Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Smart Agro Machines - un partener de încredere

Publicat: 14 iunie 2018 - 10:22
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

În ultimii ani, la Agraria, practic odată cu relocarea expoziţiei la Jucu, am observat prezenţa a tot mai multe noi companii distribuitoare de maşini şi tehnică agricolă, alături de firmele cu tradiţie în domeniu. Un astfel de exemplu este şi Smart Agro Machines (SAM) - o companie dinamică şi relativ tânără, care îşi desfăşoară activitatea în nord-vestul ţării.

SAM a fost fondată în anul 2015 şi a reprezentat la început un număr mic de branduri. "Acum, după trei ani, am ajuns să acoperim toată gama de utilaje necesare într-o fermă, vegetală sau zootehnică", ne-a declarat Ciprian Popa, administratorul companiei.

Smart Agro Machines - un partener de încredere_b

Branduri reprezentate
Lista mărcilor reprezentate de firma SAM în România este una destul de lungă. Printre cele mai importante enumerăm: Steyr, Sola, Wielton, Pasto, Ermo, OptiGep, Expom, Franquet, Cosmo, Hidramet, Agromehanika, Faresin, Mecanica Ceahlău şi altele. "Din gama utilajelor de prelucrare a solului aş dori să remarc cultivatoarele, combinatoarele şi scarificatoarele Pasto (Italia), seria de pluguri Ermo, precum şi tăvălugii şi combinatoarele Expom (Polonia), pentru care suntem importatori oficiali în toată România. În vestul ţării distribuim aceste produse direct, iar în celelalte regiuni, prin alţi distribuitori. Suntem reprezentanţi oficiali în jumătate de ţară pentru maşinile de erbicidat de la Agromehanika. Dorim să ţintim cât mai sus şi să oferim calitate la un preţ corect şi cât mai bun. De asemenea, în oferta noastră se regăsesc şi încărcătoarele telescopice Faresin (Italia)", a ţinut să precizeze Ciprian Popa.

Smart Agro Machines - un partener de încredere
SAM este dealer şi importator oficial pentru jumătatea de vest a ţării al remorcilor agricole Wielton, pentru headerele OptiGep (Ungaria), precum şi pentru încărcătoarele pentru tractoare Hidramet (Polonia). Micilor fermieri, SAM le oferă de la Cosmo o serie de utilaje mici: freze şi tocători de resturi vegetale.

Dezvoltarea companiei
Pentru o cât mai corectă şi eficientă abordare a clienţilor, SAM aplică o strategie de marketing specifică pieţei. "Odată cu dezvoltarea companiei, am încercat şi am reuşit să facem un stoc de utilaje. Toată lumea doreşte să vadă înainte de a cumpăra. Tocmai de aceea suntem prezenţi la târgurile din Cluj şi de la Arad. Ne bazăm foarte mult pe activitatea vânzătorilor noştri. Pentru noi este foarte important să fim prezenţi în fermele partenerilor, să oferim consiliere şi utilaje pentru demonstraţii în fermele clienţilor, cu invitaţi din zona imediat apropiată. În acest fel, utilajele noastre devin mai cunoscute", a adăugat Ciprian Popa.

De ce ar alege fermierii să lucreze cu SAM?
Răspunsul l-am primit de la Ciprian Popa: "Suntem o companie tânără, sută la sută românească şi o companie care vrea să sprijine agricultura şi fermierul român. Facem eforturi pentru a avea utilaje pe stoc, să fim cât mai aproape de fermieri. Îi sfătuim cu calm şi gratis, oferim seriozitate şi promptitudine. Întotdeauna încercăm să facem oferta cea mai potrivită pentru fermier şi lucrăm cu o marjă normală. Am negociat cu furnizorii condiţii şi preţuri mai bune pentru clienţii noştri. Suntem mai flexibili faţă de companiile mari şi ne pliem pe nevoile fermierilor".
Cât de importantă este prezenţa la Agraria s-a văzut şi anul acesta prin afluxul mare de vizitatori din târg care au "trecut pragul" standului SAM. "Este important să fim aici. Participăm la târgurile din zona noastră pentru că este un aflux mare de vizitatori, în mare parte fermieri. Rezultatele se văd după târg şi dacă a meritat să venim. Uneori se încheie contracte chiar în timpul evenimentului. Tocmai de aceea am făcut preţuri speciale pentru expoziţie", a declarat Ciprian Popa.
Brandurile reprezentate de SAM au un raport calitate/preţ mai bun faţă de unele branduri mai cunoscute. "Uneori, nivelul preţurilor utilajelor vândute de către noi este foarte aproape de concurenţă. Dar fiecare fermier care vrea să cumpere un utilaj şi pe care îl interesează ceea ce va cumpăra, dacă îi sunt explicate diferenţele dintre utilaje şi avantajele pe care le are, va cumpăra astfel de utilaje. Nu dorim să vindem odată cu utilajele şi probleme, tocmai de aceea am renunţat la unele branduri din portofoliul nostru. {i fermierii înţeleg că noi dorim să fim alături de ei", ne asigură Ciprian Popa.
SAM este dealer şi pentru tractoarele Steyr, iar în planurile de viitor este inclusă construirea unei hale de service şi a unui showroom modern.

Semănătorile Sola au succes în România
SAM este dealer pe zona de nord-vest a ţării pentru brandul Sola. SAM lucrează cu Sola de trei ani, fiind importator mai ales al semănătorilor de prăşitoare şi păioase. “Am început cu puţine utilaje vândute. Datorită calităţii lor deosebite, utilajele Sola, în special semănătorile de prăşitoare şi de păioase, au fost vândute foarte bine şi anul acesta. Fermierul înţelege avantajele, Sola oferă o calitate superioară. În aceşti trei ani am vândut peste 40 de utilaje Sola şi nu am avut nici o reclamaţie, practic nu a fost nevoie până acum de piese de schimb. Colaborarea cu Sola este fructuoasă; Marius Mitra, area sales managerul Sola pentru România, ne vizitează des şi ne sprijină în toate acţiunile noastre. Facem demonstraţii în câmp cu utilajele Sola şi am organizat şi o vizită cu fermierii la fabrica din Spania", a declarat Ciprian Popa despre colaborarea cu SOLA LAMUSA.
Pentru facilitarea achiziţionării de utilaje, SAM oferă condiţii avantajoase de finanţare. "Venim cu finanţări foarte bune pentru semănătorile Sola, prin BNP Paribas şi în parteneriat cu Sola, oferim finanţare cu dobândă 0%, avans minim de 10% şi două rate pe an (în septembrie şi decembrie), iar în primul an doar o rată în decembrie. Astfel, dobânda pe 4 ani ajunge la 1,8%/an, pentru întreaga gamă de utilaje de la Sola. Pentru celelalte utilaje oferim o dobândă de 1,99%, cu avans minim de 5% şi cu rambursare în 5-6 ani, prin Patria Bank. De asemenea, colaborăm şi cu ceilalţi finanţatori din piaţă sau cu oricare alt finanţator cu care deja lucrează clienţii noştri", a anunţat Ciprian Popa.
Informaţii suplimentare obţineţi la te. 0723.255.644; E-mail: office@s-a-m.ro; Web: www.s-a-m.ro

Semănătoare Europa 2000 XSR_b
30 DE UTILAJE EXPUSE LA AGRARIA
În standul cu suprafaţa de 400 mp al SAM la Agraria au fost expuse 30 de utilaje, printre care şi trei semănători Sola: una de precizie şi două pentru păioase.
• Europa 2000 XSR. Acest model de semănătoare mecanică de păioase are lăţimi de lucru de 4, 2,5 şi 3 m. Utilajul prezent în stand avea 4 m lăţime de lucru, buncăr de seminţe de 1150 litri şi dublu disc cu roţi de tasare şi grapă de acoperire. Această maşină poate cultiva seminţe mici, medii şi mari, adică rapiţă, păioase şi soia, cu o normă de semănat începând de la 400 g/ha. Aflată în promoţie, costând până la 16 mii de euro, şi cu dotările maşinii, Europa 2000 XSR are cel mai mic preţ de pe piaţă pentru această gamă de semănători, raportat la calitatea utilajului.
• Modelul Ares. Semănătoarea pneumatică pentru păioase, cu bazin de seminţe de 1600 litri, cu simplu disc şi grapă de acoperire, este controlată din calculator. Suflanta hidraulică face ca semănatul să se realizeze uniform, fără diferenţe de turaţie atunci când tractorul schimbă viteza.
Principalul atu al utilajelor Sola este fiabilitatea, calitate care, practic, diferenţiază maşinile producătorului spaniol de concurenţă. "Am luat decizia să colaborăm cu Sola pentru că ne-au fost demonstrate calităţile utilajelor. Pot să dau un exemplu: la semănătorile de prăşitoare distribuitorul/cutia de vid se învârte împreună cu discul care este fixat pe cutia de vid în patru puncte. Astfel, eliminând frecarea, nu se mai uzează discul şi garnitura şi conferă o viteză mai mare de lucru. Evitând frecarea dintre disc şi cutia de vid, bobul este aruncat şi cade cu un avans dat de cutie. Semănătoarea aplică prima sămânţă în primii 10 cm după coborâre. Aceasta este doar una dintre calităţile semănătorilor Sola, recunoscute chiar şi de concurenţă", a punctat Ciprian Popa.

Ciprian Popa (stânga) şi Marius Mitra_b
Ciprian Popa: ”Avem un stoc de utilaje în valoare de peste patru sute de mii de euro şi dispunem de piese de schimb pe stoc pentru fiecare utilaj vândut. Comercializăm branduri de renume şi mărci mai puţin cunoscute. Ne mândrim cu faptul că am reuşit să construim o imagine pentru câteva dintre brandurile reprezentate şi să le facem cunoscute în România. Pentru aceasta, am dezvoltat o structură şi o echipă de aproape zece angajaţi şi avem în continuare nevoie să creştem echipa noastră".

 


Un articol publicat în revista Ferma nr. 9/214 (ediţia 15-31 mai 2018)

Vizualizat: 1189 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?