Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

PRIMUL EVENIMENT AL “CLUBULUI HIGH OLEIC”

Publicat: 02 iulie 2018 - 15:08
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În preambulul campaniei de floarea-soarelui, Prutul a organizat primul eveniment dedicat CLUBULUI HIGH OLEIC, club lansat la începutul acestui an, în cadrul evenimentelor anuale cu fermierii.

La evenimentul privat, care a avut loc în perioada 7-9 iunie, în zona Drăgășani, au participat membrii onorifici ai Clubului, clienți cu tradiție ai companiei Prutul, care alocă o importanță mare culturii High Oleic în structura anuală de culturi agricole.

CLUBUL HIGH OLEIC, o organizație unică în domeniul agribusiness din România, reprezintă puntea de legatură între fermierii cultivatori de floarea-soarelui High Oleic și un procesator, Prutul fiind primul producător din țara noastră al unui ulei îmbuteliat 100% High Oleic.

CLUBUL HIGH OLEIC este o organizație informală, care aduce laolaltă fermieri din toate zonele agricole ale țării. Membrii Clubului sunt fermieri de cultură mare din România, care aleg să se alinieze trendului internațional, în creștere, în ceea ce privește cultura de floarea-soarelui High Oleic și care aleg să colaboreze cu Prutul pentru achiziția de inputuri și vânzarea recoltei de floarea-soarelui High Oleic.

Pentru toti membrii Clubului, Prutul va pune la dispoziție noutăți legate de cultura High Oleic, tehnologie de ultimă oră, acces rapid la hibrizi de top, oferte speciale și un interes constant în achiziționarea acestei culturi.

Brandul de ulei Spornic Premium, produs la Fabrica Prutul din Galați încă din anul 2015, este dovada că Prutul sustine și promovează cultura High Oleic și și-a asumat un rol de pionierat în informarea și educarea consumatorului român cu privire la beneficiile uleiului High Oleic în gastronomie și pentru sănătate.

Lansarea Clubului marchează, totodată, aniversarea a 125 de ani de tradiție a Fabricii de ulei Prutul din Galați, aceasta fiind fabrica cu cea mai îndelungată tradiție în producția de ulei vegetal din România (de la 1893).

IMG_1595.1_b


Pentru informații suplimentare:
Mihaela Merlă
PR & Marketing Communication Manager
Prutul SA
mihaela.merla@prutul.ro

Vizualizat: 1181 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Lemken Solitair DT, o combinaţie de semănat cu totul specială!

Lemken Solitair DT, o combinaţie de semănat cu totul specială!

Lemken a expus pentru prima dată în România semănătoarea Solitair DT!

Aceasta este de fapt o combinaţie de semănat şi oferă mai multe avantaje fermierilor. În partea din faţă a semănătorii se află o greblă de nivelare, care are rolul de a uniformiza suprafaţa înainte de a plasa sămânţa în pământ. Tăvălugul cu anvelope, montat opţional, asigură în plus o mărunţire a solului în faţa sistemului de discuri Heliodor, care are rolul de a pregăti patul germinativ pe adâncimea de 10-12 cm, sau mai puţin, dacă este cazul. Îngrăşământul este depus cu precizie între două rânduri de seminţe cu ajutorul brăzdarelor cu discuri duble, la adâncimea de aplicare dorită, pentru o pornire mai bună în vegetaţie. Apoi, rola de tăvălugire cu anvelope asigură o reconsolidare uşoară a segmentului de sol în care secţia de semănat va depune cu foarte mare precizie sămânţa. În final avem un set de greble cu dinţi, ce au rolul de a împiedica formarea crustei. Capacitatea buncărului porneşte de la 3.400 litri şi poate ajunge până la 5.100 litri, cu posibilitatea separării materialului (40:60). „În funcţie de varianta de echipare, avem opţiunea Single Shot sau Double Shot, ceea ce înseamnă că fermierii pot aplica chiar trei tipuri de sămânţă diferite sau sămânţă şi îngrăşământ”, ne-a explicat Marian Gheorghe, Manager de vânzări Lemken România.

Tractoare cu și fără cabină pentru specificul Transilvaniei de la NHR Agropartners! Dicor Land, pentru prima dată la AGRARIA! Sigma România, pentru al doilea an consecutiv la AGRARIA!
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?