Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Plugul reversibil Unico - noi opţiuni disponibile din primăvara 2018

Publicat: 10 aprilie 2018 - 08:53
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Arătura rămâne lucrarea de bază a solului cea mai răspândită în practica agricolă din Europa. Avantajele lucrării sunt nenumărate datorită combinaţiei de efecte benefice multiple, atât din punct de vedere agronomic, cât şi practic, precum combaterea buruienilor (care sunt din ce în ce mai rezistente la erbicide), diminuarea dezvoltării bolilor criptogamice, decompactarea solului pentru o mai bună dezvoltare a rădăcinii, îngroparea resturilor vegetale etc.

La Agritechnica 2017, firma Maschio Gaspardo a prezentat plugul reversibil purtat cu paralelogram deformabil Unico. Noile îmbunătăţiri şi opţiuni aduse plugului Unico sunt disponibile începând din aprilie 2018.

Plug UNICO_b
Implementele sunt construite în variantele Unico M 4+0 D 95 şi Unico L Vario 5+0 NSH. Noul sistem Vario cu reglare continuă permite setarea lăţimii de lucru direct în câmp, în funcţie de starea solului, şi realizarea anumitor reglaje la marginea parcelei.
Unico M 4+0 D 95 este dotat cu cormane lamelare (din fâşii) de tip MP4N, cu antetrupiţe tip universal, cu roată de adâncime de dimensiunile 360/60-12, cu cilindru cu memorie, având integrate supape pentru reglarea lăţimii de lucru, cu un tirant reglabil pentru fixarea primei brazde şi furtunuri pentru noua instalaţie hidraulică. Placa pentru corpul suplimentar este o caracteristică standard pentru toate plugurile Unico, începând din ianuarie 2018.
Unico L Vario 5+0 NSH are în componenţă trupiţe cu cormane elicoidale MP4WN, antetrupiţă folosită în special pentru cultura de porumb şi o roată de copiere a terenului, cu reglare hidraulică a adâncimii de lucru. Implementul dispune de un bloc de comandă electronic, montabil în cabina tractorului, care are cinci comenzi: reglează hidraulic lăţimea de lucru pentru prima trupiţă, lăţimea de lucru pentru tot plugul şi adâncimea de lucru de la roată de copiere, stabileşte presiunea de lucru pentru instalaţia hidraulică şi reversează plugul folosind a cincea comandă RH.
Indiferent de modelul de plug utilizat, când se trece de la un tip de sol la altul, cormana se poate schimba într-un timp foarte scurt, plugul putând fi adaptat rapid la diferitele utilizări.
De acum nu mai necesară separarea întregului ansamblu cuţit de plug - brazdar - cormană, ci poate fi înlocuită doar cormana. Dacă se utilizează cormane lamelare (din fâşii), atunci când o lamelă se uzează, ea se poate schimba separat şi într-un timp foarte scurt, fără a înlocui toate cele patru lamele. Noile brăzdare au două componente: corp şi vârf. Deoarece solicitările cele mai mari apar în vârful brăzdarului, acesta uzându-se cel mai mult în timp, el poate fi înlocuit separat de corpul brăzdarului. În plus, pentru o rezistenţă mai bună, vârful brăzdarelor este realizat dintr-un material cu duritate ridicată (tungstern).
Noile pluguri Unico sunt dotate cu un sistem de frânare pneumatic pe roţi 550/45 - 22,5 (diametru 1070 mm, lăţime 550 mm, jantă 22"). Pentru mersul pe drumurile agricole şi publice, pe timp de noapte, implementele sunt dotate şi cu un kit de iluminat cu montare rapidă.


ÎN PROMOŢIA DE SEZON
La promoţie în acest an, Maschio Gaspardo oferă plugul Unico, modelul “L”, cu un preţ special de 15.900 Euro & TVA (UNICO L 4+1). Configuraţia acestui model prezintă ca principale caracteristici: 5 (4+1) trupiţe, 95 cm distanţă între trupiţe, 80 cm gardă la sol, sistem de siguranţă cu bolt de forfecare, lăţime de lucru variabilă şi reglabilă manual, roată de adâncime din cauciuc, cadru de 140 x 140, picior de sprijin. Acest model de plug necesită un tractor cu puterea cuprinsă între 180 şi 250 CP.


Un articol publicat în revista Ferma nr. 5/210 (ediţia 15-31 martie 2018)

 

Vizualizat: 477 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?