Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Performanţă solidă sub controlul tehnologiei Bayer

Publicat: 11 mai 2018 - 11:28
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Trei sute de fermieri şi distribuitori de inputuri agricole din România au participat, la începutul lunii martie, la evenimentul organizat de compania Bayer pentru lansarea noului produs Altantis Flex - un erbicid selectiv pentru combaterea în post-emergenţă a unei game largi de buruieni monocotiledonate anuale şi perene şi a unor dicotiledonate anuale din culturile de cereale.

Iarba vântului, coada vulpii şi obsiga sunt doar câteva dintre plantele ce pot fi combătute cu uşurinţă datorită noii tehnologii oferite de Bayer.

Inovaţie în controlul gramineelor la cereale
Atlantis Flex este cea mai nouă combinaţie de sulfonilureice destinată utilizării în post-emergenţă în culturile de cereale (grâu de toamnă şi de primăvară, grâu durum, triticale şi secară) şi cea mai recentă inovaţie în acest grup de erbicide. Acesta înglobează tehnologia safener Bayer, mefenpirdietil, care asigură cel mai înalt grad de selectivitate, fără a compromite eficacitatea produsului asupra buruienilor şi fără să afecteze cultura de cereale.
Efectele vizibile ale acţiunii erbicidului Atlantis Flex se observă încă din primele zile după aplicare, iar buruienile vor fi complet distruse în aproximativ şase săptămâni. Erbicidul cu spectru larg de combatere a buruienilor are eficacitate solidă, fiind o bună investiţie pentru randamente ridicate în producţia de cereale păioase.
“Atlantis Flex combină două substanţe active: mezosulfuron metil şi propoxicarbazon sodiu. Veţi observa că produsul se axează foarte mult pe combaterea buruienilor graminee. După aplicarea Atlantis Flex, buruiana nu mai creşte. După 4-5 zile veţi observa unele pete, iar după 6 săptămâni buruienile încep să moară. Imediat după aplicare, ingredientul activ pătrunde în buruiană, iar aceasta nu se mai dezvoltă. Nu mai concurează cu restul cerealelor. De asemenea, utilizarea produsului în cazul Alopecurus Myosuroides (coada vulpii) are un rezultat excelent. Dacă vă confruntaţi cu o asemenea problemă, vă puteţi baza pe Atlantis Flex, deoarece nivelul perfomanţei acestuia este foarte bun”, a explicat Julio Perez Catalan, Director Global Dezvoltare Erbicide Bayer.

Lansarea noului produs Altantis FlexClick pe poza pentru galerie!

Atlantis Flex acţionează încet, dar sigur
Grupul de substanţe incluse în compoziţia erbicidului a devenit popular încă din anul 1980, când au apărut pentru prima dată ca soluţie pentru buruienile cu frunza lată. Astăzi, erbicidul Atlantis Flex este recunoscut în peste 30 de ţări drept cea mai eficientă soluţie de control al plantelor nedorite. “Creşterea populaţiei şi degradarea mediului au fost identificate drept principalele ameninţări pentru omenire. Acest lucru ne-a dat tuturor o mare responsabilitate: cum să producem alimente în mod durabil pentru întreaga planetă. Tehnologiile noastre ajută fermierii să-şi păstreze randamentul, să producă alimente sigure şi de înaltă calitate. Atlantis Flex, deşi este un produs care acţionează încet, dar sigur, are acţiunea cea mai rapidă dintre toate sulfonidele ce combate gramineele prezentate. ~n aproximativ o lună, o lună şi jumătate, produsul îşi face complet treaba”, a declarat Pascal Cassecuelle, Directorul Bayer Romania, în deschiderea evenimentului.
Pentru a dovedi eficienţa erbicidului Atlantis Flex au fost efectuate testări atât în România, cât şi în afara ţării. Rezultatele au fost pe măsura aşteptărilor, mai ales la utilizarea produsului în ferme.

Tehnologia digitală, cheia succesului în agricultură
Pentru că trăim în era digitală şi aproape toată lumea este dependentă de tehnologie, compania Bayer propune o aplicaţie mobilă dedicată exclusiv fermierilor: Bayer AgroSolution. Fie că eşti în centrul unui oraş, fie că te găseşti în mijlocul câmpului, cu ajutorul acestei aplicaţii ai acces, chiar şi offline, la cele mai importante informaţii privind descrierea şi depistarea bolilor şi dăunătorilor, dar şi la detalii cu privire la evoluţia culturii pe care doreşti să o examinezi. Aplicaţia furnizează suport tehnic, descriptiv şi vizual pentru identificarea buruienilor, bolilor şi dăunătorilor cheie ai principalelor culturi din România. De asemenea, determinarea corectă a diluţiilor de pesticide sau a normei de semănat pentru hibrizii Bayer de rapiţă sunt doar câteva dintre facilităţile pe care programul Bayer AgroSolution le oferă. “Tehnologia digitală contribuie foarte mult la profitabilitatea unei ferme. Sustenabilitatea va fi cheia pe termen lung în producerea hranei calitative. Bayer AgroSolution este primul pas pe care l-am făcut în agricultura digitală Bayer România. ~n prezent avem 4.300 de utilizatori, ceea ce înseamnă o mare deschidere şi interes faţă de agricultura digitală. Sunt peste 6.800 de dispozitive active, iar cifrele cresc în continuare. Ne-am dat seama că beneficiie pe care aplicaţia le aduce sunt mari. Vom aduce noi funcţionalităţi aplicaţiei mobile conform planului de dezvoltare. Am implementat deja câteva staţii meteo şi, în baza informaţiilor colectate de către staţii, vom dezvolta şi un serviciu de prognoză şi avertizare”, a afirmat Sorin Daraban, directorul de marketing al firmei Bayer.

Pascal Cassecuelle_b
Pascal Cassecuelle: "Lumea are nevoie de România. România este a şasea cea mai mare putere agricolă din Europa şi va fi a cincea, după BREXIT. Producţiile româneşti pentru grâu şi porumb sunt cu 40%-50% mai mici decât media europeană, dar România ar putea creşte producţia de cereale cu 50% şi să exporte la fel de mult grâu ca şi Germania, devenind un exportator mai mare de porumb decât Franţa".

Ion Mutafa_b

Ion Mutafa, Director de dezvoltare şi omologare a produselor pentru protecţia plantelor, în cadrul Bayer: “Eficacitatea Atlantis Flex este foarte ridicată pentru toate gramineele importante. De asemenea, produsul are o eficienţă foarte bună şi pe dicotiledonatele anuale. Acest produs a fost testat şi în România, unde a avut rezultate excelente şi putem să-l recomandăm cu încredere”.


NOU: APLICAŢIA WEED SCOUT
Sorin Daraban, directorul de marketing al firmei Bayer, a anunţat încă o noutate pentru fermierii din România. Este vorba despre aplicaţia Weed Scout, o platformă digitală pentru detectarea buruienilor.
Cu ajutorul telefonului se va realiza o fotografie a buruienii, iar programul accesează baza de date şi oferă operatorului o soluţie cu un anumit grad de acurateţe. De asemenea, pe măsură ce fermierii vor introduce mai multe poze, nu numai că îşi vor construi un profil de fermă, dar şi exactitatea programului va tinde către sută la sută. In România, programul va fi disponibil tuturor doritorilor cel mai devreme la sfârşitul lui 2018 sau la începutul anului viitor.


Un articol publicat în revista Ferma nr. 7/212 (ediţia 15-30 aprilie 2018)

Vizualizat: 486 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?