Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Tarfin în România: 100 de distribuitori și peste 20.000 de hectare, în primul an de activitate

Publicat: 17 noiembrie 2022 - 15:27
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Tarfin, liderul regional din sectorul finanțării agricole (agri-fintech), a atins pragul de 100 de distribuitori pe piața din România. Compania de origine turcă a bifat acest număr în primul an de activitate pe piața locală. Rapiditatea expansiuni sale se traduce și printr-o reasigurare a angajamentului de a sprijini fermierii români și distribuitorii de inputuri.

Fiind printre primii care au implementat soluții tehnologizate de suport financiar a distribuitorilor de inputuri agricole din România, Tarfin pune la dispoziția acestora o platformă ușor accesibilă, complet digitalizată, prin care fermierii își pot onora contractele cu plata după recoltă.

În campaniile de primăvară și toamnă, compania a finanțat o gamă largă de produse pentru înființarea culturilor de grâu, porumb, floarea soarelui, orz și rapiță. Majoritatea cererilor de achiziție cu plata la recoltare au fost pentru produse din categoriile de semințe și îngrășăminte solide. Astfel, la finalul lunii octombrie, Tarfin intermediase  achiziția de inputuri agricole pentru distribuitori și fermieri care cultivau o suprafață de peste 20.000 de hectare.

„Faptul că în primul an de la intrarea pe piața din România am reușit să ajungem la 100 de distribuitori de inputuri agricole demonstrează că am câștigat încrederea distribuitorilor și a fermierilor. Raționamentul din spatele dezvoltării soluțiilor noastre este de a sprijini ecosistemul agricol pentru ca recoltele să ajungă la productivitatea preconizată”, a declarat Adina China-Birta, Director General Tarfin IFN România.

Adina China-Birta Director General Tarfin IFN Romania_b

Adina China-Birta, Director General Tarfin IFN România

Fermierii au avantajul că soluțiile Tarfin sunt rapide și simple, iar perioada în care pot plăti pentru achizițiile efectuate este generoasă, ajungând până la un an. În prezent, pe piața din România nu există niciun alt partener de finanțare care să le ofere fermierilor flexibilitatea de a achiziționa produse cu plata la recoltă de la peste 100 de distribuitori care au o gamă atât de variată de produse.

Distribuitorii pot înregistra o solicitare în doar câteva minute, cu doar doua documente, respectiv cartea de identitate și declarația APIA. Procesul este unul transparent, iar pe parcursul introducerii solicitării, distribuitorul are acces la prețul final al tranzacției, preț care nu se modifică pe toată durata contractului. De asemenea, distribuitorul nu este condiționat de preț sau de produsele vândute.

În acest moment, platforma Tarfin se concentrează pe întâmpinarea nevoilor fermierilor care cultivă legume sau cresc animale, dar finanțează în continuare toată gama de inputuri agricole, de la semințe la chimicale și fertilizatori. De asemenea, de interes pentru companie mai este și segmentul pieselor de schimb și a echipamentelor de valori mici care se încadrează în capacitatea de plată a unui singur an agricol.

„În contextul în care la nivel global agricultura se confruntă cu provocări fără precedent, ne dorim să ajungem la cât mai mulți distribuitori și fermieri de pe piața locală, care pot avea un impact important, având în vedere faptul că România a avut, în anul 2021, o producție record de cereale, care a depășit 27 de milioane de tone, potrivit INS[1], a conchis Adina China-Birta 

Cu 100 de distribuitori în portofoliu și cu un timp de răspuns foarte mic, Tarfin folosește un algoritm de machine learning care, în curând, va acoperi toate solicitările primite. În acest sens, un distribuitor poate afla într-o zi dacă cererea sa a fost aprobată.

 

Despre Tarfin Tarım A.Ş.

 

Tarfin este o companie fondată în 2017 în Turcia de către Mehmet Memecan. Cu sprijinul Quona Capital, Syngenta Group Ventures, Yara Growth Ventures, Collective Spark Fund, Wamda, și Elevator Ventures - acționarii internaționali ai Raiffeisen Bank, compania agri-fintech și-a extins operațiunile începând din 2022 pe piața din România. Tarfin își propune să faciliteze accesul fermierilor la finanțare rapidă și convenabilă, cu ajutorul tehnologiei și a unei rețele extinse de distribuitori.

Tarfin a primit asistență tehnică în raportare financiară și audit independent în cadrul „Programului de pregătire înainte de investiții” al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) în 2019.

În 2020, Tarfin a avut dreptul la asistență tehnică oferită companiilor de microfinanțare în cadrul Programului pentru Ocuparea Forței de Muncă și Inovare Socială (EaSI) al Comisiei Europene.[1] Institutul Național de Statistică, Producția vegetală pe principalele culturi în anul 2021, URL: https://insse.ro/cms/sites/default/files/field/publicatii/productia_vegetala_la_principalele_culturi_in_anul_2021.pdf

 

Vizualizat: 759 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Metripond - cântare de precizie cu dozare gravitaţională şi sistem de autoînvăţare

Metripond - cântare de precizie cu dozare gravitaţională şi sistem de autoînvăţare

Metripond - cântare de precizie cu dozare gravitaţională şi sistem de autoînvăţare

Malagrow - soluţii inovatoare pentru combaterea dăunătorilor Optigép îşi consolidează prezenţa în Transilvania Curiozități despre cerbi, ciute, căprioare și COARNELE DE CERB!
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?