Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Rezervoarele flexibile - gestionarea dejecţiilor lichide din fermă

Publicat: 25 august 2018 - 11:41
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Sistemele individuale de stocare a dejecţiilor lichide de origine animală sunt obligatorii în ferme. Legislaţia în domeniu prevede existenţa platformelor de depozitare ca o condiţie la înfiinţarea, extinderea sau reautorizarea exploataţiilor agricole. 

Pentru orice investiţie în zootehnie prin finanţări europene, managementul dejecţiilor este obligatoriu atât pentru fermierii mici, cât şi pentru cei mari. Subvenţiile din zootehnie sunt, de asemenea, condiţionate de existenţa acestor platforme.

Rezervoarele flexibileClick pe poza pentru galerie!

Soluţia europeană pentru managementul dejecţiilor lichide
În întreaga Uniune Europeană se folosesc, ca alternativă la aceste platforme, rezervoarele flexibile, produse în Franţa de către CITERNEO, producător al cărui reprezentant în România este Delta Exclusiv Timişoara. Rezervoarele sunt special create pentru depozitarea efluenţilor lichizi şi au multiple avantaje:
- Nu necesită proiect şi autorizaţie de construcţie şi nici alte avize sau autorizaţii.
- Se instalează fără lucrări de infrastructură, pe un pat de nisip şi pot fi mutate sau strânse după golire.
- Ele au o structură etanşă, au volume extrem de mari de până la 2.000 mc şi un domeniu de temperatură de la -30 grade Celsius la +70 grade Celsius datorită calităţii materialelor folosite şi a echipamentelor specifice verificate în practică. Aceste rezervoare flexibile Citerneo, complet etanşe, pentru depozitarea efluenţilor lichizi, profită de tehnologia avansată EXOM+, care împreună cu ţesătura de bază specială WR, dublu acoperită cu PVC, face faţă celor mai agresivi efluenţi lichizi.

Fără mirosuri deranjante, zero riscuri pentru sănătate
Un alt avantaj esenţial al REZERVOARELOR FLEXIBILE este lipsa totală a mirosurilor emanate de conţinut. Conceptul etanş şi calitatea materialelor izolează perfect conţinutul faţă de mediul exterior. Astfel sunt eliminate integral atât disconfortul, cât şi riscurile asupra sănătăţii populaţiei. În schimb, rezervoarele deschise uzuale din beton armat sau din metal necesită a fi supradimensionate, pentru că ele trebuie să preia şi apa de ploaie. Rezervoarele flexibile autoportante nu au acest inconvenient şi, deci, volumul necesar este cel util. Se evită diluarea efluenţilor, precum şi costurile suplimentare gestionării unor cantităţi mult mărite din cauza ploilor.
Gama rezervoarelor flexibile cuprinde şi soluţii specifice pentru apa de irigaţii, pentru stocarea fertilizanţilor, pentru rezerva de apă în caz de incendiu, pentru colectarea apei de ploaie sau pentru stocarea apei potabile.
De asemenea, producem Agrotunelele DELTACOVER şi importăm din Germania şi din Austria plase antipăsări şi prelate Climatex pentru paie sau fân.

Vă stăm la dispoziţie pentru detalii sau comenzi: Delta Exclusiv SRL, Timişoara, România, Mobil: 0744797018, Mail: office@deltaexclusiv.ro sau www.deltaexclusiv.ro


Text şi foto: DELTA EXCLUSIV Timişoara

 

ALTERNATIVA PERFECTĂ LA PLATFORMA DE GUNOI
Nu uitaţi că REZERVOARELE FLEXIBILE produse în Franţa au următoarele avantaje majore: preţul de achiziţie este mic; lucrările de infrastructură constau doar în realizarea unui pat de nisip; nu necesită proiect; nu e nevoie de autorizaţie de construcţie; nu necesită platforme betonate; durata de viaţă e mare comparabil cu a celor din metal sau din beton; pot fi mutate, iar la dezafectare nu apar costuri; întreţinerea lor e zero; instalarea şi dezinstalarea sunt uşoare; nu ruginesc; nu formează alge în interior; conţinutul nu se evaporă şi nu emană miros.

 

Un articol publicat în revista Ferma nr. 12/217 (ediţia 1-31 iulie 2018)

 

Vizualizat: 799 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren! Interviu cu Marius Mitra, reprezentat FALC în România, realizat la Agriplanta 2022

NATUREVO: „Luăm cultura de la zero și să o ducem până la momentul recoltării” Climate FieldView de la Bayer - hărți de producție cu precizie maximă în timp real AGRARIA 2022, 5-8 mai 2022, Jucu, Jud. Cluj!
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?