Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

REPO-Agri, un brand românesc

Publicat: 30 decembrie 2019 - 15:38
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Printre sutele de expozanţi care şi-au prezentat oferta comercială anul acesta la INDAGRA, ne-am bucurat să vedem şi câţiva producători autohtoni de maşini şi echipamente agricole. REPO-Agri, de pildă, este o marcă românească, asociată cu producţia de remorci, proprietate a companiei Pop Industry.

Având deja o experienţă de 25 de ani în construcţia şi comercializarea de remorci auto, compania cu sediul în Slatina, judeţul Olt, şi-a orientat atenţia de ceva timp şi spre domeniul agricol, unde speră să performeze la fel de bine. „Chiar dacă ne axăm în momentul de faţă pe remorcile agricole, vrem să ajungem să producem toată gama de utilaje. În ceea ce priveşte însă remorcile agricole, atâta timp cât ne încadrăm în limita omologărilor europene, posibilităţile sunt nelimitate din punct de vedere al capacităţii de încărcare. În funcţie şi de cerinţele clienţilor, putem opera orice modificări. Dacă cineva doreşte ca scara să fie poziţionată mai la stânga sau dacă vrea nu ştiu ce oblon, nu este nici o problemă. Suntem foarte flexibili”, ne-a explicat Alin Dumitriu, manager de dezvoltare al diviziei agricole.

REPO-Agri, un brand românesc_b

Basculare hidraulică pe trei părţi
Sub sigla REPO-Agri, Pop Industry produce nu doar remorci agricole, ci şi cisterne cu vidanjă, având diferite capacităţi de încărcare. Moskon, Zyraxes, Oroles, Duras, Cotyso şi Dapyx sunt produse deja consacrate pe piaţa românească, şi nu numai. „Am început activitatea în anul 1994, iniţial cu carosări auto şi suprastructuri, după care am demarat producţia de remorci. În prezent am ajuns la un număr de peste 5.000 de remorci produse anual, o bună parte fiind destinată pieţelor externe. Vorbim în principal de remorci auto. În vestul Europei exportăm în Germania, Franţa, Marea Britanie, Elveţia, Danemarca. Sunt nişte remorci făcute bine, gândite bine, perfecţionate de la un an la altul şi aliniate nevoilor utilizatorului final”, m-a asigurat Valentin Opran, directorul de export.
Remorcile REPO-Agri au implementat un sistem de basculare hidraulic trilateral şi un sistem de frânare hidraulic sau pneumatic. Sarcina utilă a acestora poate fi de la 3 tone până la 14 tone. De asemenea, obloanele sunt profilate, cu o durabilitate mare, garantând astfel utilizarea remorcii pe o durată lungă de timp. Structura este rigidă, rezistentă la torsiune, ramforsată, cu profile longitudinale şi transversale.

REPO-Agri, un brand românesc_b

Rezistenţă la coroziune
Pe lângă remorcile clasice, portofoliul REPO-Agri include şi un tip de remorcă pentru împrăştiat îngrăşăminte, botezată Piepor. Având capacitatea de încărcare de 6 tone, aceasta poate fi ataşată unui tractor de 65 CP. Pe podeaua benei remorcii este montat un transportor cu racleţi, iar în partea din spate (uneori pe lateral) sunt prevăzute sistemele de împrăştiere. Piepor are o construcţie solidă, destinată utilizării în condiţii de drumuri neamenajate. Întreaga structură are o protecţie anticorozivă de înaltă calitate. Obloanele sunt confecţionate din oţel profilat, fapt ce conferă o rezistenţă mare la şocuri, garantând astfel utilizarea pe perioadă îndelungată. {i, foarte important, aceasta este omologată pentru circulaţia pe drumurile publice.
„În general, fermierii caută ca remorcile să fie basculante pe trei părţi. Ceea ce noi chiar oferim. De asemenea, la remorcile pe care noi le producem şasiul şi obloanele sunt zincate. Asta conferă o mai mare rezistenţă la coroziune. În plus, la orice produs achiziţionat oferim doi ani de garanţie!”, susţin reprezentanţii Pop Industry, care asigură şi partea de service.
La uzina din Slatina lucrează în prezent 150 de angajaţi, iar puncte de lucru mai există în Bucureşti şi Cluj.

Alin Dumitriu_b
Alin Dumitriu: „Prin acest brand REPO-Agri am dorit să abordăm şi alte segmente de piaţă. Dar pe lângă remorci, vrem să producem şi alte utilaje care pot fi ataşate tractorului”.

Valentin Opran_b

Valentin Opran: „În prezent am ajuns la peste 5.000 de remorci produse anual, o bună parte fiind destinată pieţelor externe. Vorbim în principal de remorci auto”.

 

Articol publicat în revista Ferma nr. 21/248 (ediţia 1-14 decembrie 2019)

 

Vizualizat: 918 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?