Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Presele Entry şi Extreme

Publicat: 20 iulie 2018 - 12:40
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Luna martie 2016 a însemnat pentru fabrica Maschio Gaspardo România un moment important în dezvoltarea acesteia, deoarece aici s-a dat în folosinţă o linie nouă de fabricaţie pentru maşinile de făcut baloţi rotunzi. Noile balotiere au camera fixă şi sunt dotate cu tehnologie de ultimă generaţie. 

La Chişineu-Criş, în judeţul Arad, Maschio fabrică presele Entry 120 şi Entry 150. Aceste două modele cu cameră fixă sunt oferite la promoţie şi în acest an, alături de maşina de balotat cu cameră variabilă Extreme 165.

Presele Entry ÅŸi ExtremeClick pe poza pentru galerie!

Modelele cu cameră fixă
Maşinile de făcut baloţi Entry se caracterizează prin robusteţe şi fiabilitate, sunt uşor de utilizat şi dovedesc performanţe excelente. Presele au un cadru robust cu structura compusă, camera este fixă (1200 x 1200 la modelul Entry 120 şi 1200 x 1500 la modelul Entry 1500), iar transmisiile sunt cu lanţ. Decuplarea, tensionarea şi lubrifierea lanţurilor se face automat. Lăţimea de lucru a pick-upului (dotat cu 2 roţi spre deosebire de majoritatea modelelor, care au o roată) este de 1500 mm (opţional 2000 mm). Alimentatorul este identic cu cel existent la modelul Extreme, având 16 dinţi poziţionaţi la distanţa de 69 mm.
Maşinile au sistem de ridicare hidraulică “PU”, iar legarea baloţilor se face cu sfoară dublă, cu plasă sau cu sfoară dublă&plasă. Turaţia la priza de putere este de 540 rot./min. Transmisia cardanică are sistem de siguranţă cu şurub. Puterea necesară la varianta Entry 120 este de 40 CP, iar la Entry 150 sunt necesari 50 CP. Numărul de arbori pe lanţ este de 33 la varianta Entry 120 şi 41 la modelul Entry 150. Dimensiunile acestor prese (lăţime x înălţime x lungime) sunt: 2150 x 2000 x 3500 la versiunea Entry 120 şi 2150 x 2350 x 3800 la modelul Entry 150.
Maschio Gaspardo pune la dispoziţia fermierilor următoarele accesorii: kit extragere balot (recomandat pentru balotarea produselor verzi), kit legare cu plasa Entry 120/ Entry 150, kit frâne hidraulice pentru parcare, kit roţi 11,5/80 - 15,3 şi kit roţi 400/60 - 15,5). Accesorii precum pick-up de 2000 mm, roţi de 400/60-15,5, frâne hidraulice şi cardan omocinetic sunt oferite la preţ suplimentar.

Maşina de făcut baloţi Extreme 1
Presa cu cameră variabilă (geometrie mecanică variabilă) are 6 curele. Comprimarea se face hidraulic. Maşina de balotat este executată în variantele Extreme 165 şi Extreme 180. Puterea necesară la varianta Extreme 165 este de 60 CP, iar la modelul 180 este de 68 CP. Camera este prevăzută cu role. Lăţimea de lucru a pick-upului este de 2200 mm. Turaţia la priza de putere este de 540 rot./min. Diametrul balotului variază de la 50 cm la 160 cm la modelul 165 şi de la 50 cm la 175 cm la versiunea 180. Lăţimea balotului este de 1200 mm. Lubrifierea lanţurilor se face automat.
Maşina este dotată cu o unitate de comandă electronică multifuncţională „Easytronic”. Unitatea este simplă şi uşor de utilizat, ea permiţând modificarea diametrului balotului, a densităţii de presare sau a sistemului de legare, cu afişarea pe un ecran grafic a operaţiilor şi a parametrilor de lucru. Anvelopele sunt 400/60-15,5. Modelul Extreme 165 HTC este dotat cu un sistem de alimentare „HTC”, având un rotor cu 13 cuţite ce menţin lungimea de tăiere a furajelor recoltate la 77 mm. Extreme 165 HTI dispune de sistemul de alimentare „HTI”, care este ideal pentru gestionarea paielor tocate, scurte şi uscate, precum şi pentru a aduna, fără a deteriora, nutreţul scurt şi sfărâmicios. Acest model este dotat cu sistem de alimentare cu tocător şi kit contracuţite.

Unitatea de control “ICON”
Presele Maschio au integrat un sistem electronic multifuncţional, ce permite urmărirea anumitor parametri în timpul lucrului, unele reglaje făcându-se cu ajutorul unui computer montat în cabina tractorului.
Maşinile de făcut baloţi marca Maschio pot fi dotate cu unitatea de control “ICON”, cu până la 5 programe dedicate, care pot fi modificate de operator şi care permit reglarea presiunii exercitate în timpul formării balotului. Acesta este un instrument foarte important pentru agricultor, care, pe baza evaluării gradului de umiditate a produsului şi în funcţie de tipul de depozitare ulterioară, poate alege programul optim.
Designul continuu la aceste prese asigură o funcţionare lină, iar viteza mică de rotaţie îi ajută pe fermieri să facă economie de combustibil şi să extindă durata de viaţă a maşinii.

 

BALOTIERĂ LA PACHET CU SISTEMUL DE ÎNFOLIERE
Pentru a realiza baloţi de calitate şi pentru o păstrare ulterioară în condiţii bune, fără a fi afectaţi de umiditate, temperatură etc., presele de balotat pot fi combinate şi cu o maşină de înfoliat realizată tot de către Maschio Gaspardo. Aceasta este dotată cu două role de înfoliere care funcţionează în sincron, reducând astfel durata operaţiei. Sistemul de preîntindere a foliei asigură o înfăşurare compactă şi aderentă, eliminând eventualele bule de aer. Platforma de înfăşurare este dotată cu 3 role, ceea ce asigură o stabilitate maximă şi o suprafaţă mare de sprijin, ceea ce evită deformarea baloţilor. Sistemul de rulare a balotului este foarte robust, ceea ce permite rotirea constantă a acestuia şi fără trepidaţii, chiar şi la sarcini grele.

 

Un articol publicat în revista Ferma nr. 11/216 (ediţia 15-30 iunie 2018)

Vizualizat: 874 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Dupa două campanii de recoltat cu combina John Deere S770i cu heder de tip vario de 9 metri rezultatele au fost pe măsura aşteptărilor. „Am recoltat într-o singură zi peste 230 de tone, în condiţiile în care oricum s-a ieşit târziu în câmp. Cu această combină poţi recolta fără probleme 35 de hectare într-o zi. Şi în condiţiile noastre de lucru, că intrăm la recoltat la ora 11-12 şi terminăm la 9 seara. Pentru că noi suntem producători de sămânţă şi trebuie să avem umiditatea corectă, să curăţăm foarte bine combina, şi nu doar de la o cultură la alta, chiar şi între diferite soiuri de grâu” - Willy Tavares

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?