Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Sistemul cu profile EURALIS (EPS)

Publicat: 07 februarie 2017 - 23:56
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Pentru cultura de porumb, principala preocupare a fermierilor este aceea de a găsi hibrizi care să exploateze pe deplin potențialul real al solelor. Care este hibridul care poate da cele mai bune rezultate în condiții limitate sau poate oferi randament maxim în condiții favorabile? 

EURALIS_LOGO

Sistemul cu Profile Euralis (SPE) este un sistem nou și inovator, creat special pentru nevoile fermierilor. Este menit să ajute fermierii în alegerea acelui hibrid de porumb care să raspundă cât mai bine la nevoile acestora. Sistemul cu Profile Euralis (SPE) merge dincolo de criteriile clasice de selecție care constă în: performanță, timpurietate, valoare nutritivă, toleranță la boli și cădere. Sistemul studiază toți hibrizii din unghiuri diferite pentru a înțelege și a aduce fermierilor recomandări corecte și justificate.

EURALIS_SCHEMALogo-YIELD-Profile

Soluții adaptate pentru a valorifica potențialul solei
PROFILUL Randament studiază comportamentul hibrizilor de porumb pentru boabe, în funcție de potențialul câmpului. Obiectivul este acela de a găsi cel mai adaptat hibrid care performează în condițiile particulare, specifice fiecărui câmp. Hibrizii sunt testați pe parcursul mai multor ani, în diferite condiții agroclimatice. Analiștii Euralis evaluează performanțele fiecărui hibrid, comparând performanțele acestuia cu media tuturor hibrizilor testați în aceleași condiții agroclimatice (inclusiv hibrizi competitori). Analiza datelor arată comportamentul hibridului în funcție de potențialul câmpului respectiv: potențial scăzut, mediu sau ridicat. Aportul de apă, de nutrienți, stresul cauzat de boli, schimbările climatice etc., toți acești factori pot avea o influență asupra potențialului câmpului (solei).
În PROFILUL Randament nivelul de performanță al hibridului este marcat în culori diferite pentru a arăta cât de adaptat este hibridul la potențialul solei, în particular:
• verde închis - hibridul valorifică foarte bine potențialul solei
• verde deschis - hibridul valorifică bine potențialul solei
• portocaliu - hibridul nu valorifică foarte bine potențialul solei
• roșu - hibridul nu valorifică potențialul solei

 

 

Logo-NUTRI-Profile

Soluții adaptate pentru o rație furajeră echilibrată
PROFILUL Nutrițional are in vedere porumbul pentru siloz și studiază viteza de digestie a substanței uscate prin intermediul metodei „In Sacco”. Dinamica descompunerii amidonului și a fibrelor nu este aceeași. Prin această metodă, eșantioane de porumb siloz sunt puse direct în rumenul vacilor, printr-o fistulă ruminală, determinând gradul de digestibilitate al fiecărui hibrid.
Cu ajutorul PROFILULUI Nutrițional, în urma rezultatelor obținute prin această metodă, fermierul poate alege cel mai potrivit hibrid pentru nevoile sale, având trei opțiuni:
• alegerea unui hibrid pentru o rație furajeră care oferă o digestie lentă, asigurând aportul zilnic de hrană și prevenirea riscului de acidoză;
• alegerea unui hibrid pentru o rație furajeră echilibrată, bogată în conținut de fibre și amidon, având o viteză medie de digestie, degajând energia treptat;
• alegerea unui hibrid pentru o rație furajeră cu un conținut bogat în amidon care oferă o digestie rapidă și care stimulează producția de lapte.

Un articol furnizat de Euralis Semințe
aici LOGO Euralis

 

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr. 2 (185) din 1-15 februarie 2017

 

Vizualizat: 203 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Agromalim 12 - 15 septembrie 2019 Case IH - Sistemul AFS Harvest Command
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?