Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Soluţiile din gama Wuxal - NOU: nutriţia corectă a culturilor agricole

Publicat: 20 mai 2018 - 21:17
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Agricultura se înscrie în dinamica globală de evoluţie tehnică susţinută, astfel că, an de an, apar noi substanţe şi noi formulări ce conduc la rezultate mai bune şi la o producţie mai însemnată, cu o calitate tot mai bună. Suntem bucuroşi să vă oferim, începând cu acest an, Wuxal Boron Plus, noul fertilizant foliar cu un conţinut ridicat de bor, ce are în compoziţie un adjuvant de ultimă generaţie pentru absorbţie îmbunătăţită.

Adjuvanţii din gama de fertilizanţi foliari Wuxal - diferenţele ce sporesc eficienţa aplicării
Calitatea produselor din gama Wuxal este datorată, pe de o parte, cantităţii însemnate de nutrienţi, iar pe de alta, celor 7 tipuri de adjuvanţi care potenţează efectul şi cresc randamentul aplicării.
• Agenţii de chelatare împiedică reacţia dintre nutrienţi şi celelalte substanţe din soluţia de tratare (erbicide, insecticide, fungicide).
• Agenţii anti-evaporare nu lasă picăturile fine de soluţie să se evapore înainte de a atinge suprafaţa foliară.
• Umectanţii ajută la reactivarea depozitului rezidual prin utilizarea umidităţii oferite de precipitaţii şi de rouă.
• Agenţii de tamponare reduc valoarea pH-ului soluţiei de tratare, menţinând-o la o valoare optimă atât pentru absorbţia nutrienţilor, cât şi pentru stabilitatea pesticidelor din soluţia de tratare.
• Surfactanţii determină distribuirea egală a soluţiei pulverizate pe frunză şi conduc la o acoperire foarte bună a suprafeţei foliare cu substanţa de tratare.
• Stickerii împiedică spălarea nutrienţilor şi a pesticidelor de către ploaie.
• Adjuvanţii de amestecare menţin nutrienţii în suspensie o perioadă îndelungată de timp.

Soluţiile din gama Wuxal_b

Adjuvantul Xtra Uptake
Xtra Uptake - un surfactant complex pentru o mai bună pătrundere a nutrienţilor în frunză - duce eficacitatea surfactanţilor la un nivel superior, conducând la scăderea tensiunii superficiale a peliculei de substanţă şi la formarea de picături cu dimensiuni sporite. O suprafaţă mai mare din frunză va fi acoperită de soluţie, absorbţia fiind considerabil mai bună. În plus, testele au demonstrat că penetrarea în cuticulă creşte, chiar şi în cazul plantelor a căror hidrofilie este în mod natural mai scăzută (de exemplu, prazul). În plus, datorită Xtra Uptake, absorbţia se realizează rapid chiar şi în condiţii de vreme dificilă.

Wuxal Boron Plus - aport de bor şi de elemente ce susţin dezvoltarea optimă a culturilor
Adjuvanţii prezentaţi conduc la o absorbţie foarte eficientă a nutrienţilor din Wuxal Boron Plus, în acest mod fiind asigurată o nutriţie echilibrată culturii. Dincolo de conţinutul însemnat de bor, Wuxal Boron Plus conţine azot - element ce stimulează dezvoltarea vegetativă, P2O5 - care este esenţial pentru precocitatea culturii, creşterea plantelor, fructificare şi formarea seminţelor, precum şi micronutrienţii Mn, Zn, Cu, Fe, Mo, pentru o calitate sporită a frunzei şi o accentuare a vitalităţii plantei în general.
Wuxal Boron Plus este recomandat culturilor predispuse la carenţe de bor şi reduce încreţirea soiurilor sensibile de fructe tip bacă. De asemenea, ajută la creşterea ritmului de diviziune al celulelor prin conţinutul bogat în fosfor şi azot, ceea ce conduce la o dezvoltare optimă a fructelor. Este recomandat culturilor de: rapiţă, floarea-soarelui, porumb, sfeclă de zahăr, viţă-de-vie, legume, varză şi pomi fructiferi.

Text şi foto: Kwizda Agro Romania


WUXAL BORON PLUS REGLEAZĂ MAI EFICIENT PH-UL SOLUŢIEI DE TRATARE
Wuxal Boron Plus creşte eficienţa aplicării celorlalte substanţe din amestecul de tratare (pesticide, erbicide, fungicide). Datorită formulării speciale, scade mai eficient pH-ul soluţiei, asigurând stabilitatea substanţelor din amestec. Testele indică faptul că suprachelatarea elementelor din Wuxal Boron Plus face ca eficienţa fertilizantului foliar, precum şi a pesticidelor, să nu fie afectată de duritatea apei.

 

Un articol publicat în revista Ferma nr. 7/212 (ediţia 15-30 aprilie 2018)

Vizualizat: 792 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?