Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Titan Machinery, mentorul unei noi generaţii de elevi

Publicat: 07 noiembrie 2019 - 11:22
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Având în vedere că segmentul economiei agrare se află în plină dezvoltare, iar întreaga producţie agricolă tinde spre retehnologizare, Titan Machinery conştientizează că repararea şi întreţinerea utilajelor este esenţială. De aceea şi cererea de mecanici agricoli este din ce în ce mai mare pe piaţa forţei de muncă. În aceste condiţii, mecanicul agricol devine un post-cheie în orice organizaţie de profil agricol.

Ca atare, Titan Machinery a avut în vedere încă de la început formarea unei echipe de tehnicieni care să corespundă necesităţilor actuale pe piaţa autohtonă a utilajelor agricole şi de construcţii şi a urmărit constant ca acest lucru să devină structura de rezistenţă pe care să se construiască întreaga echipă.
ADN-ul Titan Machinery înglobează vitalitate, responsabilitate şi calitate, iar acest lucru defineşte compania americană încă de când a intrat pe piaţa din România şi până astăzi.

Titan Machinery, mentorul unei noi generaţii de eleviClick pe poza pentru galerie!

Recrutarea şi formarea mecanicilor agricoli încă din şcoală
Pornind de la premisa lui J.F. Kennedy, conform căreia “Tinerii reprezintă cea mai valoroasă resursă a lumii şi cea mai mare speranţă a ei pentru viitor”, Titan Machinery România a urmărit de ani buni recrutarea viitorilor tehnicieni, încheind parteneriate cu universităţi de profil de renume din România şi, de asemenea, a investit în programele de recrutare a elevilor pentru stagii de practică la punctele de lucru ale companiei. Numărul elevilor şi studenţilor care au terminat stagiile de practică în cadrul companiei, dobândind ulterior contracte de muncă pe perioadă nedeterminată cu aceasta, a crescut de la an la an. Aceştia au devenit oameni responsabili, dinamici, adaptabili, loiali şi au reuşit să îmbine cu uşurinţă teoria cu practica.

Oferta pentru bobocii Colegiului Tehnologic “V. Harnaj”
Pentru al treilea an consecutiv, Titan Machinery România ia sub tutela sa o nouă generaţie de elevi din clase de învăţământ profesional de stat în sistem dual cu specializarea “Mecanici Agricoli” în cadrul Colegiului Tehnologic “V. Harnaj”, în sectorul 1, Bucureşti. Încă din 2017 Titan Machinery România s-a bucurat să primească în fiecare an câte o grupă de boboci de clasa a IX-a, în vederea formării profesionale a acestora pe o perioadă de trei ani.
Generaţia de boboci din acest an va începe practica la sediul Titan Machinery România în luna octombrie. În primul an stadiul de practică va avea o proporţie de 25% din întreaga lor activitate şcolară, ceea ce înseamnă oricum mult mai mult decât într-un sistem clasic. Raportul de practică susţinută urmează să crească în anul al doilea la 50%, iar în anul al treilea la 75%, moment în care, după absolvire vor obţine câte o diplomă de “Mecanic Agricol”, ceea ce le oferă posibilitatea de a încheia contracte de muncă cu Titan Machinery România.

Pachet de beneficii suplimentare
Pe parcursul celor trei ani de studii teoretice şi practice, Titan Machinery România se va preocupa să-i susţină intelectual, acordându-le posibilitatea unui stagiu de practică la cele mai înalte standarde de pe piaţă, oferit de traineri bine pregătiţi atât în România, cât şi în Europa. Totodată, Titan Machinery România îi susţine atât financiar, acordându-le o bursă lunară fiecăruia dintre ei, cât şi printr-un pachet de beneficii în care intră: transport, cazare, masă, salopete de lucru şi rechizite şcolare. Pe de altă parte, elevii vor primi o bursă şi de la Ministerul Educaţiei care, asemenea celei pe care Titan Machinery le-o acordă, va fi condiţionată de rezultatele şi de aportul pe care aceştia îl vor avea pe parcursul stagiului de practică. Singura obligaţie a tinerilor elevi nu va rămâne decât aceea de a învăţa şi de a deveni, odată cu timpul, buni profesionişti.

Grupul Titan Machinery Inc. din SUA
Cu aproape 40 de ani de experienţă, grupul Titan Machinery Inc. din Statele Unite ale Americii deţine şi administrează o reţea de distribuţie de echipamente şi servicii în industria de agricultură şi în cea de construcţii la scală internaţională. Titan Machinery este cel mai mare distribuitor de utilaje agricole şi de construcţii din SUA şi unul dintre cei mai importanţi importatori şi distribuitori de astfel de echipamente la nivel mondial. Principalul partener al Titan Machinery este concernul CNH Industrial, care cuprinde mărci celebre, printre care Case IH, Case Construction, Iveco, New Holland Agriculture şi New Holland Construction. De asemenea, Titan Machinery este cel mai mare distribuitor din lume al produselor CNH Industrial.

Bogdan CONSTANTIN
PR & Communication Specialist
SC Titan Machinery Romania SRL


EVOLUŢIA TITAN MACHINERY ÎN ROMÂNIA
Grupul Titan Machinery Inc. a intrat în România în anul 2011, acesta fiind primul stat din Europa în care s-a instalat. Titan Machinery România a reprezentat din start unicul importator al utilajelor producătorilor americani Case IH şi Case Construction Equipment. În 2016, Titan Machinery România a devenit importator şi distribuitor exclusiv al utilajelor producătorului suedez Väderstad. De asemenea, Titan Machinery România este distribuitor şi importator al utilajelor marca: Maschio Gaspardo, Sulky, Gregoire Besson, Stoll, Annaburger, Tecnoma, Dammann şi MacDon.
Titan Machinery România oferă clienţilor soluţii de echipamente grele de clasă mondială, piese de schimb de origine şi servicii de asistenţă şi mentenanţă. Titan Machinery România operează pe piaţa internă printr-o reţea de zece puncte de lucru, care au rolul de a acoperi eficient toată suprafaţa ţării.

 

Articol publicat în revista Ferma nr. 17/244 (ediţia 1-14 octombrie 2019)

Vizualizat: 821 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură

Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură

Proprietarul uneia dintre cele mai mari ferme de bovine Scottish Highland din România, Nicolae Ibăşfălean, vrea să-şi lichideze afacerea înființată în urmă cu 12 ani. Pare cumva greu de înţeles, însă după ce am stat de vorbă cu fermierul, am convingerea că nu prea e cale de întoarcere. Lipsa motivaţiei, înaintarea în vârstă şi mai ales faptul că îi este tot mai greu să găsească oameni de încredere care să se ocupe de activitatea din fermă l-au determinat pe cel mai cunoscut crescător de vaci Highland din judeţul Sibiu să ia foarte serios în calcul opţiunea de a renunța la efectivul de animale. Printre argumente s-ar mai putea adăuga, desigur, şi dezinteresul românilor pentru carnea de vită premium. Pentru că, până la urmă, degeaba ai un produs de calitate dacă nu îl poţi valorifica.

Un reportaj de LIVIU GORDEA

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?