Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Poveşti agricole de succes

Publicat: 31 mai 2018 - 10:19
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

În zilele noastre trăim o provocare fantastică. Piaţa agricolă este o nebuloasă, nu ştim ce preţuri vom primi pe cereale... Tocmai din acest motiv trebuie să producem cât mai mult. Dar asta înseamnă un consum mai mare de fertilizanţi şi, astfel, ne cresc costurile la unitatea de suprafaţă... 

Din fericire, S-A GĂSIT SOLUŢIA! Din ce în ce mai mulţi fermieri folosesc TerraCalco®95 - un amendament granulat pe bază de calciu pur, cu 98% substanţă activă - şi sunt extrem de mulţumiţi de rezultate.

Terracalco 95 before and after_b
Vă prezentăm câteva testimoniale:
Florin Ciurdariu, DEDUMAF srl Bihor, 2000 ha: “La început am privit cu oarecare reticenţă TerraCalco®95. Era genul ăla de produs prea bine prezentat ca să fie adevărat. Întâi l-am comparat cu celelalte produse de pe piaţă, atât carbonat de calciu, cât şi deşeul de la fabricile de zahăr şi nu numai. Am observat din prima o diferenţă când am pus pH-metrul. Deşeul avea o valoare a pH-ului de 3, carbonatul de 7.9 iar TerraCalco®95 avea o valoare a pH-ului de 12.5. Incredibil! Am luat decizia să îl folosesc când am văzut o aşa diferenţă între produse. Aveam un teren greu, tasat, compact, cu un pH de 4,3-5,2. Am început pe 100 ha în vara lui 2016. Am avut şi un suport tehnic deosebit din partea Carmeuse. Acum, după aplicarea TerraCalco®, când calc pe solul meu, simt că aş călca pe burete. Culturile îmi arată foarte bine şi de abia aştept recoltatul. Între timp, mi-am făcut planul să aplic pe alte 900 ha, cu o doză de 1 to/ha. Recomand TerraCalco®95 cu încredere!”.

Foto-238m218foto-pag77m218
Florin Tiplea, General Manager Proseed Farming Cermei, 3000 ha, Arad: “Am aplicat în vara anului 2016. În primăvară am semănat porumb. După semănat am avut o ploaie de 100 litri în doar câteva ore. După cum se poate observa şi în poze, pe suprafeţele unde nu aplicasem TerraCalco®95, nu există plante. Am fost şocat să observ că pe suprafaţa de teren pe care am aplicat TerraCalco®95 am un porumb verde şi frumos chiar dacă am avut băltire prelungită. Fantastic! Am fost impresionat. Am aplicat 660 to, între 1 to şi 1,5 to/ha, în funcţie de cartarea agrochimică. Vreau să vă spun atât: parcelele pe care am aplicat au fost cele mai grele şi problematice. Acum, ele au cele mai frumoase culturi. Vom continua colaborarea cu siguranţă”.
Ing. Niculina Chiţoran, Agrotehnic SRL, Păuleşti, 750 ha, Prahova: “Am folosit TerraCalco®95 la recomandarea unor alţi fermieri care deja îl testaseră şi erau mulţumiţi de rezultate. Noi avem o problemă foarte mare în zonă cu aciditatea solului. Pe prima solă pe care am aplicat o tonă de TerraCalco®95/ha, am obţinut în doar două luni o creştere a pH-ului de la 5,25 la 6,11. Deoarece am ales să mergem cu o programare în timp a utilizării TerraCalco, am aplicat diferenţiat produsul pentru a urmări eficacitatea sa raportat la condiţiile pedologice impuse de fiecare solă în parte. La această solă am aplicat 300 kg/ha TerraCalco®95, în condiţiile în care pH-ul este 5,57 în timp ce macroelementele sunt în cantităţi bune (No3â76,16 kg/ha, Pâ98,28 kg/ha, Kâ218,40 kg/ha şi Nh4â68,32 kg/ha). În toamnă am mai aplicat şi 100 kg/ha de nitrocalcar, iar fertilizarea de primăvară s-a făcut cu două treceri a câte 150 kg/ha azotat de amoniu. Din cauza ploilor lungi din toamnă, semănatul grâului s-a făcut cu întârziere, în intervalul 28 octombrie - 2 noiembrie. Sămânţa este C1 Sorrial de la Caussade, obţinută de noi din sămânţa bază. Deşi până în acest moment nu am ajuns la recoltat să facem şi proba cântarului, iar acest an se anunţă ca fiind unul foarte bun, credem că TerraCalco® a ajutat grâul să recupereze cele trei săptămâni de întârziere de la semănat faţă de perioada optimă şi l-a menţinut verde o perioadă mai lungă de timp. Cu siguranţă TerraCalco® 95 şi-a găsit locul în tehnologia noastră!”.
TerraCalco®95 FACE DIFERENŢA! Acţionează ca ameliorator fizic al solului, prevenind tasarea şi compactarea, dar şi chimic, reglând pH-ul şi maximizând absorbţia elementelor nutritive, precum şi biologic, punând în mişcare ciclul vieţii, atât al vieţuitoarelor, cât şi al microorganismelor din sol.
Află mai multe despre aceste soluţii contactând echipa Carmeuse Agricultura!

Logo Carmeuse
CARMEUSE ROMÂNIA
Str. Carierei Nr. 127A, Braşov
Tel: 0268 516 841
Mob: 0757 929 157
Email: agricultura@carmeuse.ro
Web: www.carmeuse-agricultura.ro

 

Un articol publicat în revista Ferma nr. 9/214 (ediţia 15-31 mai 2018)

Vizualizat: 815 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?