Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Pulverizatoarele Dammann - precizie nemţească oferită de Titan Machinery

Publicat: 18 iulie 2018 - 11:11
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Anul trecut, Titan Machinery România a devenit importator şi distribuitor pe piaţa autohtonă al utilajelor de stropit DAMMANN. Astfel, producătorul german va fi prezent şi pe piaţa românească cu cele două mari serii de maşini de erbicidat, în versiunile autopropulsate şi tractate. 

Pulverizatoarele Dammann autopropulsate şi tractate sunt adaptabile, stabile şi pot fi dotate cu diferite echipamente, utilaje şi opţiuni.

Pulverizatoarele DammannClick pe poza pentru galerie!

Uşor manevrabile, stabile şi adaptabile
• Cabina confortabilă DAMMANN-trac. Scaunul cu amortizoare şi coloana de direcţie reglabilă au fost amplasate în mod ergonomic. Maneta de deplasare şi principalele comenzi sunt la îndemână şi uşor de manevrat, iar suportul pentru pahare şi compartimentele de depozitare sunt uşor accesibile de pe scaunul şoferului.
• Interacţiunea dintre pompă, injector şi centrul de spălare. Pompa robustă autoamorsantă cu membrană şi piston, cu ajutorul injectorului, oferă o putere de aspiraţie de până la 1000 l/min. Acest lucru permite umplerea unui rezervor de 4400 litri în mai puţin de 5 minute. Datorită principiului de aspiraţie în vid, injectorul permite aspirarea solidelor din centrul de spălare în rezervor cu o viteză de 310 l/min. Centrul de spălare de 60 litri este alimentat cu apă proaspătă în timpul umplerii. Pentru spălare şi diluare este disponibilă o clătire inelară, care creează un flux rotativ de lichid pentru curăţarea tancului principal, fără conglomerate, prin spălarea completă a peretelui interior. Sistemul de curăţare cu aer realizează golirea şi spălarea rapidă a conductelor.
• Specialul DAMMANN-Nocton asigură o presiune de injecţie constantă.
• Sistemul de pulverizare, prevăzut cu un mecanism de recirculare, duce amestecul de substanţe la duze, evitând pulverizarea lichidului fără a fi amestecat.
• Suportul de duze Quattro (opţional) permite comutarea diferitelor duze de la terminal. În funcţie de viteză, comutarea automată a duzelor se poate efectua şi prin aplicaţia Vario-Select.
• Iluminare LED „HD-Night LUX“ cu detector de obstacole (opţional). Fiecare duză de pulverizare activată este iluminată de un LED, astfel încât operatorul are un control vizual al funcţionării duzelor, îmbunătăţind lucrul pe timp de noapte. Un detector special iluminează în mod deosebit obstacolele. Restul terenului este iluminat mai slab, astfel încât vizibilitatea conducătorului să se concentreze clar asupra obstacolelor.
• Agitatorul şi dispozitivul de curăţare rotativ (RRW) sunt două elemente montate central şi echipate cu duze speciale de injecţie, utilizate atât pentru agitare/amestecare, cât şi pentru curăţarea cisternei. Opţional, maşina poate fi dotată cu sistem de curăţare exterioară.
• Sistemul Dual-Air (opţional). Cei 40 de ani de experienţă practică ai companiei HERBERT DAMMANN GmbH în construcţia echipamentelor de protecţie a plantelor se reflectă şi în realizarea sistemului Dual-Air, pentru o aplicare precisă, economică şi ecologică a soluţiei de stropit. Sistemul unic cu flux dublu de aer, integrat în faţa şi în spatele duzei, protejează şi stabilizează jetul pulverizat chiar şi în condiţii de vânt.
• Noile terminale Touch ISOBUS HD12pad şi HD8pad (opţionale) permit o vizualizare perimetrală de 360o. Acum este posibil să conectaţi la terminal un sistem video cu patru camere de 180o. Prin intermediul unui computer special, cele 4 semnale video sunt combinate astfel încât şoferul să aibă vizibilitate pe toate părţile laterale ale DAMMANN-trac. Persoanele şi obstacolele sunt afişate în mod clar în zona terminală, iar unghiurile moarte, în special din zonele roţilor, sunt reduse la minim. Un sistem video cu trei camere, cu vizualizare perimetrală, este disponibil şi pentru pulverizatoarele tractate.

DAMMANN-trac DT 2800H EcoDrive™
Noul DT 2800H EcoDrive™ hidrostatic completează gama de produse DAMMANN-trac din gama autopropulsată, mai economică, mai rapidă şi mai silenţioasă. Hidromotoarele de tracţiune sunt de ultimă generaţie, beneficiind de o pompă hidraulică şi de un dispozitiv de comandă inteligent, pentru controlul tracţiunii. Dispozitivul de comandă controlează turaţia motorului diesel MTU 6R1000, astfel încât să fie dezvoltată numai puterea necesară pentru propulsia hidraulică.
Reglarea opţională a căilor/ecartamentelor permite utilizarea DAMMANN-tracDT 2800H S4 pentru diferite tipuri de culturi. În timpul deplasării, operatorul modifică lăţimea căii/ecartamentului din cabină, prin intermediul comenzii din cotieră, la 1800-2250 mm (în funcţie de anvelope) sau la 2250-3000 mm şi la 2550-3300 mm (numai în combinaţie cu sistemul de direcţie integrală).

DAMMANN-trac DT 3500H S4 EcoDrive™
Propulsorul puternic şi economic cu trei osii oferă o eficacitate sporită. Cu un volum al cisternei/rezervorului de până la 12.000 litri, DAMMANN-tracDT 3500H S4 EcoDrive™ poate lucra eficient pe suprafeţe întinse. Combinaţia între eficacitate şi manevrabilitate este realizată de cele două osii (punţi) direcţionate şi de cele 6 motoare hidraulice ale roţilor.
Sistemul de direcţie integrală sau direcţia pe 4 roţi (opţional), de la DT 2800 H S4, face din DAMMANN-trac un echipament mult mai manevrabil, având o rază de bracaj (virare) mai mică şi mai multă precizie a căii de rulare, cu direcţie suplimentară pe osia (puntea) spate.
EcoDrive™ este foarte manevrabil datorită celor trei osii ale sale, iar la dimensiunile anvelopelor de 480/80 R46, cu un ecartament de 2,25 m, are o rază interioară de circa 6,25 m. În funcţie de anvelope şi de ecartament, raza interioară şi unghiul de direcţie pot fi modificate. Raza de bracaj variază între 9,45 m şi 10,25 m.

DAMMANN-trac DT 2400H S4 „Highlander“ EcoDrive™
“Variabilul econom" al Highlander îşi poate adapta mărimea ecartamentului şi garda la sol. Sistemul său standard, de direcţie integrală, contribuie şi la manevrabilitatea acestuia.
Highlander a fost conceput pentru a efectua lucrări de protecţie a plantelor şi de fertilizare a culturilor pe suprafeţe extinse. Garda la sol ajunge până la 1900 mm. Culturile speciale cum ar fi cele de porumb şi floarea-soarelui pot fi tratate chiar până aproape de momentul recoltării.
Pentru a lucra la înălţimi mari, special pentru Highlander a fost conceput deflectorul pentru tulpini.
Hill-Control are control asupra deplasării în pante şi pe terenurile agricole trunchiate, unde Highlander este întotdeauna repus în poziţie orizontală. Centrul de greutate se află întotdeauna la jumătatea distanţei dintre osii, iar roţile stau în poziţie verticală. Hill-Control monitorizează individual fiecare picior al Highlander, astfel încât să fie întotdeauna în poziţie verticală. Împreună cu Distance-Control (controlul de la distanţă al pulverizatorului montat), această tehnologie menţine poziţia pe terenurile denivelate.

Bogdan CONSTANTIN
PR & Communication Specialist
Titan Machinery România


PULVERIZATORUL TRACTAT CLASA PROFI
Dispozitivele clasei Profi deţin un echipament de bază de înaltă calitate. În special detaliile tehnice ale echipamentului dovedesc unicitatea pulverizatorului tractat clasa Profi.
Caracteristici şi dotări standard:
Volume cisternă/rezervor: 8.000, 10.000, 12.000 şi 14.000 litri;
Lăţimile braţului: 24 m până la 42 m;
Debitul pompei: 500 l/min;
Secţiuni braţe: până la 12 lăţimi ale secţiunii braţelor;
Rezervor apă curată de 500 litri, integrat;
Circuit duze: suport duze, în tandem, electropneumatic;
Recipient cu apă pentru spălat pe mâini: 15 litri;
Control/comandă: Calculator ISOBUS, terminal ISOBUS Basic şi Joystick.
Pulverizatorul tractat tandem clasa Profi are osia în tandem, fiind dotată, în funcţie de sarcină, cu amortizoare cu aer, iar cea de-a doua osie este controlată prin unghiul de fugă.
Acest model include şi alte echipamente standard, precum: apărătoare de noroi, sistem de golire/drenare pneumatică a conductei de presiune, spălare circulară cu presiune, centru de spălare/clătire de 60 l, compensarea înclinării în pantă prin cilindrul dublu, indicator digital de nivel TankControl, bloc de control hidraulic conectat prin terminal, control telecomandat pentru pornire agitator, sistem de spălare filtru de presiune.
Suspensiile şasiului în tandem se adaptează la greutatea maşinii. Când cisterna este goală, osia (puntea) faţă este detensionată, pentru a oferi o mai bună manevrabilitate. Sistemul autohight menţine rampa la o înălţime constantă.

 

Un articol publicat în revista Ferma nr. 10/215 (ediţia 1-14 iunie 2018)

Vizualizat: 1243 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Ioan Hlavai, exploatează în jur de o sută de hectare iar în 2019 a reuşit să câştige un proiect de finanţare cu fonduri europene în valoare de 74.500 euro, pentru achiziţia de utilaje. Îşi luase atunci un tractor Zetor Forterra CL 140, împreună cu o tocătoare pentru defrişări. 

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?