Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Paşi esenţiali pentru cultura BIO

Publicat: 03 decembrie 2019 - 13:30
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Agricultura ecologică reprezintă realizarea de produse BIO sau organice, adică produse naturale, echilibrate, sănătoase şi care îşi păstrează gustul, respectiv savoarea. Pentru ca un produs să fie BIO, el nu trebuie să conţină nici un fel de substanţă chimică, fie că este vorba de fertilizanţi sau de pesticide, şi din aceste motive este foarte important cu ce soluţii se realizează fertilizarea şi ţinerea sub control a bolilor şi a dăunătorilor. 

Compania Klastorf pune la dispoziţia fermierilor din legumicultură, viticultură, pomicultură, culturi în câmp sau în sere produsele necesare pentru culturile ecologice.

Legume_b
Fertilizare BIO. Pentru realizarea de culturi cu rezultate bune şi producţii de calitate, plantele au nevoie de fertilizări prin apa de irigare şi de fertilizări foliare pe toată perioada lor de dezvoltare. Fertilizarea se face în baza unui plan stabilit de specialişti.
Pentru fertilizarea de bază se aplică înainte de semănat sau de plantare îngrăşăminte organice peletate (Guanito, Montera, Dix 10, Phenix) şi cele care conţin microorganisme benefice (Italpollina).
În timpul vegetaţiei se administrează îngrăşăminte prin apa de irigare, în funcţie de nevoile plantelor şi de stadiul de vegetaţie (Oasi life, Quik-link, Furia). În cazul unor carenţe de microelemente se aplică foliar substanţe ce conţin aceste microelemente: MYR, Green Code. Pentru o dezvoltare armonioasă a plantelor, se utilizează foliar biostimulatori (Auxim, Trainer, Lyso Amin).
Protecţia plantelor. Combaterea prin metode biologice presupune utilizarea unor prădători (insecte, bacterii etc.) împotriva dăunătorilor din culturile agricole sau produse (omologate BIO) pentru creşterea rezistenţei plantelor la boli şi la dăunători. Prădătorii sunt benefici, consumă dăunătorii şi menţin populaţia acestora sub pragul de dăunare. Cei mai utilizaţi sunt: Macrolophus, Orius şi Swirskii. Pentru boli pot fi utilizate produse omologate care se aplică foliar, precum Shore (viroze), Red Bloc (bacterioze, botritis), Rizokil Simplex (ciuperci de sol). O altă metodă este creşterea rezistenţei plantei la atacul dăunătorilor prin aplicarea foliară a unor produse (BMV, Cladus, Inbi White, Boundary, Fence) special create în acest sens. Alegerea corectă a produselor utilizate trebuie facută de către specialişti.

Gheorghe SIMA

 

Articol publicat în revista Ferma nr. 18/245 (ediţia 15-30 octombrie 2019)

 

Vizualizat: 1098 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?