Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Presa Pöttinger Impress

Publicat: 03 februarie 2020 - 09:22
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Una dintre noile opţiuni disponibile la presa Pöttinger Impress este "senzorul de înclinare", care îmbunătăţeşte performanţa maşinii în timpul lucrului în pantă.

Inovaţia este implementată pe modelele Impress F şi V Pro. Sistemul ajustează automat viteza mecanismului hidraulic de înfoliere în funcţie de panta terenului şi eliberează balotul în siguranţă pe unul dintre capete (partea plată a balotului cilindric), ceea ce împiedică rostogolirea acestuia.

Presa Pöttinger Impress_b

Selecţia hidraulică a grupului de cuţite este o altă opţiune nouă pentru modelele Impress Pro. Controlul acestor funcţii se face direct din cabină, iar versiunile viitoare ale acestor prese de balotat pot fi livrate fără un terminal de control pentru tractoarele cu sistem de control Isobus, ceea ce conduce la importante economii. Desigur, alegerea unor terminale de control va fi disponibilă opţional.

Numeroase alte funcţii sunt reglate automat, cum ar fi pick-up-ul şi sistemul de legare şi de înfoliere. În plus, noul rotor de alimentare (în locul rotorului de tocat) şi viteza camerei de balot cu 20% mai mare sporesc şi mai mult capacitatea de lucru a preselor Impress 155V şi 185V pentru materialele uscate (cum sunt paiele şi fânul). Presele pentru baloţi rotunzi Pöttinger Impress 155V şi 185V sunt proiectate pentru dimensiuni ale baloţilor de la 0,8 m până la 1,55 m, respectiv de 0,9-1,85 m.

Eliberarea baloţilor în siguranţă

Sistemul opţional de eliberare a baloţilor înfoliaţi pe unul dintre capete împiedică baloţii să se rostogolească în pantă, aceştia fiind apoi mai uşor de manipulat pentru încărcare şi transport. În acelaşi timp, principalul beneficiu al preluării baloţilor pe unul dintre capetele plate este acela că straturile de folie sunt verticale şi, pe măsură ce presiunea conţinutului creşte, plasticul se extinde, intensificând etanşarea. De asemenea, există mai multe straturi de film pe partea plană a baloţilor, ceea ce asigură o protecţie sporită împotriva intemperiilor.

Integrat în sistemul de înfoliere şi activat de la terminalul de control, noul sistem de eliberare a baloţilor este uşor de cuplat şi de dezactivat.

 

 

Articol publicat în revista Ferma nr. 1/250 (ediţia 1-31 ianuarie 2020)

 

Vizualizat: 1023 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură

Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură

Proprietarul uneia dintre cele mai mari ferme de bovine Scottish Highland din România, Nicolae Ibăşfălean, vrea să-şi lichideze afacerea înființată în urmă cu 12 ani. Pare cumva greu de înţeles, însă după ce am stat de vorbă cu fermierul, am convingerea că nu prea e cale de întoarcere. Lipsa motivaţiei, înaintarea în vârstă şi mai ales faptul că îi este tot mai greu să găsească oameni de încredere care să se ocupe de activitatea din fermă l-au determinat pe cel mai cunoscut crescător de vaci Highland din judeţul Sibiu să ia foarte serios în calcul opţiunea de a renunța la efectivul de animale. Printre argumente s-ar mai putea adăuga, desigur, şi dezinteresul românilor pentru carnea de vită premium. Pentru că, până la urmă, degeaba ai un produs de calitate dacă nu îl poţi valorifica.

Un reportaj de LIVIU GORDEA

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?