Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Plugul Mini de la Ovlac

Publicat: 22 octombrie 2018 - 16:00
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Începând din acest an, firmele Sola şi Ovlac au făcut o asociere pe piaţa românească, pentru a distribui pe o reţea comună şi produsele Ovlac. La standul Cesivo Agricultură de la AgriPlanta 2018 ne-am întâlnit cu Félix Bergera Solis, director export Ovlac, şi cu Marius Mitra, cel care începând de anul acesta reprezintă şi compania Ovlac în România.

"Ovlac este binecunoscut fermierilor români. Foarte mulţi cunosc această companie, în special plugurile Ovlac sunt foarte renumite. Cele două companii au ales această cale datorită rezultatelor bune pe care le-am avut cu produsele Sola. Intenţia Ovlac este aceea de a introduce cât mai multe produse în piaţă; pentru aceasta vom veni cu promoţii avantajoase pentru clienţi, inclusiv finanţare prin PNB, cu 10% avans, 1,8% dobândă pentru credite pe patru ani şi rate sezoniere", ne-a declarat Marius Mitra - reprezentant Ovlac pentru România.
Ovlac este o companie de familie, fondată în anul 1936 şi aflată la a treia generaţie. Compania spaniolă are două unităţi de producţie în Palencia şi Venta de Baños, în suprafaţă totală de 21.000 mp şi cu 70 de angajaţi. Ovlac produce peste o mie de maşini pe an iar peste 60% din producţie este exportată în mai mult de 20 de state.
Ovlac este cel mai mare producător de pluguri din Spania. Gama de produse Ovlac cuprinde utilaje pentru prelucrarea solului, în special pluguri, dar şi cultivatoare, discuri şi altele.

Marius Mitra si Félix Bergera Solis_b

Terenuri curate şi bine prelucrate
"Specialitatea" Ovlac sunt plugurile, atât cele convenţionale, cât şi cele reversibile, purtate şi semipurtate, cu trei sisteme de protecţie: cu bolţ, cu arc şi hidraulic.
"Ovlac are câteva produse inovative, sunt printre puţinii producători din Europa care au dezvoltat plugul Mini, pentru care deja am semnat mai multe contracte la AgriPlanta şi care vor fi livrate în curând. Sunt pluguri reversibile care permit lucrul până la o adâncime maximă de 20 cm şi care fac aceeaşi lucrare ca şi un plug normal. Plugurile Mini sunt destinate în special pentru a încorpora resturile vegetale.
Foarte mulţi fermieri au început să aleagă această modalitate de prelucrare a solului, pentru că lăţimea de lucru este foarte mare. Spre exemplu, cu un tractor de 150 CP se poate lucra cu un plug de 7 trupiţe, reversibil. Plugurile Ovlac Mini reversibile hidraulic sunt echipate cu roată de transport şi de adâncime. Plugurile Ovlac Mini fac practic o arătură normală, lasă terenul curat şi încorporează foarte bine resturile vegetale", a mai spus Marius Mitra.
Plugurile superficiale Mini Ovlac au "prins" foarte bine pe piaţa din Vest. Numai în Olanda, în urmă cu doi ani aceste pluguri au fost testate iar anul trecut au fost vândute peste 50 de unităţi. Un alt avantaj al acestor pluguri este viteza mare de înaintare, lăţime mare şi consum redus de combustibil. Resturile vegetale sunt bine încorporate şi aceasta favorizează descompunerea lor rapidă. "Plugul are un cap oscilant, cu un sistem brevetat de Ovlac şi care permite copierea denivelărilor solului şi urmăreşte traseul tractorului. Preţurile sunt foarte accesibile şi, de asemenea, plugurile pot fi achiziţionate prin finanţare. Toţi clienţii noştri se pot adresa dealerilor noştri: Cesivo Agricultură, Agromec Ştefăneşti şi Lumiri Agro. Şi alţi dealeri vor intra în această reţea de distribuţie Ovlac", a încheiat Marius Mitra.

Plugul Mini de la Ovlac_b


OVLAC ŞI SOLA MERG ÎMPREUNĂ
"Strategia noastră pentru piaţa din România este aceea de a avea 4-5 dealeri. Practic, aceeaşi reţea ca şi Sola România şi avem acelaşi reprezentant pentru piaţa din România - Marius Mitra. Tocmai de aceea am expus maşinile noastre în acelaşi stand cu Cesivo Agricultură. Promovarea pentru piaţa românească a început pentru gama de pluguri şi pluguri uşoare, seria Mini. Competiţia este strânsă în acest domeniu, dar consider că utilajele noastre sunt foarte puternice şi fiabile, fiind construite din cel mai bun oţel suedez şi german, cu o bună elasticitate. Noi construim maşinile noastre în aşa fel încât să lucreze în cele mai dificile condiţii din Spania, unde solul este foarte uscat şi plin de pietre, avem succes acasă şi peste hotare. Designul maşinilor noastre este propriu, unele chiar sunt unice pe piaţă, de exemplu gama de pluguri Mini produsă din 2002 şi care este binecunoscută. Am vândut şi în trecut pluguri în România şi acestea încă lucrează fără probleme. Suntem optimişti, nu ne grăbim; dorim să livrăm calitate fermierilor români. Avem dealeri şi oameni buni, iar oamenii fac diferenţa. Suntem încrezători că vom avea succes pe piaţa din România", ne-a declarat Félix Bergera Solis, director de export la Ovlac.


Un articol publicat în revista Ferma nr. 12/217 (ediţia 1-31 iulie 2018)

 

Vizualizat: 987 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?