Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Să înceapă licitaţiile!

Publicat: 10 februarie 2020 - 11:56
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Dacă nu aţi jucat până acum la bursă e cazul să o faceţi sezonul acesta. Dar, staţi, nu vă speriaţi, e doar un joc de imaginaţie pe care echipa BASF ni-l propune prin intermediul deja consacratelor simpozioane de iarnă.

Anul acesta, tematica a fost astfel gândită pentru a stimula şi mai mult apetitul investiţional al fermierilor în produsele companiei BASF, o prezentare puţin mai altfel a portofoliului de produse. Seria de evenimente a debutat undeva pe la mijlocul lui ianuarie, iar în 4 februarie a ajuns şi la Timişoara, desfăşurându-se în prezenţa câtorva sute bune de fermieri din zona de vest a ţării.

BASF-Bursa_Profitabilitatii-01_bCu această ocazie, participanţii au fost iniţiaţi în domeniul fascinant al tranzacţiilor bursiere şi chiar au avut şansa de a licita la "Bursa profitabilităţii", la fel ca un broker profesionist, luând în considerare numeroşi factori şi variabile, care le-ar putea influenţa performanţele în afaceri. Iar când vine vorba de sănătatea plantelor, fermierii se confruntă deja cu legislaţia din ce în ce mai restrictivă, care a scos de pe piaţă o serie de substanţe active, forţându-i să caute soluţii alternative pentru a-şi proteja culturile de presiunea bolilor, buruienilor şi a dăunătorilor.

Vestea bună este că BASF are răspunsuri la toate aceste provocări. Cel puţin asta ne-a asigurat Alexander Gerding, vice-preşedinte al diviziei de agricultură pentru Europa de Est, în discursul de deschidere al evenimentului din capitala Banatului. "Vrem să contribuim la un viitor durabil, iar dumneavoastră sunteţi partenerii cu ajutorul cărora vom reuşi să creăm soluţii inovatoare care să asigure succesul agriculturii din România. Doar prin acest parteneriat şi prin înţelegerea nevoilor dumneavoastră, specialiştii BASF au putut inova şi aduce schimbări remarcabile în agricultură. Şi aş menţiona aici două exemple, substanţa activă epoxiconazol, care a revoluţionat tratamentul cu fungicide acum aproape 30 de ani, respectiv fluxapiroxad, o inovaţie mai recentă. Sunt convins că şi în viitor, împreună, vom vedea inovaţii ce asigura o dezvoltare sustenabilă a agriculturii rimâneşti", afirma reprezentantul BASF.

BASF-Bursa_Profitabilitatii-04_bControlul făinării şi a ruginilor la grâu cu Flexity Duo

Apropo de inovaţii, trebuie spus că BASF a pregătit şi pentru acest sezon câteva noutăţi, atât în domeniul protecţiei plantelor cât şi pe segmentul seminţe. Astfel, Flexity Duo este numele unui nou pachet fungicid anunţat drept alegerea ideală ca prim tratament în primăvară la cultura grâului, eficient în combaterea făinării şi a complexului de boli foliare. Pachetul conţine de fapt două fungicide (Flexity şi Retengo), fiind suficient pentru tratarea a 20 hectare de grâu. Doza la hectar recomandată este de 0,25 litri de Flexity în amestec cu 0,5 litri de Retengo. Spectrul de aplicare este de la sfârşitul înfrăţitului şi până la înflorit.

Flexity Duo vine în plus cu câteva beneficii fiziologice asociate tehnologiei AgCelence, care măresc vitalitatea şi sănătatea plantelor, permiţându-le să reziste mai bine la factorii de stres, să rămână mai mult timp verzi şi să acumuleze mai multă substanţă în seminţele din spic, pentru un spor considerabil de producţie, atât din punct de vedere calitativ, cât şi cantitativ.

Revysol ridică miza!

BASF-Bursa_Profitabilitatii-03_bDupă ce a obţinut omologarea la nivel European în primăvara trecută, BASF a anunţat deja lansarea şi în România a fungicidului Revysol, care conţine o nouă substanţă activă, revoluţionară, din familia triazolilor, capabilă să asigure un spectru larg de combatere a bolilor din culturile de cereale păioase, atât în situaţii preventiv-curative, cât şi de lungă durată. În testările efectuate până acum, Revysol şi-a dovedit eficacitatea contra septoriozei și a ruginei grâului, dar și contra ramulariozei orzului.

Noul fungicid de la BASF este primul izopropanol-azol introdus pe piață şi vine într-un moment esenţial pentru fermieri, care devin tot mai expuşi reglementărilor de mediu ce le îngrădesc accesul la substanţe de combatere şi control. BASF îşi pune mari speranţe în acest produs, pentru că se pretează a fi utilizat la peste 60 de culturi agricole. În România va intra oficial în portofoliul comercial abia din 2021. Revysol va fi fungicidul principal al BASF, cu un potențial record de vânzări estimat la peste 1 miliard de euro!

Hibrizi de floarea-soarelui

Până să apară efectiv şi la noi acest produs revoluţionar, să ne bucurăm de lansarea primilor hibrizi de floarea-soarelui marca BASF, respectiv Loris CLP şi Coloris CL. Aşadar, hibrizi performanţi din categoria Clearfield şi Clearfield Plus. "Floarea-soarelui este o cultură foarte importantă, în special pentru Europa de Est, unde ocupă o suprafaţă de aproximativ 18 milioane de hectare, din totalul de 25 milioane de hectare alocate acestei culturi la nivel global. În România, se cultivă undeva între 1 şi 1,3 milioane de hectare cu floare şi cred că cea mai importantă verigă tehnologică la această cultură este cea a combaterii buruienilor. BASF a fost prima companie care a adus pe piaţă tehnologia Clearfield, rezolvând această problemă. Pentru a avea însă o ofertă de soluţii complete pentru fermieri, dar şi pentru avantajele pe care această cultură le aduce consumatorilor, BASF a decis să intre pe piaţa seminţelor de floarea-soarelui", a explicat Marius Stanciu, directorul departamentului de seminţe la BASF Agricultural Solutions România.

BASF-Bursa_Profitabilitatii-05_bColoris CL este un hibrid semi-timpuriu, stabil chiar şi în condiţii de stres climatic, cu o toleranţă foarte bună la cădere şi conţinut ridicat de ulei. Are o creştere viguroasă în prima fază de vegetaţie, ceea ce ajută la o exploatare mai eficientă a apei acumulate peste iarnă. Este recomandat pentru o cultură mediu-intensivă sau intensivă, cu o densitate medie la hectar între 60 şi 65 mii de plante pe solurile fertile sau în caz de umiditate ridicată, respectiv 55-60 mii plante la hectar pe solurile mai sărace. La rândul său, Loris CLP este un hibrid semi-timpuriu, cu un conţinut ridicat de ulei, recomandat pentru o tehnologie intensivă, astfel putându-şi manifesta adevăratul potenţial de producţie. Face faţă cu succes condiţiilor de stres care apar din ce în ce mai des şi în România. Se recomandă o densitate medie la hectar de 60-65 mii de boabe germinabile pe solurile fertile şi umiditate mai ridicată, respectiv 55-60 mii de boabe germinabile pe solurile mai sărace şi deficit de umiditate. Atât Loris CLP cât şi Coloris CL au o toleranţă genetică ridicată la orobanche (de la rasa A la G, acoperind practic toate rasele existente în acest moment în România).

Liga Profitabilităţii

BASF Agricultural Solutions îşi propune să identifice fermierii care vor reuşi să acţioneze într-un mod cât mai profitabil în 2020, cu ajutorul produselor companiei. În acest scop, a fost creată "Liga Profitabilităţii", un concurs care urmăreşte să îi premieze pe cei mai buni 24 de fermieri şi să promoveze alături de aceştia bunele practici în agricultură. Competiţia se desfăşoară în perioada 14 ianuarie - 15 noiembrie, cuprinzând două etape: perioada de înscriere şi perioada de acumulare a punctelor. Există nouă categorii de concurs, iar premiile au o valoare totală de 154.855 lei + TVA.

BASF-Bursa_Profitabilitatii-02_bClick pe poza pentru galerie!

Vizualizat: 1265 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Dupa două campanii de recoltat cu combina John Deere S770i cu heder de tip vario de 9 metri rezultatele au fost pe măsura aşteptărilor. „Am recoltat într-o singură zi peste 230 de tone, în condiţiile în care oricum s-a ieşit târziu în câmp. Cu această combină poţi recolta fără probleme 35 de hectare într-o zi. Şi în condiţiile noastre de lucru, că intrăm la recoltat la ora 11-12 şi terminăm la 9 seara. Pentru că noi suntem producători de sămânţă şi trebuie să avem umiditatea corectă, să curăţăm foarte bine combina, şi nu doar de la o cultură la alta, chiar şi între diferite soiuri de grâu” - Willy Tavares

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?