Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Robotul de muls Monobox

Publicat: 22 martie 2018 - 10:08
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Secolul 21 înseamnă o lume într-o continuă schimbare, dispozitive de ultimă generaţie, găsirea de soluţii într-un timp scurt. În aceste condiţii, şi zootehnia este un domeniu într-o permanentă transformare; pentru a fi competitivi şi, totodată, pentru a-şi reduce din cheltuieli şi a gestiona cât mai bine timpul pe care-l au la dispoziţie, fermierii trebuie să ţină pasul cu noutăţile tehnologice.

Deoarece laptele reprezintă un produs important, practic principala sursă de venit pentru producători, colectarea acestuia constituie activitatea esenţială a unei ferme. Într-o lume unde concurenţa este tot mai acerbă în majoritatea domeniilor de activitate, provocarea cu care se confruntă fermierii o reprezintă producerea unui lapte de înaltă calitate.

Lutzenberger-GbR_DE86860-(98)_b
Monobox-ul oferă fermierilor avantaje notabile, specifice mulsului automatizat cu robot, putând susţine până la 70 vaci/boxă:
• Conferă calitate superioară laptelui printr-un muls optim şi o atentă îngrijire a ugerului, toate acestea determinând o igienă impecabilă până când produsul ajunge în tanc;
• Mediul de lucru - având un design ergonomic, echipamentul este dotat cu dispozitive uşor de utilizat;
• Parteneriat de viitor - serviciile de asistenţă şi mentenanţă pe care producătorii roboţilor de muls Monobox le asigură peste tot în lume;
• Investiţie sigură - prin această achiziţie se obţine un profit maxim printr-un consum redus de resurse şi de energie.

Proces simplu şi precis, igienă impecabilă
Modulul de muls funcţionează independent, zi şi noapte; vacile sunt creaturi pentru care rutina unui muls standardizat şi precis care se desfăşoară într-o boxă deschisă este binevenită. Fiecare etapă de la ataşarea manşonului, la stimulare, curăţare, uscare, muls şi post-dipare sunt părţi ale unui proces uniform şi comod. Igiena impecabilă şi protecţia intimă în interiorul manşonului sunt esenţiale pentru a obţine un lapte de calitate superioară.
Monobox-ul păstrează manşoanele curate, pregătite pentru următorul muls; dispozitivele urmează să fie igienizate pe exterior şi dezinfectate pe interior cu apă, acid şi aer comprimat, evitându-se astfel contaminările încrucişate.
În timp ce unitatea de muls vă uşurează munca, în boxă se asigură fluxul laptelui proaspăt, recipientul de colectare, valvele şi pompele de stabilire a frecvenţei produsului din unitate conducând laptele în tanc. În funcţie de necesităţi, care sunt mereu altele de la fermă la fermă, HOERMANN SRL oferă o gamă largă de opţiuni şi cu privire la sistemele de răcire.

Material oferit de Hoermann


Articol publicat in revista Ferma nr. 3/207 (ediţia 15-28 februarie 2018)

 

 

 

Vizualizat: 593 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE! 
Locație: Ferma Emiliana West Rom, jud. Timiș

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?