Una dintre noile opţiuni disponibile la presa Pöttinger Impress este "senzorul de înclinare", care îmbunătăţeşte performanţa maşinii în timpul lucrului în pantă.
Inovaţia este implementată pe modelele Impress F şi V Pro. Sistemul ajustează automat viteza mecanismului hidraulic de înfoliere în funcţie de panta terenului şi eliberează balotul în siguranţă pe unul dintre capete (partea plată a balotului cilindric), ceea ce împiedică rostogolirea acestuia.
Selecţia hidraulică a grupului de cuţite este o altă opţiune nouă pentru modelele Impress Pro. Controlul acestor funcţii se face direct din cabină, iar versiunile viitoare ale acestor prese de balotat pot fi livrate fără un terminal de control pentru tractoarele cu sistem de control Isobus, ceea ce conduce la importante economii. Desigur, alegerea unor terminale de control va fi disponibilă opţional.
Numeroase alte funcţii sunt reglate automat, cum ar fi pick-up-ul şi sistemul de legare şi de înfoliere. În plus, noul rotor de alimentare (în locul rotorului de tocat) şi viteza camerei de balot cu 20% mai mare sporesc şi mai mult capacitatea de lucru a preselor Impress 155V şi 185V pentru materialele uscate (cum sunt paiele şi fânul). Presele pentru baloţi rotunzi Pöttinger Impress 155V şi 185V sunt proiectate pentru dimensiuni ale baloţilor de la 0,8 m până la 1,55 m, respectiv de 0,9-1,85 m.
Sistemul opţional de eliberare a baloţilor înfoliaţi pe unul dintre capete împiedică baloţii să se rostogolească în pantă, aceştia fiind apoi mai uşor de manipulat pentru încărcare şi transport. În acelaşi timp, principalul beneficiu al preluării baloţilor pe unul dintre capetele plate este acela că straturile de folie sunt verticale şi, pe măsură ce presiunea conţinutului creşte, plasticul se extinde, intensificând etanşarea. De asemenea, există mai multe straturi de film pe partea plană a baloţilor, ceea ce asigură o protecţie sporită împotriva intemperiilor.
Integrat în sistemul de înfoliere şi activat de la terminalul de control, noul sistem de eliberare a baloţilor este uşor de cuplat şi de dezactivat.
Articol publicat în revista Ferma nr. 1/250 (ediţia 1-31 ianuarie 2020)