Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Secţia de semănat CHRONO II

Publicat: 24 martie 2020 - 10:38
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Maschio Gaspardo a realizat o secţie de semănat inovatoare, implementată pe noile maşini de precizie Chrono. Noul model înglobează cele mai importante caracteristici necesare unui semănat de calitate: precizie, viteză şi eficienţă.

Distribuitorul secţiei de semănat Chrono a fost proiectat pentru a reduce uzura componentelor şi pentru a garanta fiabilitate maximă în orice condiţii de lucru.
Vacuumul distribuitorului este creat de ventilator. Aceasta aspiră şi menţine sămânţa în fiecare orificiu al discului de seminţe, ceea ce permite o precizie maximă atunci când are loc selecţia seminţei. Presiunea, generată de către un compresor, creşte în injector prin crearea unui flux constant şi, astfel, normalizează acurateţea plasării seminţelor. Datorită unghiului de 15o din unitatea de dozare, seminţele sunt eliberate uşor. Această caracteristică, împreună cu fluxul de aer, garantează precizie maximă.

Secţia de semănat CHRONOClick pe poza pentru galerie!

Caracteristici noi

Noul distribuitor Chrono include câteva noutăţi în măsură să optimizeze selecţia, crescând astfel semnificativ eficienţa sistemului de transport la viteză mare, şi anume: corpul este rigid şi rezistent, fiind realizat din aluminiu; capacul (tot din aluminiu) are un design modern şi se detaşează complet: vacuumul se realizează central prin tot capacul; selectorul este dublu, ajustabil cu 5 dinţi, având configuraţie nouă; discul de semănat este realizat din PVC şi are densitate mare; noul concept al capacului rotativ al discului minimizwează frecarea dintre disc şi sămânţă.
Înălţimea coborâtă a unităţii de semănat Chrono (115 cm) uşurează mult operaţia de umplere a semănătorii. Noul buncăr de seminţe Maschio Gaspardo, cu o capacitate crescută (60 l), reduce timpul de staţionare a maşinii. Realizat din componente de înaltă calitate, Chrono reduce costurile de întreţinere periodică şi asigură performanţe excelente de lungă durată.
Reglajul fluxului de transport al seminţelor depinde de mărimea şi forma seminţei, de tipul acesteia, de adâncimea de însămânţare şi de viteza tractorului.

Însămânţare cu rată variabilă

La semănatul cu rată variabilă, numărul de plante se stabileşte în funcţie de potenţialul solului, crescând randamentul şi reducând costurile de producţie. Harta folosită este de tip georeferenţială, care conţine informaţii şi date pentru gestionarea zonelor dintr-un câmp (textură, fertilitate, randamente etc.). Conform potenţialului diferit al solurilor, care sunt adesea eterogene, rata variabilă la semănat poate eficientiza utilizarea inputurilor şi implicit creşte profitul. Odată ce datele au fost transmise monitorului ISOBUS prin USB, terminalul tractorului va primi informaţii despre procesul de semănat din fiecare zonă.
Controlul secţiilor de semănat se face automat, acestea putând fi închise şi deschise rapid pentru a evita suprapunerea rândurilor. Datorită semnalului GPS se pot marca limitele câmpului şi zonele deja semănate.
Fiecare secţie de semănat poate fi oprită de la un motor electronic BRUSHLESS de 12 V. Motoarele sunt controlate electronic prin terminalul virtual cu protocolul ISOBUS, care permite gestionarea uşoară a secţiilor de semănat, putând închide distribuţia în orice moment. Motorul este de tip fără perii, durabil, cu uzură minimă a componentelor, fără zgomot şi scântei şi sigilat ermetic, fără praf sau infiltrarea umidităţii. Display-ul ISOBUS oferă informaţii de diagnostic pentru motor.
Microgranulatorul asigură o livrare precisă, fără erori, datorită sistemului automat de comandă “rând pe rând”. Evitarea suprapunerii rândurilor duce la creşterea randamentului, oferind astfel economii remarcabile în ceea ce priveşte cantitatea de seminţe utilizate. Culturile au o creştere omogenă, iar plantele nu concurează între ele.
La Chrono nu există aspiraţie de praf nedorit sau corpuri externe. Secţia de semănat şi compresorul volumetric sunt echipate cu filtre de aer poziţionate corespunzător pentru a asigura aspiraţia aerului curat, chiar şi pe teren uscat.


Articol publicat în revista Ferma nr. 3/252 (ediţia 15-29 februarie 2020)

Vizualizat: 520 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?