Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Revystar® Flex conține cel mai nou triazol de la BASF, fiind eficient chiar și pe vreme dificilă

Publicat: 02 martie 2022 - 14:22
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Vremea a fost dintotdeauna un factor de stres pentru fermieri, dar în ultimii ani pare să pună probleme din ce în ce mai mari. Schimbarea climatică se vede cel mai bine primăvara în alternanțele foarte mari de temperatură de la zi la noapte. Acest fenomen pune probleme nu doar plantelor de cultură, ci și produselor de protecția plantelor.

Pentru aceasta, BASF a creat cel mai nou triazol, cu spectru larg de combatere a bolilor. Pachetul fungicid Revystar® Flex conține substanța activă Revysol®, noul triazol creat de BASF, și metrafenona din fungicidul Flexity®. Este eficient chiar și în cazul alternațelor mari de temperatură și reprezintă o soluție ideală pentru momentul primului tratament la cultura de cereale păioase.

1200x628_1_b

Cele două fungicide acționează sinergic pentru protecția culturilor de grâu și orz. Spectrul său de combatere este larg și include majoritatea bolilor întâlnite la momentul primului tratament: făinarea, ruginile, septorioza, ramularia, arsura frunzelor sau pătarea reticulară.

 

Vezi ce spun fermierii români despre Revystar® Flex

 

Pachetul Revystar® Flex e conține 15 litri de Revystar® și 5 litri de Flexity®, o cantitate suficientă pentru tratarea unei suprafețe de 20 ha.

  • Revysol® (mefentrifluconazol) este cel mai nou triazol creat de BASF. Substanța activă aparține grupului de inhibitori ai biosintezei sterolului, fiind primul izopropanol – azol care oferă o eficacitate unică împotriva unui spectru larg de boli care nu sunt ușor de controlat de către triazolii deja existenți pe piață.
  • Flexity® (metrafenonă), un fungicid care are la bază  cea mai bună substanță împotriva făinării, deoarece controlează agentul patogen în toate etapele de dezvoltare ale acestuia

 revystar-spectru_b


Revystar® Flex este perfect adaptat noilor condiții climatice


Revystar® Flex poate fi aplicat pe o perioadă mai lungă de timp, fiind mult mai eficient decât produsele concurente și asigurând o selectivitate excelentă față de grâu și orz. Mai mult, poate fi utilizat cu încredere și în perioade cu alternanțe mari de temperatură între zi și noapte, sau cu vreme capricioasă și instabilă care limitează semnificativ eficacitatea fungicidelor și perioada de aplicare a acestora.

Testele efectuate timp de 3 ani de BASF au arătat că utilizarea Revystar® Flex oferă cu până la 8 ore mai mult timp pentru tratament în timpul unei zile. Datorită independenței față de vreme, Revystar® Flex poate fi aplicat chiar și la 4°C (Interval cuprins între 4°C – 27°C). Asta face ca intervalul orar în care se poate aplica tratamentul fungicid să fie cuprins între orele 6:00 și 24:00, ceea ce înseamnă că fermierii au cu 8 ore mai mult timp pe zi pentru efectuarea tratamentului

 revystar-tratament_b

Mai mult, grație formulării sale moderne, Revysol® este absorbit de către plante imediat după aplicare și poate fi translocat de 24 ori mai rapid în plantă comparativ cu triazolii convenționali pentru un efect curativ de excepție împotriva agenților patogeni. Pachetul fungicid Revystar® Flex oferă astfel fermierilor posibilitatea de a asigura o producție mare datorită independenței față de condițiile meteo și a eficacității foarte bune împotriva unui spectru larg de boli.

 revystar-timp-aplicare_b


Cum se aplică Revystar® Flex


Pachetul fungicid Revystar® Flex este recomandat să fie aplicat ca prim tratament la grâu și orz. Momentul de aplicare recomandat este de la alungirea tulpinii și până la apariția frunzei stindard (stadiile BBCH 30 – 37). Doza recomandată de aplicare este de 0,75 l/ha Revystar® + 0,25 l/ha Flexity®.

Pentru a găsi momentul optim de aplicare și estimarea performanței produsului vă invităm să folosiți instrumentul interactiv de pe site-ul BASF.

Fiecare achiziție de Revystar® Flex îți poate aduce bani în cont. Participă la promoția ”Câștigi mai mult cu BASF”, descarcă și completează voucherele aferente, trimite-le către BASF pe WhatsApp împreună cu documentele doveditoare și vei primi banii în cont. Detalii despre promoțiile active pentru produsul Revystar® Flex poți găsi pe site-ul BASF, în secțiunea Promoții.

Vremea a fost dintotdeauna un factor de stres pentru fermieri, dar în ultimii ani pare să pună probleme din ce în ce mai mari. Schimbarea climatică se vede cel mai bine primăvara în alternanțele foarte mari de temperatură de la zi la noapte. Acest fenomen pune probleme nu doar plantelor de cultură, ci și produselor de protecția plantelor.

 

Vizualizat: 652 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Când este perioada optimă pentru recoltarea merelor? Cum le depozităm și unde? Ioan Jula, pomicultor din jud. Sibiu, ne dă câteva sfaturi legate de păstrarea merelor peste iarnă pentru cei care au o livadă mică în curte.

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?