Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Primul eveniment al “Clubului High Oleic”

Publicat: 16 octombrie 2018 - 10:25
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

În preambulul campaniei de floarea-soarelui, Prutul a organizat primul eveniment dedicat CLUBULUI HIGH OLEIC, club lansat la începutul acestui an, în cadrul evenimentelor anuale cu fermierii.

La evenimentul privat, care a avut loc în perioada 7-9 iunie, în zona Drăgăşani, au participat membrii onorifici ai Clubului, clienţi cu tradiţie ai companiei Prutul, care alocă o importanţă mare culturii High Oleic în structura anuală de culturi agricole.

Foto Lansare Clubul High Oleic_b
CLUBUL HIGH OLEIC, o organizaţie unică în domeniul agribusiness din România, reprezintă puntea de legatură între fermierii cultivatori de floarea-soarelui High Oleic şi un procesator, Prutul fiind primul producător din ţara noastră al unui ulei îmbuteliat 100% High Oleic.
CLUBUL HIGH OLEIC este o organizaţie informală, care aduce laolaltă fermieri din toate zonele agricole ale ţării. Membrii Clubului sunt fermieri de cultura mare din România, care aleg să se alinieze trendului internaţional, în creştere, în ceea ce priveşte cultura de floarea-soarelui High Oleic şi care aleg să colaboreze cu Prutul pentru achiziţia de inputuri şi pentru vânzarea recoltei de floarea-soarelui High Oleic.
Pentru toti membrii Clubului, Prutul va pune la dispoziţie noutăţi legate de cultura High Oleic, tehnologie de ultimă oră, acces rapid la hibrizi de top, oferte speciale şi un interes constant în achiziţionarea acestei culturi.

PRUTUL Club logo gold_b

125 de ani de tradiţie a Fabricii de ulei Prutul din Galaţi
Brandul de ulei Spornic Premium, produs la Fabrica Prutul din Galaţi încă din anul 2015, este dovada că Prutul susţine şi promovează cultura High Oleic şi şi-a asumat un rol de pionierat în informarea şi educarea consumatorului român cu privire la beneficiile uleiului High Oleic în gastronomie şi pentru sănătate.
Lansarea Clubului marchează, totodată, aniversarea a 125 de ani de tradiţie a Fabricii de ulei Prutul din Galaţi, aceasta fiind fabrica cu cea mai îndelungată tradiţie în producţia de ulei vegetal din România (de la 1893).

Text şi foto: Prutul SA


Un articol publicat în revista Ferma nr. 12/217 (ediţia 1-31 iulie 2018)

 

Vizualizat: 387 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!