Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Prutul susţine "Agricultura în familie"

Publicat: 04 aprilie 2018 - 11:57
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Compania Prutul a lansat, la finalul lunii februarie a.c., platforma ,,Agricultura în familie’’ - un program unic în industria de agribusiness din România.

Pentru început, acest program deschide dialogul cu doamnele care gestionează propriile ferme agricole şi afaceri în agribusiness, sau care, alături de soţi sau alţi membri ai familiei, îşi desfăşoară activitatea în peisajul agricol din ţara noastră. Prutul face astfel un pas înainte în comunicarea cu fermierii cu care colaborează, aceştia fiind abordaţi pentru prima dată de către o companie din perspectiva unor adevărate afaceri de familie, antreprenoriale.
Lansarea programului a fost făcută în cadrul a două evenimente care au avut loc la Tecuci şi Călăraşi, în preajma zilei de Dragobete (24 februarie), la care au participat peste 30 de doamne care activează în agricultură.

Prutul susţine Agricultura în familie_b
Cei doi moderatori invitaţi, ambii antreprenori de succes, Alice Năstase Buciuta, jurnalist şi autoare de cărţi dedicate femeilor, şi Marius Tudosiei, bucătar profesionist şi realizator de emisiuni TV culinare, au dezbătut împreună cu invitatele tema tradiţiilor româneşti, rolul femeii în definirea valorilor legate de familie şi succesul în antreprenoriat. De asemenea, doamnele participante au aflat de la Marius Tudosiei cum pot reinterpreta mâncarea românească şi s-au bucurat de preparate delicioase gătite cu uleiul Spornic Premium, singurul ulei de floarea-soarelui îmbuteliat, 100% High Oleic, din România.
"Prin acest program inedit în mediul agribusiness, ne dorim să susţinem valorile tradiţionale româneşti legate de familie şi să oferim recunoaştere muncii pe care doamnele din agricultură o fac zi de zi şi contribuţiei pe care acestea o au la dezvoltarea şi consolidarea afacerilor de familie şi apoi la transmiterea lor către generaţiile tinere de fermieri”, declară Claudiu Spiridonescu, Director Comercial Agribusiness - Prutul.
Prin programul ,,Agricultura în familie”’, Prutul se înscrie în rândul companiilor şi organizaţiilor mondiale care susţin şi promovează afacerile de familie şi, în acelaşi timp, femeile, în calitate de promotor al unei agriculturi moderne şi sustenabile.

Text şi foto: Prutul SA


Un articol publicat în revista Ferma nr. 5/210 (ediţia 15-31 martie 2018)

 

Vizualizat: 351 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!