Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Rapiţa din GENERAŢIA P3

Publicat: 16 octombrie 2018 - 10:23
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Piaţa de rapiţă din Europa este plină de provocări, alimentată de o cerere susţinută pentru alimente şi furaje, ce încearcă să îşi facă loc pe o piaţă globală a uleiului, guvernată de cei mai competitivi hibrizi. Cu noua sa gamă de hibrizi de rapiţă din GENERAŢIA P3, EURALIS oferă hibrizi care vin în întâmpinarea nevoilor fermierilor, atât din punct de vedere al randamentului ridicat, cât şi al calităţii. 

Pentru fermieri, performanţa rămâne aspectul cheie în alegerea hibrizilor de rapiţă. Pentru a garanta profitabilitatea culturii, intră în joc mai multe criterii. Primul criteriu important este valoarea agronomică a hibridului în stadiile cheie de dezvoltare: stabilitatea bună a culturii şi toleranţa la condiţiile meteorologice dificile şi schimbătoare din iarnă, rezistenţa crescută la Phoma, toleranţa la boli (în general) şi, nu în ultimul rând, la scuturarea silicvelor. Cel de-al doilea criteriu este calitatea hibrizilor, care trebuie să satisfacă cerinţele pieţei printr-un aport generos de acizi graşi Omega 3 şi Omega 6.
Ca parte a noii game de hibrizi din GENERAŢIA P3, Euralis lucrează simultan la îmbunătăţirea a trei criterii importante: PERFORMANŢĂ, PROTECŢIE şi PROFITABILITATE.
Generaţia P3 presupune:
• înfiinţarea a peste 50.000 de loturi experimentale;
• 10.000 de noi linii parentale de rapiţă au fost observate anual în pepiniere, pentru a beneficia de progresul genetic;
• aproximativ 4.000 de hibrizi de rapiţă testaţi anual în reţeaua noastră experimentală;
• în jur de 100 de locaţii pentru loturile de cercetare şi dezvoltare;
• 15.000 microparcele;
• 30.000 analize de laborator;
• 40.000 analize în teren;
• 11 criterii: umiditate, materia uscată, conţinutul de proteine, glucozinolaţi, ulei, acid palmitic, acid oleic, acid linoleic Omega, acid a-linoleic, acid erucic şi acid stearic;
• 8.600 hibrizi în studiu.

Rapita_b

MAXIMIZAREA RANDAMENTULUI la hibrizii de rapiţă de toamnă EURALIS
Printre hibrizii ce fac parte din programul GENERAŢIA P3 enumerăm: ES IMPERIO (semitardiv) şi ES BAROCCO (semitimpuriu).
În gama de hibrizi de rapiţă de toamnă 2018, fermierii vor mai avea de ales între hibrizi cu sistem de producţie Clearfield®: ES AQUAREL CL (timpuriu), ES DECIBEL CL (semitimpuriu), ES ANGEL CL (semitardiv), sau hibrizi premium, convenţionali, ES ELDORADO (semitimpuriu).
În plus faţă de o gamă nouă de hibrizi, performantă, Euralis vine în sprijinul fermierilor cu un nou program de monitorizare a culturii de rapiţă de toamnă - FARMSTAR.
Generaţia de rapiţă de toamnă din cadrul programului „MAXIMIZAREA RANDAMENTULUI”, cu ES IMPERIO şi ES BAROCCO ca primi hibrizi, va permite fermierilor să beneficieze de performanţe cu adevărat crescute. Euralis Seminţe invită fermierii să cultive cu încredere aceşti hibrizii de rapiţă pentru a beneficia de performanţele genetice ale acestora şi implicit de profit, împreună cu participarea la programul de monitorizare - FARMSTAR.
Vă invităm să încercaţi hibrizii de rapiţă Euralis, astfel încât să puteţi profita de toate aceste performanţe. Detalii despre hibrizi, oferta de preţ şi programul FARMSTAR puteţi afla de la reprezentanţii noştri zonali.

Text şi foto: Euralis Seminţe

 

MONITORIZAREA ŞI OPTIMIZAREA FERTILIZĂRII CU AZOT
FARMSTAR este un program inovator pentru monitorizarea şi optimizarea fertilizării cu azot (N), în scopul obţinerii unei productivităţi ridicate în cultura de rapiţă de toamnă. Programul este dezvoltat în parteneriat cu Airbus şi se bazează pe tehnologia Airbus de captare a imaginilor din satelit, în cultura de rapiţă, şi identificarea nevoilor de azot, în funcţie de fiecare zonă din cadrul parcelei, precum şi recomandarea aplicării diferenţiate cu azot în scopul obţinerii randamentului vizat.
FARMSTAR oferă:
Performanţă - aplicarea fertilizării la momentul corect şi în cantitatea potrivită reprezintă cheia în atingerea obiectivului de producţie vizat şi al calităţii acesteia.
Profitabilitate - optimizarea costurilor prin aplicarea diferenţiată a cantităţii de azot. Aplicarea unei cantităţi reduse de azot reprezintă un buget mai mic de cheltuieli şi impact redus asupra mediului înconjurător.

 

Un articol publicat în revista Ferma nr. 12/217 (ediţia 1-31 iulie 2018)

 

Vizualizat: 439 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?