Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Programul Fendt Alpine

Publicat: 17 ianuarie 2019 - 12:15
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Cine a vizitat Germania, din primăvară până toamna târziu, cu siguranţă a văzut, într-un interval de o oră, cel puţin două tractoare mici având ataşate o cositoare sau o greblă. Producerea hranei pentru animale este o preocupare cotidiană chiar şi în acele regiuni cunoscute mai degrabă ca destinaţii turistice.
Sigure, eficiente în lucru, într-un loc provocator precum culmile Alpilor, echipamentele propuse de Fendt sunt special construite pentru a face faţă unui astfel de mediu.

Pentru că şi la noi există numeroase proiecte destinate pajiştilor, vă facem cunoscut programul Fendt Alpine, gama de utilaje a producătorului german destinate producerii hranei animalelor, ce include adevăraţi specialişti pentru lucrările în pantă. Modul de lucru al acestora înglobează o îndelungată experienţă, ceea ce poate fi demonstrat încă din primele momente ale utilizării. Iar tractorul Fendt 200 Vario, cu puternicul său motor şi cu transmisia CV, este perfect pentru terenurile dificile, ducându-vă în locuri unde alte tractoare standard ar fi renunţat demult.

Fendt 200 Vario
La fel ca toate tractoarele Fendt, şi acesta, cel mai mic dintre ele, este construit pentru performanţe de top. Eficienţa sa rezultă dintr-o serie de caracteristici distincte, printre care se numără tracţiunea constantă, centrul de greutate jos, raza de cabrare mică (punct de întoarcere la 52o), suspensia punţii centrale, ergonomia cabinei etc.
Modelele seriei Fendt 200 Vario au puteri cuprinse între 77 şi 111 CP, motorul AGCO Power în 3 cilindri asigurându-le randamentul ridicat şi stabilitatea, iar tehnologia cu 4 supape, împreună cu turbocompresorul şi cu supapa de descărcare, utilizează întregul potenţial de putere.
Sistemul Tractor Management (TMS) comandă şi controlează ansamblul motor/cutie de viteze Vario pentru a asigura eficienţa maximă a costurilor. TMS face cu adevărat posibilă conducerea facilă a tractoarelor, fie cu ajutorul joystick-ului, fie cu cel al pedalei de acţionare. Atunci când TMS este activat, electronica tractoarelor controlează turaţia motorului şi raportul de transmisie. Operatorul trebuie doar să stabilească viteza dorită, iar TMS se va ocupa de toate.
Tractoarele compacte sunt economice: turaţiile reduse şi cuplul mare permit viteze de transport de 40 km/h la doar 1750 rpm. O nouă unitate de răcire, filtrul de aer de înaltă performanţă şi ventilatorul reversibil fac posibilă reducerea lucrărilor de întreţinere necesare, pentru a permite funcţionarea continuă fără întrerupere.

Greblele de împrăştiat Fendt Twister 431 DN / 601 DN_b

Greblele de împrăştiat Fendt Twister 431 DN / 601 DN
Cu lăţimi de lucru de 4,30 m (431 DN) /5,70 m (601 DN) şi cu 4 sau 6 rotoare, aceste greble se cuplează la tractor (în trei puncte) prin intermediul unui cap de antrenare unic, ce face posibilă o foarte bună tracţiune. Atunci când grebla se ridică, capul de antrenare o blochează automat în poziţia ei, ceea ce creşte siguranţa când se lucrează în pantă. Centrul de greutate al greblei este apropiat de tractor.
Caracteristicile cheie ale acestora includ greutatea mică, bara de prindere scurtă şi alte câteva detalii inteligente care fac posibile exploatarea excelentă şi obţinerea unor rezultate remarcabile.

Grebla de adunat Fendt Former 351 DS_b

Grebla de adunat Fendt Former 351 DS
La fel ca toate utilajele Fendt, şi aceasta are un design compact şi o foarte bună stabilitate. Deosebit la această greblă de 3,60 m este posibilitatea de a fi ataşată atât în spatele, cât şi în faţa tractorului, montarea/demontarea realizându-se cu uşurinţă.
Calitatea materialului pentru siloz este mai ridicată dacă roţile tractorului nu calcă pe brazdele adunate. La ambele variante de prindere, brazda adunată este întotdeauna pe partea dreaptă, iar ergonomia este mult îmbunătăţită, pentru ca operatorul să nu obosescă nici în zilele lungi de lucru.
Roţile de învârtire pot fi blocate, iar brăţările dinţilor furcii sunt demontabile.

Cositoarea cu tamburi Fendt Slicer 260 FP/FPS_b

Cositoarea cu tamburi Fendt Slicer 260 FP/FPS
Ideală pentru lucrările în pantă, având o lăţime de lucru de 2,50 m, aceasta este uşoară, compactă şi are centrul de greutate apropiat de tractor. Maşina este prevăzută, în standard, cu protecţie la suprasarcină.
Sistemul de cuplare oscilant (cu prindere în trei puncte) permite adaptarea perfectă la conturul solului, chiar şi pe cele mai dificile terenuri. Punctul de rabatare a unităţii de tăiere se află în centrul de greutate. Patul de tăiere este centrat în mijloc, prin forţa arcului. Aceasta înseamnă că unitatea de tăiere nu se balansează în timpul transportului şi asigură un nivel excelent de siguranţă pe şosele.

Text şi foto: www.mewi.ro

 

SPECIALIŞTII FENDT PENTRU PAJIŞTI
Twister - greblă de împrăştiat, Former - greblă de adunat, Slicer - cositoare cu tamburi, Cutter - cositoare cu discuri sunt cele patru utilaje care, ataşate unui tractor Fendt 200 Vario, reprezintă combinaţia ideală pentru obţinerea hranei de cea mai bună calitate pentru animale, provenită din terenuri montane greu accesibile.

 

Un articol publicat în revista Ferma nr. 14/219 (ediţia 15-31 august 2018)

Vizualizat: 544 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?