Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Tineri Lideri pentru Agricultură

Publicat: 15 ianuarie 2020 - 23:31
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Clubul Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă a lansat în 19 noiembrie, la Bucureşti, programul "Tineri Lideri pentru Agricultură", care are ca obiectiv pregătirea tinerilor pentru a participa activ la reprezentarea profesională a intereselor agriculturii româneşti în structurile administraţiei publice din România şi de la Bruxelles, asigurarea continuităţii afacerilor în agricultură, creşterea implicării acestora în proiecte de responsabilitate socială.

 

Clubul Fermierilor Români_b

Tinerii înscrişi în program sunt copii de fermieri, membri în Clubul Fermierilor Români.
Programul pregăteşte noua generaţie de antreprenori în agricultură, cu o viziune integrată de business, reprezentare în domeniul public şi implicare pe zona de responsabilitate socială, pentru a creşte competitivitatea în acest domeniu şi pentru asigurarea succesiunii afacerilor fermierilor din România.
Programul de pregătire este structurat pe trei module, astfel:
INIŢIERE: cursuri de pregătire în următoarele domenii: comunicare şi vorbire în public, diplomaţie şi protocol, tehnici de negociere, leadership, administrarea afacerilor, management şi vânzări, managementul timpului şi simulare de business.
APROFUNDARE: cursuri pentru aspecte legislative - juridice concrete, importante pentru agricultură; aspecte fiscale; marketing şi comunicare pentru afaceri.
CONSOLIDARE:
• stagii de internship la Bruxelles: ComAgri din Parlamentul European, Reprezentanţa României la Comisia Europeană;
• stagii de internship în România la instituţiile responsabile din agricultură: MADR, APIA, AFIR, ComAgri din Parlamentul României;
• stagii de practică la mari companii private de tehnologie şi inputuri agricole;
Stagiile în aceste instituţii se vor derula pe tot parcursul programului.

Clubul Fermierilor Români_b

Generaţia viitorului pentru agricultură
“Programul Tineri Lideri pentru Agricultură vine ca o soluţie la principala provocare atât pentru agricultura românească, dar şi pentru cea europeană: îmbătrânirea populaţiei active şi interesul tot mai scăzut al tinerilor faţă de activităţile agricole, care determină o tot mai mare incertitudine în ceea ce priveşte succesiunea afacerilor. Tineri Lideri pentru Agricultură oferă un cadru structurat de pregătire pentru cei înscrişi în program în perspectiva continuării carierei în afacerea familiei sau desfăşurarea activităţii în domeniile comerciale conexe agriculturii sau în cadrul instituţiilor naţionale şi europene responsabile pentru agricultură. Viitorul afacerilor fermierilor depinde de pregătirea prezentului, aşa că avem încredere că programele noastre vor clădi o fundaţie solidă pentru agricultura inovativă a viitorului”, a declarat Florian Ciolacu, Director Executiv "Clubul Fermierilor Români".
Astfel, Tineri Lideri pentru Agricultură setează obiective concrete şi urmăreşte rezultate de durată pentru creşterea siguranţei şi predictibilităţii afacerilor în agricultura României, prin atragerea de oameni pregătiţi, calificaţi, motivaţi şi proactivi în sectorul agricol. De asemenea, programul are misiunea de a promova integrarea noilor tehnologii în practicile agricole şi de a asigura buna reprezentare a intereselor agriculturii româneşti la nivel naţional şi al Uniunii Europene.
Programul dezvoltă totodată iniţiative pentru creşterea implicării afacerilor din agricultură în proiecte de responsabilitate socială care susţin dezvoltarea comunităţii agricole.

Clubul Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă este o asociaţie non-profit şi neguvernamentală a fermierilor din România. Membrii asociaţiei sunt fermieri performanţi care au modele de afaceri bazate pe inovaţie, tehnologie şi bunele practici în agricultură, pentru creşterea competitivităţii şi a valorii adăugate create în acest domeniu.

 

 

 


Articol publicat în revista Ferma nr. 22/249 (ediţia 15-31 decembrie 2019)

 

Vizualizat: 1087 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren! Interviu cu Marius Mitra, reprezentat FALC în România, realizat la Agriplanta 2022

NATUREVO: „Luăm cultura de la zero și să o ducem până la momentul recoltării” Climate FieldView de la Bayer - hărți de producție cu precizie maximă în timp real AGRARIA 2022, 5-8 mai 2022, Jucu, Jud. Cluj!
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?