Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

POLSTA face odihna şi mai plăcută

Publicat: 12 iunie 2018 - 12:44
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Perna din cauciuc POLSTA, noul produs inovativ dezvoltat şi elaborat de KRAIBURG, oferă un confort special vacilor care se odihnesc pe aşternuturile adânci.

Prin răscolirea aşternutului adânc cu membrele anterioare de către animal, se formează cavităţi a căror înlăturare (nivelare) necesită măsuri de îngrijire suplimentară a boxei. Noul articol POLSTA, „perna pentru aşternuturile adânci”, rezolvă aceste neajunsuri.

Vaci pe POLSTA_b
Covorul constă în două straturi de cauciuc cu o grosime totală de 10 cm. Partea de dedesubt dispune de un profil cu lamele, care acţionează ca un amortizor, contrabalansând greutatea vacii la aşezarea în aşternut. Stratul de deasupra este un covor mai subţire cu profilul sub formă de semisfere umplute cu aer. Aceste elemente cu rolul unei perne de aer oferă vacii în decubit un confort deosebit de bun. Cel mai important lucru că aceste semisfere fixează deosebit de bine aşternutul de paie pe suprafaţa lor şi protejează articulaţiile carpiene ale animalului. Experienţa practică a dovedit că vacile acceptă boxele cu POLSTA deosebit de bine.

Gata cu gropile adânci din aşternut
Cu o lăţime de 110 cm, POLSTA poate fi montată aproape în orice pat adânc. Spaţiile libere de la boxă la boxă sunt umplute cu aşternut. În lungime, POLSTA măsoară 90 cm şi se livrează cu 9 şuruburi pentru montare, nefiind necesare lucrări deosebite pe suprafaţa de montaj. Aşternutul din zona din spatele boxei va fi întreţinut, completat şi schimbat în mod obişnuit, iar în zona din faţă, pe perna POLSTA, se va adăuga aşternut atât cât este necesar pentru aducerea acestuia la acelaşi nivel în boxă.
În concluzie, cu noul covor POLSTA, producătorul KRAIBURG perfecţionează aşternutul adânc. Prin volumul său considerabil, perna îmbunătăţeşte condiţiile din grajd: mai puţină muncă pentru îngrijirea boxei, economie de aşternut, iar vaca se poate odihni confortabil şi cu “capul sus”. Gropile adânci din aşternut vor fi de domeniul trecutului, produsul nou adus de KRAIBURG pe piaţă rezolvând simplu o problemă centrală a sistemului de întreţinere în aşternuturi adânci!
Pentru a întregi confortul animalului şi eficienţa fermierului, puteţi avea condiţiile din grajdurile cu întreţinere liberă ca şi cele de pe pajiştile naturale folosind covoarele KRAIBURG tip KURA pe aleile de mişcare, în sălile de aşteptare la muls şi în standurile de muls. Suprafeţele de mişcare elastice detensionează aparatul locomotor şi protejează ongloanele. Vacile vă vor mulţumi, devenind mai active şi mai fertile. Veţi vedea că tancurile de lapte se vor umple mai repede!

Text şi foto: Kraiburg

 

Un articol publicat în revista Ferma nr. 9/214 (ediţia 15-31 mai 2018)

Vizualizat: 630 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Agricultura în pantă, o mare provocare! Iacob Boca a ales combina New Holland de la Agroconcept

Agricultura în pantă, o mare provocare! Iacob Boca a ales combina New Holland de la Agroconcept

Agricultura în pantă este o mare provocare pentru Iacob Boca. Chiar dacă îi spune Câmpia Transilvaniei, această zonă este împânzită de dealuri cu elevaţie destul de mare. De aceea are nevoie de tractoare puternice şi de utilaje mari, care să facă faţă lucrului în pantă. 

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?