Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Soluri bine lucrate cu utilajele KUHN de la IPSO

Publicat: 22 noiembrie 2018 - 10:46
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Agricultura este un domeniu care atrage după sine foarte mulţi adepţi, unii dintre aceştia cu dorinţa de a se afirma într-un sector caracterizat de multă muncă, în timp ce alţii decid să se mute în mediul rural, în căutarea unui trai liniştit, unde pun bazele unei afaceri de familie cu rădăcini în activitatea agricolă. Nici prima şi nici a doua categorie de fermieri nu se pot dezvolta fără o bază tehnico-materială extrem de bine pusă la punct.
Portofoliul complet de utilaje al companiei IPSO Agricultură le oferă fermierilor posibilitatea de a alege exact acel utilaj sau echipament care se potriveşte cel mai bine activităţii din fermă.

Prelucrarea eficientă a solului reprezintă calea către obţinerea unor recolte bogate cantitativ şi calitativ. Prin intermediul IPSO Agricultură, distribuitor exclusiv al utilajelor KUHN, fermierii pot alege din multitudinea de soluţii de prelucrare a solului, de la pluguri pentru pregătirea terenului prin arătură clasică şi până la cultivatoare cu discuri şi cu dinţi.

Soluri bine lucrate cu utilajele KUHN de la IPSOClick pe poza pentru galerie!

KUHN CULTIMER L - pentru o dezmiriştire de calitate
Cultivatorul cu dinţi Kuhn Cultimer este proiectat atât pentru prelucrarea superficială (6-7 cm), cât şi pentru decompactare de profunzime până la adâncimea de 35 cm. Datorită formei curbate a dintelui, acest utilaj asigură o amestecare de calitate a solului, urmată de nivelarea cu discuri şi compactarea cu tăvălug: ideal pentru un amestec bun paie/sol. Acest utilaj setează noi limite pentru utilizare datorită poziţionării dinţilor pe mai multe rânduri şi unei degajări mari între dinţi. În plus, Cultimer este folosit fără griji datorită cadrului robust şi a siguranţei NSM (Non-Stop Mecanică) cu dublu arc, ce asigură o încărcare maximă la vârf de până la 600 kg.
Cu o lăţime de lucru de la 4 m la 5,85 m şi un număr de dinţi de la 13 la 19, cele trei modele Kuhn Cultimer L (4000, 5000, 6000) se pot adapta diferitelor tipuri de lucrări şi fac din aceste echipamente unele dintre cele mai versatile şi eficiente dezmiriştitoare de pe piaţă.
Adâncimea de lucru a dintelui este menţinută la un nivel constant datorită noului sistem de siguranţă Non-Stop Mecanic cu dublu arc. În orice condiţii de sol, chiar şi în solurile cu pietre, presiunea de 600 până la 800 kg asigură o lucrare omogenă.
Forma curbată şi orientarea deflectoarelor realizează un amestec omogen al paielor şi solului. Solul este adus în faţă şi procesat de dinţii implementului.

Fiecare tip de sol are un tăvălug special proiectat
În funcţie de tipul de sol, KUHN are un tăvălug care se potriveşte cel mai bine condiţiilor de la tine din fermă. De la cel mai uşor, până la cel mai greu, fiecare model are funcţionalitatea sa.
CULTIMER L are o capacitate de trecere excepţională, ce îi permite să lucreze pe orice tip de resturi vegetale, chiar şi în porumb. Cu o degajare la sol de 85 cm şi 70 cm între rânduri, resturile vegetale sunt încorporate în sol fără să apară blocaje la nivelul implementului. Dinţii sunt poziţionaţi la fiecare 30 cm, ceea ce favorizează un comportament bun al maşinii în resturi vegetale, chiar şi la viteze de lucru ridicate.

KUHN PERFORMER - cultivator de adâncime cu discuri şi dinţi
Fiecare parcelă este diferită şi e nevoie să fie lucrată în conformitate cu textura şi structura solului, cultura precedentă şi perioada din an. Performer este o maşină ultra-versatilă, perfect capabilă să răspundă acestor diferenţe. Implementul se adaptează uşor tuturor situaţiilor, oferind cele mai bune rezultate posibile.
Când fereastra climatică este foarte scurtă şi ai nevoie să pregăteşti solul în profunzime într-o singură trecere, imediat după recoltat, foloseşte Performer cu toate modulele lui. Modul de acţiune al echipamentului este extrem de simplu: discurile frontale taie rădăcinile iar dinţii realizează un amestec în profunzime, încorporând paiele în sol.
Într-o singură trecere, discurile pot efectua o dezmiriştire de calitate în orice tip de resturi vegetale, apoi dinţii decompactează solul până la 35 cm adâncime. Solul fin este menţinut la suprafaţă, se realizează o decompactare la adâncime fără angrenarea excesivă. Capacitatea de portanţă a solului este menţinută, iar materia organică este păstrată la suprafaţă pentru o fertilitatea mai mare a solului.
Pentru o dezmiriştire superficială foloseşte Performer cu discurile şi aripioarele pe dinţi. Discurile realizează o dezmiriştire de calitate în orice tip de resturi vegetale şi aripioarele taie sistemul radicular pe toată lăţimea de lucru a utilajului, amplificând efectul de amestecare al dintelui curbat. Prin combinaţia de discuri şi dinţi poţi elimina toate buruienile.
Cele două rânduri de discuri taie şi amestecă intensiv paiele în stratul superior de sol. Discurile independente sunt echipate cu lagăre cu şuruburi, gresate pe viaţă, ce reduc nevoile de întreţinere a maşinii. Datorită diametrului de 510 mm, profilului uşor curbat şi crenelurilor, se realizează o dezmiriştire omogenă pe toată lăţimea de lucru a maşinii. Grosimea de 6 mm asigură o uzură redusă şi longevitate neegalată.

KUHN OPTIMER - pentru o pregătire minimă a solului
În mediul economic actual, o metodă de a reduce costurile este adaptarea tehnicilor de cultivare minimă sau cele cu semănarea directă în câmp. Operaţiunea de dezmiriştire reprezintă prima lucrare ce se efectuează după recoltare, intervenţie crucială pentru succesul tehnicilor de cultivare minimă. Această operaţiune urmăreşte: crearea unui pat germinativ prin emergenţa forţată a buruienilor şi a samulastrei, descompunerea paielor, pregătirea lucrărilor viitoare, prevenirea evaporării şi controlul dăunătorilor.
Kuhn a luat în considerare toate aceste obiective la dezvoltarea OPTIMER+, implementul ce permite o dezmiriştire rapidă imediat după semănat.
Printre avantajele grapelor cu discuri independente OPTIMER se numără: degajare crescută la sol, confort sporit, precum şi tipul de disc.

KUHN ESPRO: cultivare, tasare şi semănat într-o singură trecere
Semănătoarea ESPRO, construită pentru a fi folosită în arătură sau după cultivare minimă, a fost dezvoltată pentru a satisface nevoile predominante ale fermierului. Semănătorile Espro realizează într-o singură trecere cultivarea terenului, tasarea şi semănatul.
La partea din faţă a semănătorilor Espro se găsesc două rânduri de discuri pentru pregătirea terenului. Ele deschid şi amestecă solul şi asigură o bună încorporare la suprafaţă. Cu un diametru de 460 mm, acestea fărâmiţează solul foarte fin. Forma concavă a discurilor le face să performeze chiar şi în soluri grele. Discurile sunt montate în perechi pentru a reduce greutatea şi a îmbunătăţi fluxul de sol şi de resturi vegetale în interiorul maşinii. Lagărele sunt lubrifiate cu ulei şi capsulate pentru a elimina gresarea periodică.
Contactul sol/seminţe şi adâncimea de semănat uniformă sunt vitale pentru a asigura însămânţarea şi germinaţia uniformă a culturii. Semănătoarea Espro dispune de un rând de roţi de tasare după discurile de pregătire, fiecare consolidând solul înaintea a două unităţi de semănat. Astfel golurile şi crăpăturile sunt eliminate asigurând un bun control al adâncimii de semănat. Acest rând de roţi de presare este cheia pentru creşterea profitabilităţii exploataţiei. Datorită conceptului său special, se reduce la minim acumularea de sol în faţa roţilor. Astfel, necesarul de putere şi consumul de combustibil sunt scăzute, asigurând în acelaşi timp o productivitate mai mare.
Dacă aceste implemente marca KUHN prezintă interes pentru tine, trebuie să ştii că acestea sunt disponibile în România numai prin reţeaua distribuitorului unic autorizat, IPSO Agricultură: www.ipso.ro.


Text şi foto: IPSO AGRICULTURĂ


BARA CROSSFLEX ASIGURĂ O ADÂNCIME UNIFORMĂ DE SEMĂNAT
Semănătoarea universală Espro este dotată cu bară de semănat Crossflex ce asigură o adâncime constantă de semănat în diferite condiţii şi la diferite viteze de lucru. Brăzdarele sunt montate pe o bară cu profil special pentru fixare. Această structură specială asigură plasarea seminţelor la o adâncime foarte precisă pe toată suprafaţa parcelei, chiar şi la viteze ridicate. O roată de tasare pentru fiecare brăzdar asigură o bună urmărire a conturului. Solul din spatele brăzdarului este consolidat uşor pentru a asigura contactul seminţe/sol. Roţile de tasare favorizează, de asemenea, transferul de umiditate către seminţe prin capilaritate. Grapa de acoperire, ce urmează după roata de tasare, are mai multe sarcini, cea mai importantă fiind acoperirea eficientă a fiecărei seminţe cu sol.


Un articol publicat în revista Ferma nr. 13/218 (ediţia 1-14 august 2018)

 

Vizualizat: 930 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Emanuel Miclăuş, la vârsta de 14 ani, se bucură de cei doi berbeci şi cele 63 de oi de Brează de care are mare grijă.

”De la şapte ani mă ocup de animale, de agricultură, de tot. Toamna le ţinem aici la Haţeg, la fratele meu.Pe timp de iarnă, primăvara şi vara le avem acasă sau la munte. Nu e chiar aşa de greu. Dimineaţa mă trezesc, mă duc la şcoală, vin după-amiaza şi le fac curăţenie, le dau apă, merg cu ele pe câmp, apoi învăţ. Vreau să mă fac medic veterinar, să urmez Facultatea de Medicină”, ne-a mărturisit Emanuel Miclăuş.


Caracteristici si recomandari pentru hibrizii Pioneer Deutz-Fahr 6125 C - ediţie specială în culori Hürlimann Climate FieldView - simplificarea procesului decizional din ferme
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?