 CP sub licenţă Belarus, dar şi toată gama companiei est-europene, care produce undeva la 80 mii de tractoare anual. „Din punctul meu de vedere, eu promovez tractorul Belarus ca fiind urmaşul tractorului românesc; este foarte simplu, fiabil, are consumul de carburant şi de lubrifiant mult mai mic şi e foarte accesibil la întreţinere. De asemenea, costurile cu revizia sunt de trei - patru ori mai mici decât la brandurile consacrate, nu are electronică multă, iar preţul de achiziţie este accesibil pentru fermieri. De aceea, tractorul Belarus se caută şi se vinde destul de bine…”, a precizat Alexandru Géczi.


IRUM - 65 DE ANI DE LA ÎNFIINŢARE
Compania IRUM va sărbători anul acesta 65 de ani de la înfiinţare, fiind una dintre cele mai dinamice firme de pe piaţa de profil. De asemenea, şi MAVIPROD va împlini în curând un sfert de veac de activitate.
IRUM produce în medie 500 de tractoare anual, iar după unele statistici, în România sunt vândute pe an circa 3.500 de unităţi, în toată gama de putere. ”Suntem o firmă cu peste 500 de angajaţi, avem o fabrică întinsă pe circa 18 hectare. Unitatea din Reghin şi-a început activitatea cu reparaţii mecanice iar în anul 1968 a trecut la fabricarea tractoarelor forestiere. Avem o experienţă apreciabilă pe partea de tractoare forestiere, suntem lideri, având peste 90 la sută din piaţă. Iar din 2010, am intrat şi pe segmentul de tractoare agricole, unde avem o cotă de piaţă de circa 15%”, a precizat Alexandru Géczi.

 

Un articol publicat în revista Ferma nr. 10/215 (ediţia 1-14 iunie 2018)

Vizualizat: 1773 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Emanuel Miclăuş, la vârsta de 14 ani, se bucură de cei doi berbeci şi cele 63 de oi de Brează de care are mare grijă.

”De la şapte ani mă ocup de animale, de agricultură, de tot. Toamna le ţinem aici la Haţeg, la fratele meu.Pe timp de iarnă, primăvara şi vara le avem acasă sau la munte. Nu e chiar aşa de greu. Dimineaţa mă trezesc, mă duc la şcoală, vin după-amiaza şi le fac curăţenie, le dau apă, merg cu ele pe câmp, apoi învăţ. Vreau să mă fac medic veterinar, să urmez Facultatea de Medicină”, ne-a mărturisit Emanuel Miclăuş.


Caracteristici si recomandari pentru hibrizii Pioneer Deutz-Fahr 6125 C - ediţie specială în culori Hürlimann Climate FieldView - simplificarea procesului decizional din ferme
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?