Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Racer si Agil tehnologia adaptată pentru o floarea-soarelui de succes

Publicat: 05 martie 2021 - 14:25
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

PROBLEMA: Floarea-soarelui este principala cultură oleaginoasă din România, aceasta este recunoscută pentru rezistența mai bună la secetă și factorii de stres, dar pierderile de recoltă sunt semnificative dacă buruienile nu sunt combătute eficient la începutul perioadei de vegetație. Un alt aspect la care fermierii trebuie să fie atenți este utilizarea succesivă a erbicidelor sulfonilureice pe aceeași solă.

Această practică poate duce la apariția buruienilor rezistente la această clasă de erbicide. Riscul este mai mare în special în rotația grâu-floarea-soarelui. 

 

Soluția 

 

Pentru combaterea buruienilor dicotiledonate ADAMA propune fermierilor erbicidul Racer 25 EC. Aceasta se aplică în preemergență și formează o peliculă care împiedică răsărirea unui spectru larg de buruieni dicotiledonte, dar principalul avantaj este eficacitatea excelentă în combaterea Ambroziei, buruiană de carantină care pune probleme atât culturilor agricole cât și sănătății oamenilor, datorită polenului puternic alergen.

ADAMA RACER 25 EC_b

Pentru combaterea buruienilor monocotiledonate soluția recomandată de ADAMA este Agil 100 EC, graminicidul cu reacție ultra rapidă împotriva gramineelor. Agil se aplică postemergent în fenofaza de 4-6 frunze ale florii-soarelui. Se va utiliza doza de 0,8 l/ha pentru combaterea speciilor anuale și 1,0-1,5 pentru combaterea speciilor perene precum Costreiul din rizomi.

 

Avantaje

 

  • Două erbicide performante fără restricții față de genetica folosită
  • Combatere rapidă a Ambroziei încă de la început
  • Efect remanent împotriva discolitedonatelor de până la 4 săptămâni de la aplicare
  • Control rapid și sigur al gramineelor anuale si perene 

 

Vizualizat: 631 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură

Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură

Proprietarul uneia dintre cele mai mari ferme de bovine Scottish Highland din România, Nicolae Ibăşfălean, vrea să-şi lichideze afacerea înființată în urmă cu 12 ani. Pare cumva greu de înţeles, însă după ce am stat de vorbă cu fermierul, am convingerea că nu prea e cale de întoarcere. Lipsa motivaţiei, înaintarea în vârstă şi mai ales faptul că îi este tot mai greu să găsească oameni de încredere care să se ocupe de activitatea din fermă l-au determinat pe cel mai cunoscut crescător de vaci Highland din judeţul Sibiu să ia foarte serios în calcul opţiunea de a renunța la efectivul de animale. Printre argumente s-ar mai putea adăuga, desigur, şi dezinteresul românilor pentru carnea de vită premium. Pentru că, până la urmă, degeaba ai un produs de calitate dacă nu îl poţi valorifica.

Un reportaj de LIVIU GORDEA

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?