Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

TORION SINUS de la Claas - trei noi modele de încărcătoare pe roţi

Publicat: 10 ianuarie 2019 - 16:02
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Claas, în parteneriat cu Liebherr, a adăugat trei noi modele de încărcătoare pe roţi, în versiunile de 5, 6 şi 9 tone. Cu conceptul lor unic de direcţie, noile modele TORION SINUS îmbină manevrabilitatea maximă cu o sarcină utilă mare şi cu o viteză de deplasare pe sol de până la 40 km/h.

Noile variante de încărcătoare TORION 956, 644 şi 537 SINUS se încadrează în gama de modele mici (TORION 535) şi în gama medie 1177. Acum CLAAS oferă în total zece modele de încărcătoare pe roţi pentru uz agricol.
Torion Sinus 956 (motor 78 kW/106 CP) are o greutate operaţională de 9.070 kg, sarcina de basculare de 5.575 kg şi înălţimea de ridicare de 3,72 m (4,01 m operaţional). Modelele Torion Sinus 644 (54 kW/73 CP) şi Torion Sinus 537 (50 kW/68 CP) au o greutate operaţională de 6.390kg / 5.575 kg, sarcina de basculare 4.430 kg, respectiv 3.750 kg şi o înălţime de basculare de 3,35 m (3,79 m operaţional), respectiv 3,22 m.
Modelele TORION 644 şi 537 SINUS sunt echipate cu motoare Yanmar de 3,3 l, cu turbocompresor, iar modelul 956 este echipat cu un motor DPS de 4,5 l, cu putere de 78 kW/106 CP. Motoarele îndeplinesc cerinţele standardului de emisii Stage V, având filtru de particule diesel, şi sunt montate tranversal, ceea ce asigură un acces excelent pentru lucrările de întreţinere.

TORION SINUS de la Claas_b

Manevrabilitate sporită
Toate cele trei modele au o sarcină utilă mai mare, datorită direcţiei articulate şi punţii spate ghidate. Noile Torion Sinus au transmisie hidrostatică cu două rapoarte şi pot atinge o viteză maximă de 40 km/h.
Noile TORION SINUS sunt echipate cu o combinaţie între direcţia articulată şi puntea spate cu pivotare. Acest lucru face utilajul mult mai manevrabil decât un încărcător echipat doar cu direcţie articulată. În acelaşi timp, având în vedere că unghiul de articulaţie maxim dintre puntea faţă şi puntea spate este cu aproximativ zece grade mai mic, aceste încărcătoare asigură mai multă stabilitate şi o sarcină utilă mai mare comparativ cu un încărcător pe roţi echipat doar cu direcţie articulată.
Mecanismul de direcţie pentru puntea spate include o conexiune mecanică între puntea faţă şi puntea spate cu pivotare. Ca parte a mişcării de direcţie, cilindrul hidraulic al articulaţiei deplasează automat şi puntea spate. Toate cele trei modele sunt echipate cu un pivot articulat, pentru stabilitate pe teren denivelat, cu efect de compensare pentru mişcările laterale ale remorcii din faţă. Un amortizor la nivelul articulaţiei pivotante asigură un confort de excepţie operatorului, în special la viteze de deplasare mari. La modelul TORION SINUS 956, puntea spate poate pivota, de asemenea, cu cinci grade.
Toate noile încărcătoare sunt echipate cu un sistem cinematic Z. Acest mecanism asigură forţe de rupere maxime şi viteze de descărcare mari. La toate modelele TORION, sistemul cinematic este optimizat şi pentru funcţionarea cu furci de manipulat paleţi. În timpul operaţiilor de stivuire, ghearele furcii rămân perfect paralele cu solul. Controlul hidraulic al implementului este asigurat din cabină, funcţie inclusă în dotarea standard. Suportul de implement TPZ la modelele 644 şi 537 este compatibil cu multe echipamente disponibile comercial, la fel ca şi în cazul modelelor TORION existente deja pe piaţă. Modelul TORION SINUS 956 este echipat cu un mecanism de blocare a suportului de implement cu schimbare rapidă TPV, amplasat astfel încât să ofere siguranţă maximă, iar cadrul este compatibil cu modelele TORION de dimensiuni mai mari.

 TORION SINUS de la Claas_b

TOTUL PENTRU CONFORTUL OPERATORULUI
Cabina încărcătoarelor Torion Sinus combină confortul modelelor TORION de dimensiuni mari cu designul clar şi optim. Uşile se deschid într-un unghi de 180o şi pot fi blocate în această poziţie.
Un ecran tactil color de 7 inch la modelul 956 şi de 4 inch pentru modelele 644 şi 537 asigură vizibilitatea clară a principalor date de funcţionare, cum ar fi treapta de viteză, nivelul de carburant şi viteza. La modelul TORION 956, în afişaj poate fi integrată şi o cameră video pentru marşarier. Toate comenzile de utilizare sunt amplasate vizibil în partea dreaptă.


Un articol publicat în revista Ferma nr. 14/219 (ediţia 15-31 august 2018)

Vizualizat: 522 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?