Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Presa autopropulsată Vermeer ZR5

Publicat: 19 martie 2018 - 11:57
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Compania americană Vermeer continuă testarea presei autopropulsate ZR5. În această toamnă, la Husker Harvest Days (SUA), mai multe unităţi au realizat mai multe mii de baloţi rotunzi din tulpini de porumb.

Noua presă autopropulsată ZR5 are un designul modern, este dotată cu un motor Cummins de 173 CP şi punte faţă suspendată care utilizează tehnologia „zero-turn” folosită şi în industria maşinilor de tuns gazon. La capăt de rând raza de întoarcere este foarte mică, aproape „pe loc”, practic roţile frontale pot pivota 360 de grade în jurul axei verticale. La deplasarea pe şosea, maşina ZR5 trece în modulul „transport” şi pivotarea roţilor din faţă este dezactivată; viteza maximă de deplasare este 50 km/oră.

Presa Vermer ZR5_b
Plasarea cabinei pe puntea faţă nu numai că oferă confort operatorului, dar şi o bună vizibilitate pentru urmărirea brazdei; o cameră video furnizează şi imagini cu pick-upul.
Presa se opreşte automat atunci când se atinge dimensiunea dorită a balotului. Acesta poate avea maxim 1,82 x 1,55 m (diametru x lăţime), dar pot fi programate şi alte dimensiuni. Legarea balotului, respectiv deschiderea şi închiderea camerei de balotat şi evacuarea balotului se face automat, după care operatorul trebuie să apese butonul „reluare balotare”. Acţionat hidraulic, ZR5 poate efectua ajustări ale parametrilor de balotare în timp real, pe baza condiţiilor din teren şi a materialului de balotat.
Tehnologia integrată de rotire permite evacuarea baloţilor atât pe partea dreaptă cât şi pe partea stângă, aceştia putând fi plasaţi cu axa paralelă cu direcţia de deplasare, permiţând astfel o eficientizare cu până la 35% a procesului de colectare a baloţilor din câmp.
Vermeer, compania americană cu sediul în Pella (Iowa, SUA) va lansa câteva unităţi de pre-producţie în 2018 iar primele unităţi se aşteptată să fie comercializate în 2019.


Un articol publicat în revista Ferma nr. 22/205 (editia 15-30 decembrie)

Vizualizat: 299 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Agromalim 12 - 15 septembrie 2019 Case IH - Sistemul AFS Harvest Command
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?