Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Plugul reversibil Unico - noi opţiuni disponibile din primăvara 2018

Publicat: 10 aprilie 2018 - 08:53
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Arătura rămâne lucrarea de bază a solului cea mai răspândită în practica agricolă din Europa. Avantajele lucrării sunt nenumărate datorită combinaţiei de efecte benefice multiple, atât din punct de vedere agronomic, cât şi practic, precum combaterea buruienilor (care sunt din ce în ce mai rezistente la erbicide), diminuarea dezvoltării bolilor criptogamice, decompactarea solului pentru o mai bună dezvoltare a rădăcinii, îngroparea resturilor vegetale etc.

La Agritechnica 2017, firma Maschio Gaspardo a prezentat plugul reversibil purtat cu paralelogram deformabil Unico. Noile îmbunătăţiri şi opţiuni aduse plugului Unico sunt disponibile începând din aprilie 2018.

Plug UNICO_b
Implementele sunt construite în variantele Unico M 4+0 D 95 şi Unico L Vario 5+0 NSH. Noul sistem Vario cu reglare continuă permite setarea lăţimii de lucru direct în câmp, în funcţie de starea solului, şi realizarea anumitor reglaje la marginea parcelei.
Unico M 4+0 D 95 este dotat cu cormane lamelare (din fâşii) de tip MP4N, cu antetrupiţe tip universal, cu roată de adâncime de dimensiunile 360/60-12, cu cilindru cu memorie, având integrate supape pentru reglarea lăţimii de lucru, cu un tirant reglabil pentru fixarea primei brazde şi furtunuri pentru noua instalaţie hidraulică. Placa pentru corpul suplimentar este o caracteristică standard pentru toate plugurile Unico, începând din ianuarie 2018.
Unico L Vario 5+0 NSH are în componenţă trupiţe cu cormane elicoidale MP4WN, antetrupiţă folosită în special pentru cultura de porumb şi o roată de copiere a terenului, cu reglare hidraulică a adâncimii de lucru. Implementul dispune de un bloc de comandă electronic, montabil în cabina tractorului, care are cinci comenzi: reglează hidraulic lăţimea de lucru pentru prima trupiţă, lăţimea de lucru pentru tot plugul şi adâncimea de lucru de la roată de copiere, stabileşte presiunea de lucru pentru instalaţia hidraulică şi reversează plugul folosind a cincea comandă RH.
Indiferent de modelul de plug utilizat, când se trece de la un tip de sol la altul, cormana se poate schimba într-un timp foarte scurt, plugul putând fi adaptat rapid la diferitele utilizări.
De acum nu mai necesară separarea întregului ansamblu cuţit de plug - brazdar - cormană, ci poate fi înlocuită doar cormana. Dacă se utilizează cormane lamelare (din fâşii), atunci când o lamelă se uzează, ea se poate schimba separat şi într-un timp foarte scurt, fără a înlocui toate cele patru lamele. Noile brăzdare au două componente: corp şi vârf. Deoarece solicitările cele mai mari apar în vârful brăzdarului, acesta uzându-se cel mai mult în timp, el poate fi înlocuit separat de corpul brăzdarului. În plus, pentru o rezistenţă mai bună, vârful brăzdarelor este realizat dintr-un material cu duritate ridicată (tungstern).
Noile pluguri Unico sunt dotate cu un sistem de frânare pneumatic pe roţi 550/45 - 22,5 (diametru 1070 mm, lăţime 550 mm, jantă 22"). Pentru mersul pe drumurile agricole şi publice, pe timp de noapte, implementele sunt dotate şi cu un kit de iluminat cu montare rapidă.


ÎN PROMOŢIA DE SEZON
La promoţie în acest an, Maschio Gaspardo oferă plugul Unico, modelul “L”, cu un preţ special de 15.900 Euro & TVA (UNICO L 4+1). Configuraţia acestui model prezintă ca principale caracteristici: 5 (4+1) trupiţe, 95 cm distanţă între trupiţe, 80 cm gardă la sol, sistem de siguranţă cu bolt de forfecare, lăţime de lucru variabilă şi reglabilă manual, roată de adâncime din cauciuc, cadru de 140 x 140, picior de sprijin. Acest model de plug necesită un tractor cu puterea cuprinsă între 180 şi 250 CP.


Un articol publicat în revista Ferma nr. 5/210 (ediţia 15-31 martie 2018)

 

Vizualizat: 603 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Ioan Hlavai, exploatează în jur de o sută de hectare iar în 2019 a reuşit să câştige un proiect de finanţare cu fonduri europene în valoare de 74.500 euro, pentru achiziţia de utilaje. Îşi luase atunci un tractor Zetor Forterra CL 140, împreună cu o tocătoare pentru defrişări. 

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?