Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

PUMA X înseamnă productivitate ÎN PRIM PLAN

Publicat: 22 noiembrie 2018 - 10:59
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Cel mai mare partener al Titan Machinery, producătorul mondial Case IH, oferă tractoare adaptate oricărei pretenţii pe care o poate avea un fermier. De aceea, anul trecut, Case IH a lansat pe piaţa internaţională tractorul Puma X, care oferă o transmisie Semi-Powershift, un motor cu acces la puterea tipică FPT, „boost” şi siguranţă în funcţionare.

În ultimii unsprezece ani de când România a devenit stat membru al Uniunii Europene, întreaga industrie agricolă internă s-a aliniat încet-încet la tendinţele şi standardele impuse de fermierii vecini din Occident, dat fiind gradul de dezvoltare avansat de care aceştia dispun. Această aliniere a fost inevitabilă şi pe piaţa autohtonă a utilajelor agricole. Datorită suportului acordat de partenerii străini şi de inputurile de tehnică modernă pe care aceştia le-au adus, fermierului i-a fost din ce în ce mai uşor să facă agricultură performantă în România. Acesta este din ce în ce mai informat, aplecându-se cu interes asupra tuturor specificaţiilor de ordin tehnic pentru utilajele de pe piaţă, pentru a face întotdeauna alegerea care se mulează pe cerinţele din ferma pe care o deţine. Din întreaga piaţă a utilajelor, segmentul de tractoare nu face rabat de la regulă, acesta fiind într-o continuă schimbare, generată de fluctuaţiile din jurul a patru caracteristici importante de care ţine cont fermierul din România, şi anume: performanţa tractorului, rentabilitatea, fiabilitatea şi confortul oferit utilizatorului.

PUMA XClick pe poza pentru galerie!

Un tractor simplu, dar de mare putere
Case IH, cel mai mare partener al Titan Machinery, este pregătit să ofere tractoare sensibil adaptate oricărei pretenţii pe care o poate avea un fermier. De aceea, anul trecut, Case IH a lansat pe piaţa internaţională un tractor redus la esenţa lui. Este vorba de Puma X. Iar esenţa lui este foarte simplă: o transmisie Semi-Powershift, un motor care oferă acces la puterea tipică FPT, „boost” şi siguranţă în funcţionare. Toate valvele hidraulice beneficiază de control mecanic. Are un control electrohidraulic pe ridicătorii spate şi este un vehicul care în mod deliberat a fost menţinut foarte simplu, astfel încât să ofere puterea efectivă şi confortul fără nici un fel de exces de rafinamente electronice. Este un tractor care se pretează la orice muncă serioasă de câmp şi are o tracţiune absolut de invidiat, aşa cum îi stă bine oricărui tractor Case IH. Pentru compania Case IH, Puma X este o premieră pentru că a lansat un tractor adresat celor care au nevoie de putere mai mult decât de rafinamente electronice, cu integrare în sisteme mai sofisticate de producţie. Toţi cei care îşi doresc controale mecanice, un tractor simplu, dar de mare putere, au în Puma X un aliat de nădejde.

Trei noi modele Semi-Powershift standard
Puterea tractorului Puma X se înscrie între puterea nominală de 145 şi 165 CP, în mod tipic pentru orice tractor Puma, tractorul generează „boost” în anumite aplicaţii cum ar fi trasportul de înaltă viteză şi operaţiile cu priză de putere. Priza de putere are un selector mecanic. Chiar şi în versiunea standard, tractoarele Puma X integrează absolut tot ce este necesar pentru agricultura modernă, inclusiv o transmisie 18F/6R 40 km/h cu şase trepte de viteză Powershift, până la patru supape mecanice cu operare de la distanţă şi un sistem hidraulic de mare capacitate. Puma 140 X atinge noi niveluri de putere, iar în prezent există variantele suplimentare Puma 150 X şi Puma 165 X, ceea ce înseamnă că aceste modele pot fi comandate acum cu trei specificaţii diferite. Aceste maşini simple şi uşor de utilizat sunt instrumente excelente pentru afaceri rentabile, care vă permit realizarea activităţilor la standardele proprii unor tractoare mult mai complexe. Odată cu adăugarea a trei noi modele Semi-Powershift standard, Puma 140 X, 150 X şi 165 X, gama Puma oferă acum mai multe opţiuni ca oricând, pentru a satisface exigenţele oricărui tip de întreprindere.

Tehnologia inteligentă generează economii importante
Extrem de economice atunci când vine vorba de consumul de carburant datorită turaţiei scăzute de lucru a motoarelor ce le echipează, chiar şi atunci când au de executat sarcini grele, tractoarele din seria Puma X dotate cu AFS (Advanced Farming System) generează economii importante de timp şi bani prin reducerea timpilor morţi şi optimizarea ciclurilor de lucru. Tehnologia inteligentă a acestor tipuri de tractoare vă scuteşte de cheltuieli importante. De asemenea, multe dintre modificările cheie se găsesc în cabină, care are o interfaţă de bază pentru operator cu afişaj digital al informaţiilor. Interiorul cabinei a fost proiectat de inginerii care au cercetat ce anume îi trebuie unui operator de tractoare şi unde sunt potrivite anumite controale pentru operarea fără efort. Lista completă a echipamentelor opţionale arată că noile modele Puma X pot fi echipate cu caracteristici suplimentare, după cum este necesar, cu opţiuni, inclusiv sisteme de ghidare şi auto-direcţie.


Bogdan CONSTANTIN
PR & Communication Specialist
Titan Machinery România


ST.VALENTIN, AUSTRIA - LOCUL DE NAŞTERE AL MODELELOR MAXXUM, PUMA ŞI OPTUM
Case IH susţine agricultura de 176 de ani, iar marca Case IH reprezintă o tradiţie de impunere pe piaţă. Istoria sa reprezintă apogeul unor eforturi conjugate depuse de mari companii şi mărci din domeniul echipamentelor agricole, precum Case, International Harvester şi David Brown, pentru a preciza doar câteva. Fiecare dintre aceste mărci a jucat un rol important în istoria şi evoluţia Case IH. De-a lungul anilor s-au schimbat multe, însă legendara marcă roşie va reprezenta întotdeauna angajamentul nostru privind asigurarea succesului producătorilor agricoli.
Orice maşină Case IH din St. Valentin poartă steagul excelenţei austriece de fabricare şi proiectare. Sediu european al Case IH, fabrica din St. Valentin se bazează pe pasiunea şi experienţa inginerilor săi şi lucrătorilor din producţie, precum şi pe liniile de asamblare moderne, care produc 31 de modele de tractor, ce variază între 99 şi 300 CP, la cele mai înalte standarde de calitate şi precizie. 90% dintre tractoarele produse în St. Valentin sunt exportate, ducând propria cultură a excelenţei peste tot în lume.


Un articol publicat în revista Ferma nr. 13/218 (ediţia 1-14 august 2018)

 

Vizualizat: 413 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?