BAyer 1200x150
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Presele controlează tractorul

Publicat: 02 aprilie 2020 - 16:06
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Krone este primul producător de prese de balotat care a primit certificarea AEF (Agricultural Industry Electronics Foundation) pentru implementarea sistemului de management tractor-implement (TIM - Tractor Implement Management) la seriile Fortima, Comprima şi VariPack.

Certificarea AFE este o confirmare oficială a faptului că presele Krone pentru baloţi rotunzi au fost aprobate şi sunt în măsură să controleze tractorul, transformând astfel combinaţia presă de balotat şi tractor într-o singură "unitate de operare". Acest sistem de management face ca presele Krone să fie şi mai eficiente, şi mai uşor de utilizat.

Practic, în timpul funcţionării, imediat ce camera de balotare se umple şi balotul este legat, tractorul este oprit automat de sistemul TIM. De asemenea, toate celelalte secvenţe, inclusiv alimentarea cu fluxul de material în camera de balotare, legarea, deschiderea şi închiderea uşii spate şi evacuarea balotului sunt controlate prin sistemul TIM.

Interfaţa preselor Krone este universală şi permite comunicarea cu toate mărcile de tractoare certificate TIM de AEF.

Krone VariPack 165 XC Plus_b

Krone VariPack 165 XC Plus

 

Gama VariPack de la Krone are acum două noi modele: VariPack compact 165 XC Plus şi VariPack 190 XC Plus. Cele două noi modele produc baloţi cu diametru variabil de la 0,80 la 1,65 m, respectiv de la 0,80 m la 1,90 m. Dimensiunea camerei de balotare fiind, de altfel, principala diferenţă dintre cele două modele, toate celelalte caracteristici sunt identice.

Camera de balotare a presei VariPack are patru centuri din cauciuc cu două straturi de ţesătură încorporate şi care oferă flexibilitate şi rezistenţă sporită, precum şi o lungă durată de viaţă. Materialul din care aceste curele sunt fabricate are aderenţă şi, combinat cu proiectarea specială a suprafeţei centurilor, se asigură un contact excelent cu materialul de balotat fără alunecare.

Noile modele VariPAck execută toate operaţiile specifice complet automat. Atât sistemul de legare, cât şi cel de deschidere/închidere a uşii spate a camerei de balotare funcţionează automat şi controlat de sistemul de management tractor-implement (TIM). În aceste condiţii, operatorul tractorului se poate concentra exclusiv pe conducerea tractorului.

La expoziţia AGROmashExpo (Ungaria), Annamária (Rita) Varga, reprezentant Krone pentru Ungaria şi România, ne-a prezentat modelul VariPack compact 165 XC Plus, expus în standul unuia dintre dealerii companiei în Ungaria. Aşa cum a subliniat Rita Varga, inovaţiile aduse preselor VariPack cresc viteza de lucru şi densitatea baloţilor, în special pentru paie (materiale uscate), ceea ce facilitează munca zilnică cu aceste maşini şi conduc la creşterea productivităţii şi a confortului operatorului.

Krone VariPack 165 XC Plus_b
De asemenea, mecanismul de schimbare a plaselor de legare uşurează munca operatorului prin sistemul de încărcare/schimbare care se deplasează lateral şi în faţă şi astfel sulul de plasă nu mai trebuie să fie ridicat manual.

Sistemul de tăiere este controlat hidraulic şi funcţionează eficient, iar în cazul blocării/înfundării cu material, lamele se retrag hidraulic.
Presele VariPack dispun de sistem de grasare automată - lagărele se ung automat în timpul funcţionării -, ceea ce uşurează mult activitatea de mentenanţă.

Prin implementarea sistemului de măsurare a umidităţii materialului balotat, Krone s-a gândit atât la protecţia mediului, cât şi la economia de folie. Astfel se stabileşte dacă un balot trebuie sau nu să fie învelit în folie de plastic, precum şi numărul de straturi necesare pentru a împiedica baloţii să mucegăiască. Datorită densităţii ridicate se produc mai puţini baloţi pentru aceeaşi cantitate de material şi, deci, se face economie de plasă şi de folie, dar şi economii de combustibil la transport şi la depozitare.

Presele Krone VariPack sunt maşini puternice şi eficiente, care răspund nevoii fermierilor de a scurta perioadele de recoltare.

 Krone VariPack 165 XC Plus_b

Articol publicat în revista Ferma nr. 3/252 (ediţia 15-29 februarie 2020)

Vizualizat: 536 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

O afacere de familie, consolidată cu ajutorul fondurilor europene, produce 500 de tone de fructe pe an, în livada intensivă de la periferia municipiului Arad.
 
Redactor: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radi
Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?