Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Tehnologia = plusvaloare - o necesitate permanentă pentru performanţă

Publicat: 30 decembrie 2019 - 03:06
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

La târgul IndAgra din acest an, printre expozanţi am reîntâlnit firma HIMEL MASCHINEN şi pe reprezentanţii acesteia: Martin Hirlinger - proprietar, Claudiu Negrea - director de Export şi Liviu Ceclan - reprezentant Himel în România.

Himel este una dintre cele mai active companii din sectorul construcţiilor de depozite pentru cereale, de uscătoare de cereale, FNC-uri, instalaţii de granulare, furaje sau paie, şi, nu în ultimul rând, de remorci tehnologice pentru prepararea şi distribuirea furajelor în fermele de bovine şi de ovine.

“Participăm la IndAgra fiindcă este un loc potrivit pentru a ne întâlni cu potenţialii noştri clienţi care au proiecte de investiţii aflate în diferite faze, cu cei mai buni consultanţi, de care au atâta nevoie fermierii, cu dealerii noştri, cu competitorii (de ce nu?) şi cu mulţi alţi fermieri sau investitori pe care nu i-am întâlnit până acum”, ne-a spus, pentru început, Liviu Ceclan.

HIMEL MASCHINEN la IndAgra 2019_b

Interes crescut pentru liniile complete de preparare a furajelor
In condiţiile în care competiţia în agricultură creşte an de an, iar globalizarea aliniază competitorii, nici fermierii români nu au de ales şi trebuie să se preocupe de adăugarea de plusvaloare produselor lor. {i aceasta se face prin tehnologie, adică prin utilaje performante.
O problemă majoră în fermele româneşti este lipsa forţei de muncă: e tot mai greu să găseşti oameni dispuşi să lucreze zi-lumină şi mai ales munci grele. De aceea, fără mecanizare la maximum şi fără automatizarea cât mai multor procese nu se mai poate activa în domeniu.
Fermierii români sau cei care investesc în agricultura noastră văzând potenţialul uriaş al sectorului, sunt tot mai interesaţi de integrarea în fluxul lor de producţie a unor instalaţii moderne, automatizate, pentru producerea furajelor (FNC-uri), pe care să le poată gestiona un singur om. „Am avut în ultimii ani tot mai multe solicitări pentru a produce linii complete de preparare a furajelor, proiecte tot mai sofisticate, multe finalizate cu instalaţii de granulare. {i asta, desigur, pentru a putea ţine în mână, cum se spune, costurile de exploatare şi calitatea furajelor deopotrivă. Cei care au suprafeţe mari de culturi păioase, de rapiţă şi de lucernă sunt tot mai interesaţi de liniile de procesare, inclusiv granulare-fibroase“, ne-a declarat Liviu Ceclan, reprezentant Himel România.
Prin echipele pe care le are în România, Himel asigură montaj, oferă un service competent şi supervizare la punerea în funcţiune a instalaţiilor pe toate palierele şi în toate etapele. Practic, compania dezvoltă proiecte de la cele de câteva zeci de mii de euro - o simplă bucătorie furajeră automatizată - şi până la sisteme de sute de mii sau milioane de euro, în funcţie de mărimea fermelor. "Deşi lucrez doar de doi ani la Himel, cunosc firma de peste 17 ani şi relaţia a rămas nu doar de parteneriat ca în trecut, ci una mai apropiată şi de încredere şi, sper eu, de o mai bună perspectivă pe piaţa românească, şi nu numai", a încheiat Liviu Ceclan.

 

MAREA FAMILIE HIMEL
HIMEL Maschinen este o afacere de familie, fondată în urmă cu 65 de ani şi condusă acum de către Werner, Martin şi Michael Hirlinger, fiii fondatorului. In ultimii 15 ani, afacerea s-a dezvoltat puternic atât în Germania, cât şi într-o serie de state europene şi în fosta URSS, în ţările arabe, către care se exportă circa jumătate din producţie.
"Firma Himel este o afacere de familie în care angajaţii se simt cu adevărat ca într-o mare familie. Acesta este şi sentimentul pe care vrem să-l transmitem clienţilor noştri, că au nu doar un partener de afacere în firma Himel, ci chiar se pot simţi împreună cu noi ca într-o mare familie şi în care problemele se rezolvă prieteneşte şi onest. Himel nu este doar un business sec şi fără sentimente; dimpotrivă, ne place relaţia de lungă durată şi de încredere a clientului în noi şi a noastră în client", ne-a declarat Liviu Ceclan, reprezentant Himel în România.

 

Articol publicat în revista Ferma nr. 20/247 (ediţia 15-30 noiembrie 2019)

 

Vizualizat: 1013 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Emanuel Miclăuş, la vârsta de 14 ani, se bucură de cei doi berbeci şi cele 63 de oi de Brează de care are mare grijă.

”De la şapte ani mă ocup de animale, de agricultură, de tot. Toamna le ţinem aici la Haţeg, la fratele meu.Pe timp de iarnă, primăvara şi vara le avem acasă sau la munte. Nu e chiar aşa de greu. Dimineaţa mă trezesc, mă duc la şcoală, vin după-amiaza şi le fac curăţenie, le dau apă, merg cu ele pe câmp, apoi învăţ. Vreau să mă fac medic veterinar, să urmez Facultatea de Medicină”, ne-a mărturisit Emanuel Miclăuş.


Caracteristici si recomandari pentru hibrizii Pioneer Deutz-Fahr 6125 C - ediţie specială în culori Hürlimann Climate FieldView - simplificarea procesului decizional din ferme
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?