Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Tehnologiile Bayer - succesul fermierilor

Publicat: 10 aprilie 2018 - 08:49
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

În luna februarie a.c., compania Bayer şi-a invitat partenerii de agribusiness la două evenimente de sală, organizate unul la Brăila şi altul la Galaţi, pentru a le prezenta şi pune la dispoziţie tehnologiile şi produsele de protecţia plantelor create de firma germană în urma unor susţinute activităţi de cercetare-dezvoltare. 

Interesul cultivatorilor din aceste două judeţe cu un potenţial agricol însemnat a fost justificat prin faptul că parteneriatul cu Bayer le-a oferit satisfacţie prin recoltele bune, sigure şi stabile obţinute într-un sezon de producţie extrem de dificil.

Tehnologiile Bayer - succesul fermierilorClick pe poza pentru galerie!

Noutăţi în portofoliu
„Întotdeauna cel care confirmă valoarea produsului este câmpul. Am arătat fermierilor ceea ce poate să facă tehnologia Bayer aplicată corespunzător şi la momentul potrivit pentru culturile de cereale păioase, floarea-soarelui, porumb şi rapiţă. În acest sezon vom lansa un erbicid nou pentru controlul buruienilor graminee şi dicotile în cultura de cereale păioase. Vorbim de produsul Atlantis Flex”, ne-a declarat Sorin Daraban, director de marketing al Bayer.
Reprezentantul companiei a precizat că “va continua campania pentru erbicidul Capreno, lansat anul trecut pentru porumb în postemergenţă, şi vor fi noi extinderi de omologări la produse pentru protecţia plantelor în horticultură”.
Tot pentru cultura porumbului, în portofoliul comercial este poziţionat cunoscutul Adengo, erbicid utilizat atât în preemergenţă, cât şi în postemergenţă timpurie, care controlează peste 85 de specii de buruieni monocotiledonate şi dicotiledonate. Adengo are o eficacitate de lungă durată datorită tehnologiei de control sincronizat al buruienilor, prin reactivarea erbicidului la primele ploi care urmează după o perioadă fără precipitaţii.
De asemenea, a fost înregistrat pentru omologare noul produs Aviator Xpro 225 EC (bixafen 75 g/l + protioconazol 150 g/l) - un fungicid special conceput pentru utilizare la orz contra bolilor specifice, printre care făinare, sfâşierea frunzelor de orz, rincosporioza, dar şi pătarea reticulară a frunzelor de orz, în doză de 0,8 l/ha. Produsul va fi lansat în cursul anului viitor, însă primele testări şi loturi demo vor apărea în acest an.

Pachete tehnologice pentru sezonul 2018
În scopul menţinerii culturilor agricole curate şi sănătoase din punct de vedere fitosanitar, echipa Bayer a recomandat fermierilor să utilizeze pachetele tehnologice puse la dispoziţia lor începând cu această primăvară. Spre exemplu, pentru cerealele păioase, se detaşează din ofertă pachetul Falcon Pro, special pregătit, ce cuprinde două componente sistemice foarte eficiente: erbicidul Sekator Progress OD (0,1-0,15 l/ha) şi fungicidul Falcon Pro (0,6 l/ha). Cele două produse sunt perfect compatibile la dozele recomandate şi pot fi aplicate concomitent, în perioada de la începutul alungirii paiului şi până la apariţia frunzei stindard, pentru a proteja cultura de grâu/orz de bolile foliare, cât şi pentru a combate principalele buruieni dicotile anuale şi perene.
Aplicând acest pachet tehnologic, cultura este tratată cu cinci substanţe active: două cu acţiune erbicidă şi trei cu acţiune fungicidă, asigurând astfel un tratament complex, complet şi de mare eficacitate în lan.
Al doilea tratament recomandat a se aplica la apariţia frunzei-stindard este cel cu produsul Nativo Pro, care protejează frunzele care formează spicul, asociat cu Proteus şi Biscaya, cu scopul de a controla complexul de boli foliare şi agenţii de dăunare.

Soluţii de protecţie a rapiţei
Bayer este prima companie care a descifrat genomul rapiţei, în urmă cu aproape un deceniu, iar anul trecut a introdus în piaţă hibridul de rapiţă InVigor 1022, o noutate absolută, a cărui rezistenţă la ger a fost testată în Rusia şi în Scandinavia.
Pachetul tehnologic Biscaya pentru cultura de rapiţă cuprinde produsele Biscaya 240 OD, insecticid sistemic cu spectru larg şi eficacitate ridicată asupra dăunătorilor - prin contact şi ingestie, şi Tilmor 240 EC, fungicid sistemic de ultimă generaţie ce conţine două substanţe active cu acţiune preventivă, curativă şi uneori eradicativă, pentru controlul bolilor specifice acestei culturi. Aceste două produse se pot aplica împreună, în perioada de la începutul înfloritului şi până la scuturarea florilor, pentru controlul eficient al gândacului lucios (Meligethes aeneus) şi al altor dăunători, precum şi pentru a preveni apariţia bolilor ce pot afecta plantele de rapiţă în perioada înfloritului: putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum), pătarea brună (Alternaria brassicae), făinarea (Erysiphe communis) şi putregaiul cenuşiu (Botrytis cinerea).

Fermierii preferă soluţiile Bayer
„Judeţele Brăila şi Galaţi rămân un punct de referinţă în producţia agricolă, ca să spun aşa, la culturile de câmp: cereale păioase, porumb, floare şi rapiţă. Ne străduim ca prin portofoliul ce-l avem să răspundem în cel mai înalt grad cerinţelor pe care fermierii le au. Anul acesta este o prioritate pentru noi să aducem în fermele cultivatorilor tehnologiile de protecţia plantelor, începând de la tratament sămânţă şi până la recoltare şi chiar pentru controlul bolilor de depozit. De asemenea, am câştigat cotă de piaţă anul trecut, semn că agricultorii au preferat soluţiile noastre. De aceea, vrem să câştigăm încrederea mai multor fermieri. Avem optimismul necesar şi suntem convinşi că produsele marca Bayer au toate atuurile, inclusiv raportul optim preţ/calitate, pentru a creşte cifra vânzărilor”, ne-a declarat Frideric Salmen, director zonal pentru regiunea sud-est al Bayer.

Daraban Sorin_b
Sorin Daraban: „Suntem bucuroşi de prezenţa în număr mare a fermierilor, ceea ce denotă că suntem în topul preferinţelor lor şi nu i-am dezamăgit niciodată. Scopul întâlnirii este acela de a poziţiona corect portofoliul Bayer pentru protecţia plantelor, în funcţie de beneficiile şi de valoarea adăugată pe care produsele le aduc fermierilor”.


ERBICIDE PERFORMANTE CU EFECT DE LUNGĂ DURATĂ
• Atlantis Flex este un produs selectiv care are la bază o substanţă activă cunoscută - mesosulfuron-metil - lider în tot ceea ce înseamnă combatere a gramineelor din agricultura vest-europeană -, la care se adaugă alte două substanţe: propoxicarbazon-sodiu şi mefenpir-dietil (safener). Practic, Atlantis Flex are o eficacitate ridicată privind combaterea în postemergenţă a unei game largi de buruieni monocotiledonate anuale şi perene şi a unor dicotiledonate anuale din culturile de cereale.
În culturile de grâu de toamnă, grâu durum, triticale, doza de utilizare este de 0,33 l/ha, iar produsul se aplică în postemergenţă, între fenofaza de 3 frunze (BBCH 13) până la apariţia celui de-al doilea nod. Pentru creşterea eficacităţii produsului, mai ales asupra speciilor dificil de combătut, se recomandă utilizarea lui împreună cu adjuvantul Biopower - 1 l/ha. Într-o rotaţie normală, după cereale erbicidate cu Atlantis Flex se poate semăna orice cultură succesivă necerealieră.
• Capreno 547 SC este un erbicid pentru combaterea în postemergenţă a unui spectru larg de buruieni dicotiledonate şi monocotiledonate anuale în cultura de porumb. Cu trei substanţe active în componenţă (345 g/l tembotrione + 68 g/l tiencarbazon-metil + 134 g/l isoxadifen-etil - safener), Capreno se aplică de la stadiul de 2 până la 6 frunze ale culturii de porumb. Doza de erbicid utilizată este de 0,22-0,29 l/ha, adaptată în funcţie de gradul de îmburuienare, de spectrul de infestare cu buruieni şi de stadiul de dezvoltare a buruienilor. Recomandarea specialiştilor este de a se aplica întotdeauna împreună cu adjuvantul specific Mero. Momentul optim de aplicare în relaţie cu dezvoltarea buruienilor este în faza de 2-4 frunze pentru buruienile dicotile anuale şi până la faza de început a înfrăţitului pentru buruienile monocotile anuale.

 


Un articol publicat în revista Ferma nr. 5/210 (ediţia 15-31 martie 2018)

 

Vizualizat: 452 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?